• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    GHOSTDOG
    GHOSTDOG --- ---
    MART1NKA: snad už ani netváří...dcera zakladatelky říká Jdeme proti proudu. Milujeme parabeny! viz http://www.protisedi.cz/article/jana-stepankova-ryor-jdeme-proti-proudu-milujeme-parabeny
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    SA_KRA_: Co se týče všemožnýho patlání, tak jsem strašlivě líná, vůbec mě to nebaví, zdržuje atd. Poslední dobou jsem to zredukovala na konjakovou houbičku ( http://www.dm-drogeriemarkt.cz/.../ebelin/produkty/ebelin-telo/805508/176839-myci-houba-oblicej.html ) a šípkový olej ( http://www.saloos.cz/cz/shop/rostlinne-a-bio-oleje/extra-bio-sipkovy-olej-110/ ). A dobrý. Jednou jsem pro zajímavost zkusila po očištění houbičkou vzít obličej ještě mlíkem a vodou a vata byla úplně čistá, takže to asi takhle opravdu stačí. Teď jen se k tomu dokopat každej den..
    TABBY
    TABBY --- ---
    SA_KRA_: Co oleje, mas vyzkoušené?
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    LIMONADA: neco samozrejme pouzivam :) jen bych to rada taky zredukovala na minimum a na co nejprirodnejsi veci, ale zase bez cisteni byt taky nemuzu.
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    SA_KRA_: hele ja sem ted udelala zkusenost kdyz jsme byla za morem a zkousela minimalizovat, v ramci cestovani sem proste ani nemela prostor, a i ve spolecnosti se stresem mam uz pul roku ekzem kolem oci, a prijde mi ze mi teda plezt vyschla a pribyly vrasky. takze jsem rada ze sem se vratila ke svym vecem. mam suchou a citlivou plet.
    pouzivam micelarku, krem od alverde/bb krem a na noc argan olej. jinak dekorativku od alverde (krom tohio bb kremu)
    je dobry jit cestou jednoduchosti a prirodni kosmetiky, ale uplne vynechat cisteni i krem mi prijde velmi riskantni
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    ANASTHESIA: Má certifikát? Nemá. Jednoduchý. ;-)
    ANASTHESIA
    ANASTHESIA --- ---
    MART1NKA: ahaaa tak to mě zaskocilo. Já právě myslela, že je :(
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    ANASTHESIA: Ryor nie je prírodná kozmetika, len sa tak tvári.
    REZZ
    REZZ --- ---
    Srdečně zveme na tematicky večer s výrobou domácích čistících prostředků 20. července v Hybernské 4, Praha 1 [ Domácnost bez odpadu? = workshop / přednáška / pro / workshopworkshop / 20.7.2017 / CR - Praha - Hybernská 4 ]
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    MART1NKA: Physician formula se dá sehnat i v Paříži ;)
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    EETEE: jo kdysi zkousela ale kondicioner mi to urco nenahradi no
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    MART1NKA: sprchace od Weledy jsou nej. Jsou to vlastne sprchove kremy, takze zaroven pecuji o kuzi a fakt nevysusuji (ja na to trochu trpim, blby sprchac a svedi me telo po par dnech). Ruzovy a levandulovy nadherne voni. Fakt autenticky prirodne. Ted zrovna mam tez poprve mandlovy, taky fajn.
    A co je super od Weledy jsou ty jejich zdravotni masticky na bebicka (maji ruzne - arnicova, koprivova, mesickova... na ruzne druhy problemu - vyrazky, stipance, modriny...)
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    Nojo rozjasnovac - mam nove kompaktni od Zao. Mne vyhovuje, ale pro nekoho bude mozna moc trpytivy. Kazdopadne ta znacka je mi sympaticka, myslim ze je dost kvalitni. A maj krasny baleni ze dreva, do kteryho se uz pak jen dokupujou naplne :) (pudry, make-upy, rozjasnovace...)
    EETEE
    EETEE --- ---
    SA_KRA_: Na vlasy teď používám-e šampon Urtekram Severská bříza, a jsem spokojená, chlap si taky nestěžuje (ačkoliv je lahvička růžová!). :-D
    Z tuhých šamponů jsem si moc oblíbila "mýdlo" Ayurveda od Bon Savon, střídám s šamponem.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    SA_KRA_: jj to je on. inak sprcháče mám od Weledy, momentálne mandľový. vydrží to večnosť. mydlo na ruky mám od Alterry z Rossmanna. majú slušný výber. nádobí umývam Ecoverom. snažím sa mať väčšinu vecí, čo sa lejú do odtoku prírodné.
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    MART1NKA: mam, ten co je s mesickem, je bajecny .) ruzovou vodu sem si dovezla z Iranu (pro jistotu dva litry .). moc dik.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    SA_KRA_: Alverdí meruňkový peeling už asi používaš, že?
    Olej je najlepší arganový, používam to s kvetinovou vodou (Nobilis tilia) na tampónku.
    Micelárku na odličovanie.
    Krém mám od Annemarie Boerlind - Rosedew a je super, len je na mňa moc ovoňaný.

    Minerálny makeup od Lily Lolo je výborný, inak mám zvyšok chemkový, ale nevadí mi to, pretože mne trvá roky kým niečo vyportebujem. Aspoň sa snažím používať cruelty free veci.
    Ak máš možnosť dostať sa do USA, tak Physicians Formula je skvelá značka na dekoratívku. Mám od nich bronzer, tvářenku a rozjasňovač a včetko super.

    Na vlasy používam toto, ale šampón je strašne individuálna vec :): http://2.bp.blogspot.com/...BUyQ3o/UUR103lfxhI/AAAAAAAAA7Q/jpQ7tqQvSZU/s640/shampoo.jpg_effected.png
    Kondicioner prirodný nemám, žiadny mi nevyhovuje.
    EETEE
    EETEE --- ---
    WITCHIE: A zkoušela jsi oplachovat jablečným octem? Už jsem o tom několikrát četla jakej je to zázrak na všechny typy vlasů, ale ještě jsem to nezkoušela. Vlasy mám rovný a kondicionér nepotřebuju.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam