• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    ADD
    ADD --- ---
    LENISTA: Ověřeno na dětech - vlasy jsem jim mýt nezačala a myju jim je, jen kdzž se někde hodně zamažou, což je tak dvakrát ročně. Staršímu synovi jsou čtyři a půl, má krásné vlasy a že si je nemyje by nikdo nepoznal. Jenže když už si člověk vlasy několik desítek let myje, není snadné s tím přestat. Tak leda odjet na půl roku někam na samotu. :-)
    ANASTHESIA
    ANASTHESIA --- ---
    Hodím to i sem. Kdyby nekdo o necem vedel. Taaak z casovych a technickych duvodu jsem vyrobu konopni masti vzdala. Takze poptavam kvalitni konopni mast a pripadne i nejakou ,,pletovou vodicku" na denni cisteni. asi z prahy a okoli aby to pošta nerozbila :D

    Předem díkyyy
    LENISTA
    LENISTA --- ---
    Tady je moc hezky vysvětleno,proč je mytí vlasů šamponem blbost... začala jsem to praktikovat a vlasy se dost zlepšily. mám vlasy do půl zad a jdou i nádherně rozčesat
    Nemyjte si vlasy. Ještě vám za to poděkují! | Let's be a jellyfish!
    http://virus.blog.cz/1211/nemyjte-si-vlasy-jeste-vam-za-to-podekuji
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    AOTEAROA: Jednu dobu mě svědívala hlava po alverdím amarantovém šamponu, takže jsme ho musela vyměnit (ačkoliv krásně volněl) a narazila jsem na velejemný šampon od Essential care. Není v něm alkohol a je to samá léčivá bylinka (kopřiva, heřmánek atd.). Vlasy i kůži hlavy jsem tou dobou měla nejkrásnější a vlasy se mi skoro nemastily. Jen stojí 360 korun, alestačí ho málo a vydržel mi tak dva měsíce. Jestli jde o šampon (mýt hlavu si asi každej musí), tak bych zkusila tenhle, minimálně ti přestanetu kůži vysušovat, namáhat a ošetří, skoro všechny přírodní šampony mi i tak přijdou docela agresivní oproti tomuhle.
    Jemný bylinný šampon | Essential Care
    http://www.essentialcare.cz/produkt/29/jemny-bylinny-sampon
    LENISTA
    LENISTA --- ---
    detoxikace.... cvičit, jíst zdravě a fakt lupy zmizí, pak si může mýt hlavu čím bude chtít. Jinak často funguje ten ocet, jen to je pak z člověka cítit
    TABBY
    TABBY --- ---
    AOTEAROA: Idealne tohle http://www.drhauschka.cz/nimbova-vlasova-voda-p-376.html (ovsem rozpocet... znas Hauschku, ne? :-)

    Pripadne http://eshop.karelhadek.eu/vlasove-tonikum-komonicove

    Nebo v "lidove" drogerii za par kacek voda brezova nebo koprivova (na slozeni se radeji nekoukej ;)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    TABBY: nikdy jsem nic takovýho nepoužívala, co si mám pod tím představit? (plus ten rozpočet teda...)
    TABBY
    TABBY --- ---
    AOTEAROA: Jeste mne napadlo: co vedle kokosaku a henny povzbudit vlasovou pokozku nejakou vodou na vlasy (nejlepe denne)?
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    AOTEAROA: tak drzima palce a urcite budou fajn i sampony s hennou, mam v planu koupit od Sante, az nam dojdou...
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    DA_NIELA: Taky to nemám extrémní, spíš sem tam trošku.
    Tenhle jsem nezkoušela, já se dlouhodobě držím hlavně kondicionéru s ibiškem, všechno ostatní od alverde mi posledních pár let spíš nesedlo.
    Mám ten Sante šampon půllitrovej, takže ho používám už hodně dlouho a furt tam je :-D občas to s něčím střídám.
    Tak zkusím.
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    AOTEAROA: a zkoušela jsi alverde šampon se spraší? Mně se po něm lupy docela zlepšily, ale nikdy jsme je neměla nějak extrémní.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    No nic, jdu si dát kokosákový zábal :-)

    Ještě jsem slyšela o nějakém ošetření rozdrceným acylpyrinem, ale asi zkusím spíš citron s octem.
    KATKA119
    KATKA119 --- ---
    AOTEAROA: dobrý proti lupům je i Cannaderm, ale taky to spíš řeší krátkodobě
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    MARGARITKA: Hennu už jsem nasadila, zatím třikrát, včetně prášku amla, ale hlavu to vyčistí vždy jen na chvilku.
    Hodně se mi zničila hlava agresivním odbarvením a nemůžu se toho zbavit. Vlasy se mi neuvěřitelně zlepšily, dřív jsem nemohla vylézt bez důkladného ošetření nějakým olejem po každém mytí, teď už si na vlasy nemusím nic dávat kromě kondicionéru a můžu mezi lidi, díky henně se i víc lesknou.
    Je to fakt nechutný, mám ten typ co zůstává zamotaný ve vlasech. Životosprávu si myslím že mám dobrou, protože bojuju celkem úspěšně proti autoimunitním problémům, spíš mě ale trápí dlouhodobý stres, a tomu se brání těžko...
    Možná zkusím úplně kašlat na šampony proti lupům, i když myslím že lavera s chrpou ničemu neuškodí :-) jinak používám už dlouho olivový santé a myslím že má velkou zásluhu na lesklých hezčích vlasech. Kadeřnice co mě viděla před půl rokem hodně obdivovala, jak se zlepšily.
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    AOTEAROA: teda když se mému příteli občas udělají lupy, tak nepomáhá téměř nic, hlavně ne šampony na lupy, ty to většinou ještě zhorší, jediné co mu zabírá a dělá dobře je bezbarvá vitamínová henna + zlepšení životosprávy...
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    AOTEAROA: Testuju co se dá - kopřivy, ocet, tea tree.. Chce to vyzkoušet.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    doporučíte mi prosím nějaké přírodní zbraně proti lupům? (aby to současně bylo dostatečně finančně dostupné). nebo klidně nějaké šampony, ale bezchemkové – Lavera proti lupům je fajn, ale moc nefunguje.
    MAGGINA
    MAGGINA --- ---
    Dekuju za tipy. neco z toho zkusim :)
    WOCKOO
    WOCKOO --- ---
    MARINNE: tak to je dobrá zpráva, přesně na to se chystám- koupím ten hroznový jako základ, přidám do něj levandulový a budu to mít na mazání po koupeli. S ostatním asi počkám anebo se zkusím vyptat nějaké informované prodavačky, jestli se mi poštěstí :-)
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    WOCKOO: Ja som používala ich olej z hroznových jadier a prišiel mi ok. Arganový olej je z pražených plodov, ten kozmetický je lisovaný za studena, takže pravdepodobne nebude tak účinný. U hroznových jadier si skutočne neviem predstaviť, ako by ich mohli upravovať. 100ml a sklenená fľaška ma vyšli na necelých 60Kč, za tú cenu má človek výborný základný olej buď na riedenie (napr. ricínového oleja), alebo len tak na pokožku. Mal by vyrovnávať činnosť mazových žliaz. Používala som ho často v lete na noc a mastné časti tváre sa toľko nemastili a suché boli menej suché, ja si ho určite kúpim znovu.

    Otázka je, či olej, ktorý je lisovaný napr. po pražení, alebo nie za studena, môže napáchať na pleti nejakú škodu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam