• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    ANASTHESIA
    ANASTHESIA --- ---
    Ahoj, nemáte náhodou tip na kosmetický salón, kde používají bio kosmetiku? Nutně potřebuji pomoc.

    Díky
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    NIKKITA: možná kombinace všech faktorů? minerální make-up opravdu nemusí sednout každému, možná se tvé pleti nelíbí kombinace konkrétního krému s make-upem? Je to loterie :-/
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    TERRYNKA: Já právě vím, že ho neobsahuje, požívám ji před nanesením krému a večer před spaním. A máš nějaký tip na nějaké jiné?
    Šlo mi spíš také o to, jestli to je jen o tom odlíčení, nebo jestli se ty póry prostě neucpou jen tím, že si nanesu krém, na to ten minerální pudr a v tu chvíli nebo během dne se to do obličeje vpije a póry se ucpou takto samy, nehledě na následné večerní odlíčení. Protože třeba zrovna ten odličovací krém od Cannadermu je přeci taky mastný a z olejů a tudíž by měl mít ten samý efekt, a obličej si pak ještě omývám houbou, takže v tom odlíčení takový zádrhel nevidím (opomenu-li občasné neodlíčení se při velké únavě, ale jinak na to vážně dbám).
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    NIKKITA: třeba taková růžová voda od Purity Vision je bez alkoholu. A tonika také ne vždy obsahují alkohol (taky se mu vyhýbám jak čert kříži)
    Zda si pleť zvykne nevím, bude to kus od kusu. Osobně jdu cestou odlíčit a vyčistit co nejpečlivěji.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    TERRYNKA: No mám růžovou vodu, ale chci se vyhnout alkoholu, protože se mi strašně snadno rozhodí rovnováhla pleti, takže systém nejdřív olejem a pak nějakým tonikem se mi moc nezamlouvá... Mohla bych zkusit opět tonikum 2v1 od Weledy, to bylo docela fajn a odličovalo dobře.
    Teď momentálně používám odličovací krém od Cannadermu, vyhovuje mi, že je bez alkoholový, dobře odličuje jak pleť, tak oči. Ale evidentně nestačí na ten minerální pudr. Nebo si pleť časem zvykne?
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    NIKKITA: olej odlici, rozpusti liceni a binec z vnejsku na obliceji, ale pak je potreba ho necim z pleti stahnout. Kvetinovou vodou, tonikem... Co pouzivas?
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    CAMELLA: Různé, nejčastěji meruňkový saloos, a ten byl v pohodě, ale po nějaké době jsem měla pocit, že mi to ucpává póry, a jednou jsem se dokonce odlíčila olejem a druhý den jsem měla obličej plný pupínků, tak jsem se na to vykašlala, ačkoliv jsem tomuhle způsobu fandila nejvíc... ale je to dost těžké pokaždé posoudit důvod těch problémů, protože co jsem vysadila prášky, tak u té pleti nikdy pořádně nevím, co je kosmetikou a co je hormonálníma výkyvama. Ale třeba tomu dám ještě šanci, protože ten minerální pudr je fakt skvělá věc.
    Nebo můžu být prostě typ, který má širší póry a budou se mu ucpávat pokaždý?
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    KRTINKA: ja jsem spokojena s odlicovacimi oleji od Saloosu. nastuduj si, ktery by se pro tebe hodil.
    KRTINKA
    KRTINKA --- ---
    ahoj holky, nejake tipy na odličovadlo, co zvladne i oči i obličej? mám smíšenou pleť, díky :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    NIKKITA: Jake oleje jsi na odlicovani zkousela?
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Mám dotaz - už asi tři týdny používám minerální pudr od Lily Lolo, je to super věc, ale čas ukázal i negativní stránku věci, totiž že mi ucpává póry. Nevím, čím to je, odličuju se odlič. mlékem od Cannadermu, póry nemám úplně nejmenší, ale než tuhle geniální věc zavrhnu, je nějaký způsob, jak tomu ucpávání zabránit? Na blogu Terrynky jsem se dočetla, že odličovat jedině olejem, ale to mi póry ucpává samo o sobě, takže tohle asi nezafunguje :(
    BLUE_BERRY
    BLUE_BERRY --- ---
    Holky mate nektera z vas zkusenosti s havlikovym zazrakem nebo s cimkoliv z jejich vyroby ?
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    po x letech se mi dostal do rukou katalog vyrobku Hemel, kdysi jsem od nich neco zkousela, jinak pouzivaji znami a chvali si to dlouhodobe, tak jen pro rozsireni obzoru http://www.hemel.cz :)
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    LASIRENITA: unholly trio silikony - parabeny - sulfáty. Tím začni, pokud chceš přestoupit na přírodní verze kosmetiky

    Parabeny - Zpátky k přírodě
    http://www.zpatkykprirode.cz/parabeny/
    Silikony - Zpátky k přírodě
    http://www.zpatkykprirode.cz/silikony/
    Sulfáty - Zpátky k přírodě
    http://www.zpatkykprirode.cz/sulfaty/
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    NIKKITA: podivam se, dik :)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    LASIRENITA: Zkus gůgl ;) nebo tohle: http://avocados.cz/
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    DIABOLUS: Tak různě, ale poslední dobou na to nemám čas, většinou to byla směs třeba levandule, heřmánek, bříza, růže... je to asi jedno, je to jen pro dobrej pocit a dobrý spíš na pokožku hlavy než na vlasy

    WITCHIE: No je to ze sójového oleje, který je nějak upravený, aby měl odlakovávací schopnosti :) nejsem taky chemik, takže ti lepší vysvětlení nepodám, a taky mě to zaráží, ale taky nechápu, jak se letadlo udrží ve vzduchu, ale evidentně to tak je :) ale mrkni na tohle http://www.pritinyc.com/Soy-Nail-Polish-Remover--Unscented-4-oz_p_996.html
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    LASIRENITA: nejsem zadnej odbornik, ale vychazela bych z toho, cim se holedba biokosmetika- ze je bez parabenu, cehokoli z ropy, silikonu, sulfatu...bez umelych vuni parfemu atd.

    zkus se podivat treba na Biooo.cz nebo zpatkykprirode.cz nebo urcite toho najdes hodne.

    za sebe se snazim vyhybat hlavne tem parabenum a silikonum a aby to nebylo testovane na zviratech.
    LASIRENITA
    LASIRENITA --- ---
    Omlouvám se, možná to tu už bylo, ale máte někdo seznam těch nejhorších ingrediencí, co mohou v kosmetice být? Děkuji. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam