• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    GREENFAIRY
    GREENFAIRY --- ---
    Nemáte někdo zájem o minerální make-up Everyday Minerals v odstínu Light Olive? Netrefila jsem odstín. Kdyžtak pošta.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    ANASTHESIA: On zas tak tmavý jak vypadá po rozetření není, je hodně lehký a nijak výrazně nekryje, takže se to vstřebá. Tónuje do přirozenýho opálení. Kdybys chtěla, za šest pětek ti ho nechám, když ti bude sedět, obávám se, že ho nevyužiju. (Pakliže jsi z Prahy).
    ANASTHESIA
    ANASTHESIA --- ---
    TABBY: no jo ten jsem videla ale je proste hrozne tmavy, nevim pro koho to delaj
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    afaik využít do kožichu ostatky ze zvířat chovanejch na maso/těch co se zabíjej je ještě relativně důstojný naložení s mrtvolou,navíc ten materiál tu už je, otázkou zůstává,nakolik je pro prostředí náročná výroba syntetickýho štětce..
    TABBY
    TABBY --- ---
    ANASTHESIA: Lavera.
    ANASTHESIA
    ANASTHESIA --- ---
    Ahojky poradi nekdo prirodni BB? :/
    GREENFAIRY
    GREENFAIRY --- ---
    NIKKITA: je to syntetika a řekla bych ,že se s tím i pracuje líp, než s přírodním vlasem
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    LOVETHIEF: No jako jasný, ale jelikož o štětcích nevim vůbec nic, tak nevim, jestli třeba nejdou vyrábět z nějakejch obráběnejch vláken, nebo třeba ze srstí nějakejch zvířat typu lama vikuňa, který se chovaj pro srst, ale nezabíjej. A těm bych dala přednost před syntetickejma. Proto se tu ptám.
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    Co se stetcu tyce, tak me napadlo... ti z vas, co uprednostnujou prirodni kosmetiku a kosmetiku netestovanou na zviratech, zda se vam i lepsi pouzivat stetce prirodni, tzn. ze zvirecich chlupu? Neni lepsi pouzivat stetce ze syntetiky?
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    GREENFAIRY: Ahoj, koukala jsem na ten štětec, ale nepíšou tam, z čeho ten vlas je (nebo aspoň jsem to nenašla) - nevíš?
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Tak z Weledy mi ohledně těch hliníkových tub přišla tato vyčerpávající a poměrně uklidňující odpověď:
    Dobré nedělní ráno. Ano, máte pravdu, Weleda používá pro některé své výrobky hliníkové obaly, které jistě nejsou z ekologického hlediska zcela ideální, ale pro své vlastnosti pro ně zatím není adekvátní náhrada. Zejména u krémů hraje obal přípravku velkou roli. Aluminiové tuby se při vytlačení krému deformují a nedochází tak ke zpětnému nasávání kontaminovaného krému z hrdla tuby, navíc hrdlo tuby je úzké, tzn. že ve styku z vnějším prostředí je pouze nepatrné množství přípravku. U plastových tub by díky zpětnému nasávání zbytku přípravku dovnitř tuby pouze čistá přírodní konzervace, kterou Weleda pro své přípravky používá, nestačila.
    Novinkou v obalové technologii Weleda jsou obaly u nových tělových mlék Weleda, které využívají technologii "back in the bottle", uvnitř plastové lahvičky je sáček, který se podtlakem zmenšuje, nedochází tak ke kontaminaci z vnějšího prostředí a navíc dojde k úplnému "vypoužívání" přípravku.
    Věřím, že jsme na Vaši otázku odpověděli a věříme, že nám zachováte přízeň. Hezkou neděli. Vaše Weleda
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    plastový lahve budou jednak levnější,ale bude levnější(?ekologičtější?) i jejich transport,když jsou lehčí..
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    GREENFAIRY: Díky, kouknu na to.
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    mfortniBRUSINKA: mne to stve nejvic u telovych mlik z Weledy, uzivani je sice velmi komfortni, ze to nevytece a muzu se mazat v posteli a hazet s tim jak chci, ale zustava tam toho opravdu hodne a po rozriznuti to casto nestiham spotrebovat a vysycha to :-/ vzhledem k cene mne to dost prekvapilo, kdyz sem to prvne rozrizla, predtim sem jedno vyhodila v domeni ze uz je prazdne...
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    AIJA: jo, to mě taky štve, i u alverde je to takhle, hlavně kondicionéru tam vždycky zůstane strašná spousta..jenomže narozdíl od krému to aspoň můžeš vypláchnout vodou. Tohle se mi líbí na Mádaře, ta má ty balení udělaný tak dobře, že to jde ven úplně všechno.
    AIJA
    AIJA --- ---
    Mě zase vadí různé ty dávkovače bez pístů. Jede na to i atok. Ten krém se z toho prostě nedostane všechen a po rozříznutí jsem zjistila, že tam ještě čtvrtina zůstává...Proč dělají tak blbé obaly?
    GREENFAIRY
    GREENFAIRY --- ---
    NIKKITA: používám Everyday Minerals a jsou super.. koupíš na www.pureskincare.cz
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Jo a mám dotaz - jaké používáte štětce na pudr? Existuje nějaká přírodní varianta? A popřípadě kde k nim přijít a ideálně za rozumnou cenu? Dík.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    WITCHIE: To jo, mě se to sklo taky líbí víc, ale to, co jsem napsala, je možná důvod, proč to změnili. Holt přizpůsobování se co nejširšímu spektru zákazníků, klasika. Dám pak vědět, jestli vůbec odepíšou...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam