• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    SHAHLAH
    SHAHLAH --- ---
    NIKKITA: Já flamingo mám a jsem z ní nadšená. Je to pěkná červeno-růžová (ani náznak hnědé, oranžové apod.), jsem studený typ a sedí mi. Je dost pigmentovaná (já dávám jen trošku - chce to mít lehkou ruku, jinak by rychle mohl nastat "marfuša efekt" :) a vydží celý den. Akorát teda sehnat nějakou, do které nikdo nešáhl, to byl boj... nechápu, proč nemají tester :/

    NIKKITA: Celou noc? Tak to je možná ještě jednou zvážím. Dáváš pod ně bázi? Já asi 3x všechny alverdí linky testovala na ruce (bez báze) a po chvilce se všechny odloupaly. Nejdéle vydržely ty v celozeleném obalu.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    KEMENTARI: Dík za radu, jdu do ní. Nejvíc se mi zamlouvá ten odstín flamingo, jak říkáš, taky nemám ráda ty teplejší zemitější, jen jsem nevěděla, jestli nebude moc tmavý. Dík :)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    BOSSORKA: Buď bez obav, používala jsem ho celou minulou zimu a je naprosto boží, díky němu se mi za celou zimu poprvý v životě neloupal nos a obličej jsem měla jako ze žurnálu. Je hutnější, ale dobře se vstřebává. Ještě mi zbyl z loňska, až dojde, beru ho zase. Všude ho vyprodávaj, tak doufám, že ho nepřestanou vyrábět. Za mě jednička s hvězdičkou. Je dobrej i na ruce, zejména třeba na horách.
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    NIKKITA: ano ano přesně ten ;), chystam se na zimu, jen nevim, jetsli neni moc mastny do mesta :-)
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    NIKKITA: Co si vybavuju z kosmetických blogů, jsou celkem chválené. Někdy si je chválí i holky, co jinak v Alverde/přírodní kosmetice vůbec nejedou.
    Podle popisu jsem stejný typ jako ty a v oranžových nebo hnědých tvářenkách se necítím. Nejradši mám ty tónované dorůžova, dokonale mi sedí Hervana od Benefitu.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    LABARCHA: Ten od Manufaktury nebo Weledu?
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Máte nějakou zkušenost s tvářenkami od alverde? Neočekávám že to bude držet jak přibité, ani že to bude kdovíjak výrazně malovat, přesto bych ráda věděla, jestli to není úplný propadák, neb od nich jsem tohle ani stíny nezkoušela. Díky. A případně podle čeho vybrat odstín, jestli apricot (světlé oranžovější), terra (hnědo-tmavorůžová) nebo flamingo (do tmavorůžova). Mám světlou pleť, zelené oči a vlasy studená tmavá blond (alias myší šeď :)) Díky!
    LABARCHA
    LABARCHA --- ---
    NIKKITA: děkuji!! pouzivala jsem vzorek ted trio dny a bylo to super...
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    BOSSORKA: Co to je za přípravek? Zní mi to jako Coldcream od Weledy.

    TABBY: Doufám, že jsi máme Ryor střelhbitě rozmluvila :) Fakt mě tyhle rádobypřírodní firmy rozčilujou.

    LABARCHA: Je pravda, že je hutnější, ale zrovna jsem měla vzoreček toho granátového a ten mi právě hutný nepřišel skoro vůbec, orpoti třeba měsíčkovému. Ale je to individuální, protože mi je 23 a pleť mám jinou.
    Jinak ke složení - přírodní to není. Bohužel, ani Manufaktura, ani třeba Botanicus, přes veškerou svou snahu dýchnout na člověka rustikálním dojmem, přírodní nejsou. V tomhle složení je asi největší fuj Diazolidinyl Urea, který uvolňuje formaldehyd (pro citlivou pleť to nejlepší, že). A pak syntetický parfém, ten může být taky dráždivý. Jinak to ostatní je dobré, ale bohužel to zas nějakej matla zkazil zhůveřilou chemikálií. Za mě nebrat.
    LABARCHA
    LABARCHA --- ---
    NIKKITA: děkuji moc, mě Weleda obecně moc nesedí, je na mě moc hutná...ale vzorek vyzkouším :)

    Moc prosím místní odbornice na složení o radu, zda je toto složení ok: Aqua, Osopropyl Myristate, Capric Triglyceride, Macadamia seed oil, Panthenol, Polyglyceryl - 3 - Methylglucose Distearate, Glycerin, Vitis Vinifera Seed Oil, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Glyceryl Stearate, Cetyl alcohol, Sodium Lactate, sodium PCA, Glycine, Fructose, Urea, Niacinamide, Inositol, Sodium Benzoate, Lactic Acid, Tocopheryl Acetate, allantoin, Parfum, Mineral Salts (Carlsbad Natural Salt), Diazolidinyl Urea, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Citric acid

    Je to denní krém od Manufaktury pro citlivou pleť .

    děkuji! :)
    TABBY
    TABBY --- ---
    Pote, co alverde zrusilo radu pro citlivou plet Seide, presla mama na Ryor. Je to vzrusujici cteni. Co mne ve slozeni sundalo, je tahle ingredience (fakt bych chtela videt toho, kdo to vyslovi bez zaskobrtnuti :-):
    hydroxymethylpentylcyklohexenecarboxaldehyde.

    Samozrejmosti jsou ctyri parabeny na zaver; tolik k te prirodnosti Ryoru, jak se tu na ni obcas nekdo pta...
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    GALE: super :-), díky moc, nedělá mi na plet dobře totiž a v přírodní kosmetice je hodně používaný jako konzervant :-)
    GALE
    GALE --- ---
    BOSSORKA: Pokud myslíš alkohol = líh, pak ten tam není.
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    prosim o pomoc, je tento pripravek bez alkoholu?:
    Voda, mandlový olej, podzemnicový olej, včelí vosk, glyceridy mastných kyselin, parfém (přírodní éterické oleje), limonen*, linalool*, citronellol*, geraniol*, citral*, přírodní hlinka.
    *součást přírodních éterických olejů

    nebo se tam pod nekterym z pro me neznamych nazvu nejaky alkohol skryva? diky moc
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    HANNYS: Chybí tam nějaký materiál na to vlákno, takže by to mohl být polypropylen?
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    MUI: Hm, o tom slyším prvně :) ale píšou tam, že je to jen na lokální použití, na štípance a tak...
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    A mám dotaz - jak je to tedy s rýžovým škorbem (moukou?) namísto suchého šamponu?

    A dotaz č. 2 - nutně potřebuji nějaký nesmývací kondicionér, ideálně ve spreji. Mám dlouhé vlasy (nejdelší, co jsme kdy měla, takže tento problém je pro mě nový) a v poslední době se mi brutálne zacuchávají. Nějaké tipy a zkušenosti? Používám šampon a kondicionér alverde (ten mandlovo arganový).
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    LABARCHA: Obecně bych doporučila Laveru sensitive čistící pěnu či gel (gel seženeš v dm v sekci přírodní kosmetiky), nebo alternativní lávovou zem, kterou se lze odličovat a bez tenzidů (bohužel jen pleť, ne oči). Z krémů bych určitě zkusila Weledu granátové jablko, mají přímo řadu na zralou pleť (mají v dm), řekni si o vzoreček (ten dostaneš většinou v bioobchodech, kde weledu mají, což je skoro každý).

    MUI: Co to je?

    MARGARITKA: Také jsem něco takového chtěla, ale určitě dělají nearomatizované. Já teda používám neekologicky takové ty jednorázové z dm (u nitě mi akorát vždy odumřou prsty), jak je na takovém plastovém držáčku napnutý kousek nitě. (Samozřejmě to vyhazuji do plastů). Ty aroma nemají. Ale na složení jsme nekoukala a co je to PL netuším :(
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    HANNYS: vyrabi, koupila jsem si v Irsku, ale u nas to bude asi slozitejsi :-/
    HANNYS
    HANNYS --- ---
    ahoj, poradíte mi, prosím s identifikací složení?
    Koupila jsem si dentální nit v DM (jejich privátní značka) a ve složení je uvedeno: PL, cera microcrystallina a aroma. Co by mělo být to PL?

    Jinak by mě zajímalo, zda se vyrábí něco jako "přírodní" dentální nit. Jak jsem tak koukala, tak všechno napouštění různejma nepěknejma věcma :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam