• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    NUTRICKA
    NUTRICKA --- ---
    NIKKITA: já používám domácí z kokosového oleje, bambuckého másla, jedlé sody a kukuřičného škrobu a jsem s ním hodně spokojená. krásně voní po kokosu, nedělá fleky a stačí mi použít ho vždycky jen ráno. taky jsem zkoušela přírodní deodorant z nějaké minerální soli a není úplně marný, ale musí se používat častěji. ten je úplně bez jakékoli vůně.
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    HOLYJOLI: jo jo, jako deodorant mi to přišlo geniální, bohužel mám kůži dost alergizující...přesto jsem tak prudkou reakci nečekala.
    Ve výsledku děkuji vyšší moci, že nade mnou držela ochrannou ruku a že jsem si to natřela jen do podpaží ;)
    HOLYJOLI
    HOLYJOLI --- ---
    VERSONNENHEIT: Záleží na citlivosti kůže, já jsem tohle jednu dobu normálně praktikovala (po umytí a klidně i holení mazat cca třemi kapkami) a lepší deodorant jsem nikdy neměla. Vadí mi pouze, že nezabraňuje samotnému pocení, takže jsem pokorně opět přešla k antiperspirantům.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    a třeba pro některá zvířata je tto dokonce toxický, tak bacha na něj.
    (vím o minimálně jednom potkánkovi, který jeho užití nepřežil, tak bacha na to, kočky to samé)
    TICHTICZKA22
    TICHTICZKA22 --- ---
    ALEXIS: aha...
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    TICHTICZKA22: cisty tea tee olej je velmi agresivny, preto sa vecsinou odporuca ho riedit...
    TICHTICZKA22
    TICHTICZKA22 --- ---
    VERSONNENHEIT: hele občas napadaj různý věci, z toho si nic nedělej... Každopádně tohle vypadá jako dost dobrá síla , kdo by to řekl u tea tree olejíčku....
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    Zdravím, chci se podělit o vlastní blbost a případně tak varovat před podobným jednáním někoho dalšího. Nevím co mě to napadlo, natřela jsem si po holení podpaží neředěným tea tree oil. V první chvíli jsem byla nadšena příjemným pocitem a vůní... jenže ejhle po 48 hodinách nastala dost brutální alergická reakce v dvojnásobném rozsahu než byla kůže olejem natřena. Mám v podpaží zarudlé oteklé svědící plochy, rozlezlo se to až na prsa. 5 dní jsem to mazala mastí halicar a calcium panthotenicum, k tomu dvakrát denně aerius 5 mg. Bez efektu. V pátek jsem byla na kožním, dostala jsem kortikoidovou mast, efekt opět nic moc...dle lékařky to klidně může trvat i dva týdny, za tu dobu se ze mě asi stane narkoman závislý na algifenu který si kapu na noc a který trochu tlumí to úporné svědění.)
    Nepředpokládám že by někoho tohle napadlo, nicméně s dobrým umyslem jsem se rozhodla toto sdílet .)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    MARGARITKA: No to jsem nezkoušela, neb se obávám, že to bude ještě míň učinný než ty kupovaný (ačkoliv jiný věci z bylinek se mi osvědčily dost), ty máš nějakej spešl recept? Jinak kouknu do DIY kosmetiky... A chtěla bych aby to nenechávalo nějaký kola na oblečení a taky aby to hezky vonělo...
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    NIKKITA: a co zkusit nejaky DIY deo z bylinek? Nedavno sem cetla pekny recept na repelent z rozmarynu, urcite to nebude zadna veda a bylinek s pozadovanym ucinkem je u nas k sehnani dost...
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    NIKKITA: to prave nejsem schopna rict, protoze to vetsinou pouzivam v kombinaci s krystalem (cetla jsem ten tvuj prispevek s hlinikem predtim, ale neodradilo mne to:). Uz je to dyl co sem je mela a myslim, ze parkrat sem je pouzila i bez krystalu a zadny zazrak to nebyl. Proto sem se vratila k Alverde. Ten ruzovy byl asi nej (mela jsem takove skladne mensi 50ml baleni, ktere sem v CR jeste nevidela - to bys mela na vyzkouseni asi lepsi, levnejsi), ale stejne to voni chvilku, ktera mi za tu dvojnasobnou cenu nestoji. Alverdi deo mi prijde celkem obstojny, tak proc utracet vic. Ale tezko rict, vse si musis nakonec stejne zkusit sama, aby sis udelala spravny nazor :-)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    MARGARITKA: A myslíš, že ten alverdí limetka-šalvěj je stejně účinný jako ty weledí? Abych zbytečně nevyhodila jednou tolik za něco, co už mám doma a funguje stejně nebo hůř... Jinak krystal jsem přestala používat, neb jsem se dozvěděla, že se to fakt jakožto hliník disociací dostává do těla (potvrdili mi to bohužel dva chemici), což mě pěkně štve, protože ten samozřejmě fungoval bezkonkurenčně...
    A podle mě musí existovat dobrá alternativa...
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    NIKKITA: od Weledy jsem mela salvej, citrus i ruzi a vsechny byly prijemne (salvej nejmin, nevoni vylozene pansky, ale je dost pronikava), ale protoze pouzivam i krystal, tak samostatny efekt nedokazu posoudit a nakonec sem se stejne vratila k limetce-salveji od Alverde... Kamoska si hrozne chvali Hauschku a Just, co se deo tyce. Mne zas zaujaly tuhe deo od Lushe, nezkousel nekdo? (ikdyz nejsou ciste prirodni)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    A mám dotaz k deodorantům - uvažuji o koupi jednoho z těchto:
    - Logona - Deo sprej aloe a verbena, Daily Care - http://www.biooo.cz/deo-sprej-aloe-a-verbena-daily-care-logona-p-4044.html
    - eco cosmetics - Deodorant stick olivový list/sléz - http://www.biooo.cz/deodorant-stick-olivovy-listslez-eco-cosmetics--p-1095.html
    - Eubiona sensitive deo roll on pupalka - jojoba
    Eubiona deo roll-on sensitiv pupalka-jojoba 50ml | BIOOBCHOD.CZ, biopotraviny biokosmetika zdravá výživa
    http://www.bioobchod.cz/eubiona-deo-roll-on-sensitiv-pupalka-jojoba-50ml/d-73548/
    - a případně šalvějový od Weledy, ale jestli nevoní moc pánsky

    A chtěla bych vědět, zda s některým z nich máte zkušenost a jakou, jak fungovaly a jestli na tmavém oblečení nechávají bílé stopy. Budu ráda za jakoukoliv recenzi. Mám od alverde kuličku i sprej, ale umím si představit,m že by deodorant mohl fungovat i lépe. Díky!
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    LADY_MYSKA: Viď, mě na něm fascinuje to složení, když to porovnám s ostatními, byť přírodními šampóny, je to skutečně balzámek. Akorát ta cena je na prd :( Dokonce jsem nepotřebovala po umytí použít kondicionér, nedělaly se mi po něm suché konečky a vlasy po něm byly božsky hebký :)
    A nezkoušel jste někdo ten druhý s tea tree?

    Jinak jsem objevila v Palladiovksém dmku poslední dva krémy na ruce od Natudermu, tak jsem zajásala a o poslední mazání s tímhle nej krémem na ruce mám tak na tři měsíce vystaráno.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    NIKKITA: tenhle sampon jsem mela a byla jsem velice spokojena.
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    pro ty, kteri stale vahaji s uzivanim kokosaku misto pasty na zuby :) http://zdravsie.sk/kokosovy-olej-ako-zazracny-zubny-objav-a-zabijak-bakterii
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    GALE: Je to jemný bylinkový, tento: http://www.greenwave.cz/jemny-bylinkovy-sampon. Ale je v něm ve složení na posledním místě heřmánek, tak nevím, jestli by byl pro tebe vhodný, pakliže si jsi jistá, že ti zrovna ten vadí. Ale jestli tak usuzuješ na základě toho alverdího, tak si myslím, že tomůže být klidně i něco jiného, zrovna heřmánek mi přijde dost neutrální.
    GALE
    GALE --- ---
    NIKKITA: A kterej je ten od Essential Care?
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    MARGARITKA: Ne to vůbec, s těma krémama na ruce to mam totiž dost složitý, vyhovuje mi prakticky snad jeden jedinej (kterej už neprodávaj), takže to je muj problém, jinak tak špatnej ten krém není, mažu se jím na noc :)

    GALE: Mě právě začala svědit hlava po amarantovém, ačkoliv jsem ho používala docela dlouho a bez problémů. Především krásně voní, ale taky docela vysušuje. Poté, co jsem zkusila ten jeden (drahej) od essential care, jsem po umytí pocítila zásadní rozdíl, od té doby mi vadí, když je v tom šamponu hodně těch odmašťovadel a dalších věcí. U tohohle mám pocit, že je to mezi tím drahým a alverdím.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam