• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    OXIS: vypíšu ti tady, co se píše v knize Návod na přežití pro ženy v kapitole věnované pokožce:

    Často obviňovaná čokoláda, pokud by byla nemléčná a s vysokým obsahem kakaa, by zřejmě nevadila, vadí ten obsah mléka a taky ty výkyvy cukru v krvi, jak psala Zuzkaou (tzn. minimalizovat příjem potravin s vysokým glykemickým indexem). Kravské mléko může zhoršovat akné, tzn. mléko a mléčné výrobky minimalizovat. Nasadit tzv. protizánětlivou kúru (ta má za cíl výživou omezit chronické záněty v těle... nechce se mi s tím teď vypisovat, možná až budu mít víc času) a konzumovat každý den probiotika 5–10 miliard bakterií třikrát denně s jídlem, brát zinek 50–100 mg za den (dát přednost pikolinátu anebo glukanátu zinku a pokud je užívání zinku dlouhodobé nebo celoroční, dodat také 2 mg mědi na každých 30 mg zinku), vitamín E 100–200 m. j. za den, vitamín C 250–1000 mg za den, betakaroten 9–15 mg 2–3krát denně po dobu tří týdnů, poté snížit dávkování na 9 mg za den anebo ho raději konzumovat formou přirozených potravinových zdrojů, chrom (pikolinát) 100–200 mikrogramů denně, za studena lisovaný lněný olej v dávce 2 čajových lžiček do jídla denně.

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    OXIS: zkus vyřadit mlíko (sejry nevadí, pokud máš obeně v pořádku trávení) a sladký a příliš mnoho jednoduchých škrobů - výkyvy krevního cukru vedou k beďarům.

    Pokud k tomu máš divočejší trávení/ekzém/astma/výrazné alergie, zajdi na alergologii a nech si zkontrolovat potravinové intolerance.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    OXIS: Taky mam plet hroznou tak tyden pred ms. Asi to bude hormonalni, nic na to nezabira, po ms nam plet zas skvelou. Asi jedine zkusit nejake byliny na tyhle zenske problemy, resit to vnitrne.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    OXIS: a jakou mas plet?

    Mi prijde, ze mam desnou kombinaci vseho - tj mastici se T zonu, suche mista a do toho mesicni krajinu. Jsou i pletove vody, ktere nemohu pouzivat.
    Moje kosmeticka to nevidi tak cerne. Kazdopadne mi na plet nejlepe vyhovuje Dr. Hauschka. Zacinala jsem u nej na lehkem ruzovem kremu, cisticim toniku a pomalu pridavam dalsi veci.
    Miluji jeho borovicovy koupelovy olej, krem na ruce, v zime mandlovy sprchas a je i hodne pripravku, ktere chci vyzkouset.

    Na kosmetiku chodim k pani, co pouziva Dr. Hauschku a tak mozna i tim se mi plet dava dohromady.
    SMARTCHIN
    SMARTCHIN --- ---
    OXIS: Tarika akne maska opravdu funguje, jen je dobre chvilku vydrzet.
    OXIS
    OXIS --- ---
    Jdu s prosbou o radu. Je mi skoro třicet, ale pleť mám jak třináctiletá...a nemyslím tím hladkost .))
    Zhorší se to v období před menstruací, ale vlastně je to stabilně špatný. Pupínky, co bolej. Můžu zkusit vyfotit.

    Dneska jsem se byla ptát v naší ekodrogerii, co s tím už mám dělat, tak mi doporučili několik věcí.
    Zaujal mě Havlík http://eshop.havlikovaapoteka.cz/...ay=desc&search_query=kr%C3%A1sn%C3%A1+sle%C4%8Dna&submit_search=

    a Salt od Nobilisu https://eshop.nobilis.cz/...AjWGLlEzPPQLrVbefDWM22R5VdyizNpDnZ2m14pfwS4bYtlgE7b1cbI68JhoCbxgQAvD_BwE

    Co myslíte vy? A tak celkově, co bych s tou pletí měla dělat? Ještě jsem tam zahlídla konžakovou houbičku, stojí za pořízení?
    Teď používám jen šípkový olej večer po umytí. Moje kosmetička říkala, že si mám pleť něčím večer vyčistit od nánosu dne, tak to pořídím, ale jestli něco dál?

    Díky!
    MASOO
    MASOO --- ---
    KAMIONG: mě vcelku voní Urtekram Aloe, mám ho v merku, ale obábám se, co udělá na mě....

    WITCHIE: tak na každým to reaguje jinak
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    KAMIONG: lol, tak jsem si k nemu sla ted specialne cuchnout. Kocici moc z toho teda fakt necejtim. Navic z nej neco cejtim jen kdyz ho strcim fakt pod nos. Kdyz ho pouziju tak uz pak cejtit vubec neni. A nedam na nej dopustit, funguje vyborne.
    Ale mozna mam nejaky tupy cichovy bunky ci tak neco :]
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    MASOO: já jsem muži koupila Urtekram eukalypt a smrdí jak kočičí moč:(

    PISISKVOR: trochu se to liší, sprej je tak trochu březová voda, miluju tu vůni, ale na sobě tak den a pak dlouho pauza. Takže tím osvěžuju wc. Ten tuhý byl víc unisex a tak divně se rozležel, že jsem se pak cítila jak takový ten zpocený chlap, kterej lemtá litry coly denně :/
    MASOO
    MASOO --- ---
    DAFNE:
    PISISKVOR: taky sem zkousela, ale zoufale mi nevoni:/
    Takovou, no tezko popsat...
    A doma taky pouzivam i ty slabsi, ale v praci (kde se sice taky muzu umejt, ale delat to je opruz, u umyvadla v satne) chci byt v pohode a v klidu. Ted s tema tilkama je to lepsi... Ale i tak proste Biorythme 2x denne aspon.
    Pred letem mozna jeste zakoupim Ponio, protoze budu mit cestu do Nebalena, ale tim koncim. I tak sem v techto experimentech tak za 1000+.
    A panskej sem taky zvazovala, ale nekym tady doporucovany Nobilis Tilia je s eukalyptem a to mi nevyhovuje a jak sem nedavno daval Patricius odkaz, tak ten sem jeste nemela moznost ochuchat. Chtela bych casem neco i pro pritele. Ten furt jede chemku ve sprayi a jeste si dela ze me prdel, jestli se o nej budu starat, az bude mit alzheimera...
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    PISISKVOR: Jo taky se potím jinak ze stresu a jinak během fyzické námahy. Ale teda plast v oblečeni mi to jen zhoršuje.
    Teď kde pracuji je v létě děsný hic jen jak se přiblíží teploty ke třicítce. Nosím oblečení z hedvábí, protože se potím míň a rychle to uschne. Len je taky dost dobrý. Taky jsem nenarazila na deo co by mi opravdu fungoval. Řeším to vůni zelené jablko od DKNY, s mým potem to dobře funguje a jsem cejtit po jablku, což jde ;)
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    DAFNE: jakou vuni ten Borotalco ma? a funguje?
    mne prijde, ze ty chemky vsecky pachnou, nesnesu jakykoliv damsky deo nebo antiperspiranty z drogerie, protoze nenavidim ty mydlovo-kvetinovy vune (a ze jsem v prubehu let vyzkousela vazne vsechny), u panskych mi zas vadi ty vyrazny pansky vune, dost to ze sebe pak citim, to samy chlap.
    z prirodnich mi vuni vyhovuje Lavera https://www.amazon.co.uk/lavera-Deodorant-Organic-Innovative-Cosmetics/dp/B010FZQFMG (mam to z nejake zdrave vyzivy, fakt moc prijemnej, svezi), z chemickej pak jedinej, kterej snesu, je Ziaja Sensitive za 49,-, slozeni radsi nestuduju.
    ja se treba nepotim nijak extra, ale vidim dost velkej rozdil mezi stresovym potem (kdyz clovek celej den v praci pod tlakem resi veci) a tim druhym, tzn. kdyz jsem napr. doma a fyz. zatez mam pri praci v domacnosti nebo pri cviceni nebo sportu (nevim, zda to tak mam sama?). projevuje se to asi tak, ze prirodni deo doma klidne pouziju, ale do prace vim celkem jistojiste ze by mne to nestacilo. obleceni do prace, nebo obecne ty lepsi kusy, potrebuju nosit idealne vickrat nez jen jednou (kosile, saty), a na to ty prirodni teda nestaci ani nahodou.
    ja mam s tady tema pripravkama fakt kriz.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    ORIKA: smisenou mam taky, pravda na celo toho moc nedavam a jen na noc, lehce prejedu rukou, ale na suche tvare a pod oci davam rano i vecer. A na krk. Ale stejne jsem se nejvic zamilovala do oleje od Nuxe, ano, ten vyhlaseny, ted mi dosel, tak dopouzivam tenhle od Saloosu a pak jdu zase pro Nuxe :) (ten ma 98 % prirodnich slozek a pouzivam ho stejne, lahvicka 50 ml mi pri pouzivani jen na oblicej rano a vecer vydrzela pul roku).
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    MASOO: no, mě se pupínky nepřestaly dělat ani po 40 a zůstávají po nich jizvy / tmavší skvrny na pleti :( a v popisu jsem právě našla, že tenhle přípravek má i sjednocovat tón pleti a redukovat tmavé skvrny, což je přesně to co potřebuju
    TORUVIEL: děkuju :)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    RACHEL: smíšenou s vráskama (mastný čelo, nos, bradu a suchý tváře, vrásek hojně hlavně kolem očí)...uvažuju, že bych to používala na noc místo nočního krému, aby se pleť "nacucala" a vyživila...na den mám přece jen strach, že by to na mě bylo moc mastný
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    MASOO: No tak třeba u těch podpaždičů - když už člověk najde nějaký, který třeba funguje, tak smrdí. Když voní a vcelku funguje, tak dělá mastné koláče. Asi to je tím, že nepotit se je proti přírodě :)

    Jinak jsem momentálně rozladěná z kosmetiky YOPE. Koupila jsem si na Notinu tohle mlíko https://www.notino.cz/yope/vanilla-cinnamon-prirodni-balzam-na-ruce-a-telo/, bohužel aniž bych si ověřila složení třeba na jinym webu, nebo bych se zajímala o to, jestli má ta značka nějaký certifikát. Moje chyba, v mlíku je phenoxyethanol, takže se mi s ním mazat fakt nechce.
    MASOO
    MASOO --- ---
    KAMIONG: jak to myslis?
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    Je to děsně nefér, že svět přírodní kosmetiky je plný kompromisů :(
    MASOO
    MASOO --- ---
    PATRICIUS: pocitu cerstve navoskovanych lyzi....
    dneska rano sem se fakt zasmala, kdyz sem ho nanasela a vzpomnela si na tvou hlasku:D

    Btw v tílku ten Biorythme funguje docela dobre, kdyz pres to neni textil, kterej pak nasakne to mokro...no nebudu to dal rozebirart, modri/e vedi:D
    PATRICIUS
    PATRICIUS --- ---
    Kdyz uz tu probehly nejake ty recenze deodorantu, tak jednu pridam. Me se osvedcila Farfalla deo roll-on men. Je mozne, ze i v damske variante bude stejne dobry. Subjektivne ucinnejsi nez biorythme, ale bez efektu depilace podpazi pri aplikaci a pocitu cerstve navoskovanych lyzi. Nijak zvlast mi nevoni, ale funguje.

    MASOO
    MASOO --- ---
    ORIKA: máti si koupila na kombinaci mastný a suchý, na mastnou moc mastný, na suchou jí to taky nesedlo, ale ona to má fakt složitý, v 60ti má ještě občas i akné:/
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    ORIKA: vyborna vec, pouzivam uz pul roku a krasne hydratuje a vyhlazuje plet.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    ORIKA: jo je v pohodě, záleží, jakou máš pleť a co od toho čekáš.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    někdo zkušenost s olejem od Saloosu Squalane & Kamélie? narazila jsem na to v DM a uvažuju, zda má smysl do toho jít...
    https://i.notino.com/view/saloos/8594031327080__11.jpg
    SMARTCHIN
    SMARTCHIN --- ---
    IDENTITY: Tak to bohuzel netusim ani priblizne :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam