• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    GRETKA: Eoné právě používá ten emulgátor z olivového oleje (PEG), jak už jsem tu řešila v souvislosti s tím Medvídkem -mycím olejem na dětské zadečky, který je také od nich.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    _JULIE_: a navic ho sezenes i v dmku
    MAGI
    MAGI --- ---
    _JULIE_: za sebe doporucuju Argital :) da se koupit i malej vzorecek na par pouziti za 40kc, nosim bezne u sebe.. obzvlast dobra vec pro kalisniky :)) http://magazin.biooo.cz/zdravi/hygiena/recenze-gel-pro-intimni-hygienu-s-niaouli-argital/
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    _JULIE_: nic nepouzivam, tedy pouzivam jen vodu.
    _JULIE_
    _JULIE_ --- ---
    RACHEL:
    GRETKA:
    MART1NKA:
    Díky moc všem za tipy. ten olej od saloos vypadá pro mě asi nejlépe. zatím jsem používala chem. a je to poslední chemická věc, kterou používám a zrovna takováhle... tak se těším, až to změním! Díky.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    TAMARIX: kdyby ti to nevyslo tak doporucuji neco od ceske znacky eone, napr. http://eone.cz/product_detail.php?product_id=neutralni-olej-koupelovy-sprchovy-19417

    _JULIE_: vodu :) a kdyz bylo spatne tak eone :) http://eone.cz/eshop.php?cat=intimni-hygiena
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    _JULIE_: myci olej Intimia od Saloos, neco na intimni partie ma urcite Nobilis Tilia nebo se podivej treba sem http://www.biooo.cz/bio-kosmetika/hygiena/intimni/
    _JULIE_
    _JULIE_ --- ---
    Holky, co používáte místo konvenčních chem. Intimních mýdel? Dívala jsem se na oleje od Hádka,má i nějaké krémy na různé potíže... Máte některá zkušenost? A případně ještě nějaká zkušenost s int.mýdlem z dm (značka má v názvu bio .. Nevím přesně ale je to tam jediné přírodní intimní mýdlo)?
    Díky!
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    GRETKA: Spíš hledám alternativu k tomuhle: http://www.aderma.cz/exomega/zvlacnujici-myci-olej . Bylo doporučeno dermatologem na mytí suchých a popraskaných rukou. Weleda je každopádně super, ale hledám něco "léčivého". Ten Cannaderm snad bude ok, mají i řadu přímo pro ekzémy a tak.
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    NIKKITA: taky parfemaci povazuju za zbytecnou. Po dalsich micelarkach patram :)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    TERRYNKA: Všechno skvělý, ale proč zas ta umělá parfemace? Tuhle jednoporcentní nedokonalost u certifikátu Ecocert vážně nesnáším. To to nejde vyrábět bez toho nebo jinak? :(
    Někde jsem se dočetla ještě o nějaké bio micelárce, název značky začíná na J, ale zatím jsem na ni nikde nenarazila, nevíte někdo?
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    TAMARIX: trvas na mycim oleji? ja mam vybornou zkusenost s weledima mycima kremama - http://www.weleda.cz/29-sprchove-kremy Jsou drahy, kupuji je v akci po dvou a vydrzi mi nekolik mesicu jeden, protoze ho staci malo.
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    MAGI: super, moc děkuji za komplexní info a za tipy, vyzkouším to a doufám, že to zabere :-)
    MAGI
    MAGI --- ---
    IM_MORTAL: vitamin e, panthenol, teatree, extrakt z grep.jadra
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    používáte někdo do diy kosmetiky nějaký - přírodní - konzervanty? Chtěla bych dělat ovocný/zeleninový masky na obličej, ale vydrží tak tři dny:/ napadlo mě zkusit je zavařit (nízká teplota, dlouhej čas), ale to řeší opět jen dobu do otevření
    MAGI
    MAGI --- ---
    BOSSORKA: často dělá většina lidí chybu(i já dělala), že nechávají masky zaschnout a ta ze zeleného jílu by rozhodně měla zůstat vlhká tzn. bud prikryt potravinovou folii nebo neustále zvlhcovat třeba růžovou vodou ve spreji. Na rozšířené a nečisté póry určitě tarika: http://www.cestaprirody.cz/index.php?productID=5899 ale nenechávat moc dlouho, raději dělat každý den na pět minut než jednou týdně na dvacet :)

    Já nyní čistím pleť vyrovnávacím mýdlem od Madara: http://www.biooo.cz/pletove_vyrovnavaci_mydlo_madara-p-6685.html a pak si na vlhkou pleť nanesu umíchaný zelený jíl od argitalu http://www.cosmeticanatura.cz/argital-maska-ze-zeleneho-jilu-argiltubo/d-70332/ jemně masíruju abych vyčistila důkladně pory, pak necham vlhké na kůži, zatím si vyčistím zuby a pak smeju mořskou houbičkou. Černé tečky fuč, i moje hormonální měsíční výkyvy už jsou na to docela krátké a můj poslední objev je kombinace této šťávy http://www.biooo.cz/aloe_vera_stava_aloepur_beauty_food_santaverde-p-3467.html v rozprašovači s pár kapkami teatree a extraktu z grepových jader a na takto navlčenou pleť šípkový olej :).. nějak na problematickou pleť trpáím od puberty, teď sem fakt spokojená.. Mimochodem ten jíl je skvělej i na čištění zubů :)!
    MAGI
    MAGI --- ---
    ANDR3_I: Ahoj :)
    doporučuju kouknout po dekorativce Gabriel.
    Maj skvělej make-up, http://gabrielcosmeticsinc.com/shop/moisturizing-liquid-foundation-spf-18/ se super složením, fakt doporučuju a kdybys mi mohla jeden přivézt, ráda ti zaplatím i pořádný dýško za dovoz :))!

    na vlasy doporučuju firmu Alaffia (maj především vlasovou kosmetiku na vlnění a proti vlnění vlasů, já zbožňuju jejich leave-in conditioner curl activator http://www.beautifulcurls.net/store/pc/viewPrd.asp?idproduct=1&idcategory=2#
    a pak mám docela ráda firmu Andalou konkrétně (Naturals Moisture Rich Conditioner, Sweet Orange & Argan)



    v US se mi líbí široká nabídka Jason, Dr bronner za přijatelnou cenu a měla sem neskutečně ráda barevné balzámy na rty od Wet n Wild, koupila jsem si ho kdysi a na obal už je bohužel uplně ošoupanej. Na netu jsem teď našla obrázek a složení: http://www.amazon.com/dp/B005GMYSC8?tag=ewgcosmeticsdatabase-20
    Castor Oil, Sunflower Oil, Beeswax, Macadamia Oil, Phytosteryl Macadamiate, Carnauba Wax, Candelilla Wax, Cocoa Butter, Shea Butter, Vitamin E (Tocopherol), Peppermint Leaf Extract, Sorbic Acid, Oregano Leaf Extract, Rosemary) Leaf Extract, Lavender Flower Extract, Goldenseal Root Extract, Cinnamon Bark Extract, Olive Leaf Extract, Lemon Peel Extract, Linseed Seed Extract, Rice Bran Extract | May Contain (+/-):, Mica, Titanium Dioxide (CI 77891), Carmine (CI 75470), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499)..

    LUSH obecne nějak ráda nemám, co jsem měla mě většinou zklamalo, jediný o čem furt uvažuju jsou ty jejich emotional brilliance na rty, ale i to sem nakonec vyměnila nejspíš za balzámovější verzi: http://www.biooo.cz/barevny_balzam_na_rty_206_ruze_dizao-p-7883.html a je sttrašně skvělej!
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    TAMARIX: Tak nakonec jsem našla toto od Cannadermu: http://www.branakdetem.cz/natura-myci-olej-cannaderm.htm# .
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam