• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    ARZA
    ARZA --- ---
    PIKKMA: Už jsi tu color erbe zkoušela....? Zajímá mě naopak černá.

    Zkoušela jsem teď ingido, ale prvotní nadšení trochu ochladlo. Jakože výsledek je super. Vlasy mam teď určitě lepší než předtím, tolik se nelámou a pod (i když to může dělat i šampon od Kvítok), ale ten modrej poprašek je úplně všude včetně mýho celýho těla a dost se to vymývá:/
    Předpokládám, že není nějaká šance, jak to zafixovat..

    MATAA: Docela jsem si oblíbila věci od revolution, který by měly bejt cruelty free, ale ukazuje se, že ten nápor od roušek a respirátorů nedá žádná řasenka, ani voděodolná.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    Kdo máte rády BB apod. krémy, tak mám teď vzorek od Hauschky a je fakt příjemný. Ideální pro dny na HO, kdy na sebe nechci patlat makeup, ale zároveň mě obtěžuje koukat na svůj žlutozelený obličej.

    PIKKMA: taková ta francouzská henna, odstín kaštanová, mi chytla do regulérní teplé zrzavé (z tmavě hnědé), což tedy fakt nebyl můj cíl, ale jestli je to to, co chceš, tak ani moc nestojí :)
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    Prosím o radu s méně chemkovýma barvama na vlasy... Rozhodla jse se nechat odrůst hennu a začít barvit něčím jiným (i když to možná ještě přehodnotím), zvolila jsem color erbe. Chtěla červenou. Hennová červená mi chytla skoro černá, benátská červeň už jen tmavě hnědá. Muj podklad je světle hněda.. Existuje vůbec nějaká co chytá do pořádný červený?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CAMELLA: teda samozřejmě neplatí na už zlevněné, je to 18%, nekoukala jsem, zda je to vyhodnější nebo ne.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    LADY_MYSKA: + případně sleva na celou Econea s kodem "MARGIT"
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    MART1NKA: na Kvitok je tenhle mesic mensi sleva tady
    Kvitok - slovenská ručně vyráběná přírodní kosmetika | Econea.cz
    https://www.econea.cz/navia/
    ZUSKA
    ZUSKA --- ---
    CAMELLA: aha, aha....nu, tak děkuji za info. Dobré vědět a prověřit ;)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ZUSKA: no, ono to začalo tak, že některé produkty třeba výrazně voněly a zákazníci se začali ptát jak je to možné, když třeba konkurenční nevoní vůbec (a přitom na složení žádná
    parfemace není), nebo mají výrazně jinou konzistenci než stejné
    oleje, lidem se po
    jejich výrobcích zhoršily kožní problémy atd. No a firma se začala
    chovat nestandardně, mazala komentáře a dotazy a nakonec raději "dobrovolně" stáhla nějaké certifikace. Pokud máš
    facebook, tak tam
    se "kauza renovality" dá
    dohledat.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MAJKA: Ja som to skúsila s kombináciou - odlíčim sa Biodermou, nastriekam ružovú vodu (mám z Maroka) a natriem sa šípkovým olejom a teda pred spaním to je OK, ale ráno potrebujem hydratačný krém, pretože cez noc sa to všetko vpije. A ráno si olej na tvár dávať nebudem.
    ZUSKA
    ZUSKA --- ---
    MAJKA: děkuju moc za reakci, vyzkouším :)
    ZUSKA
    ZUSKA --- ---
    CAMELLA: aha, ok, diky za zkušenost, ....to me dost prekvapilo.....no hlavně, jak běžný uživatel zjistí, že je to jinak než na obale že to pančují???? :(
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    ZUSKA: Na oleje hrozně doporučuju obchod Marokovbatohu.cz. Lejdy co to vede vozi pravidelně čerstvě lisované, kvalitní oleje a má postup péče o pleť, které jsou na těch olejích založené. Já se zbavila drogérkovejch krémů a jedu už jen ten její doporučený postup založený na očištění (něčím slízkovitým, ovesné vločky, heřmánková voda či sider )- hydrataci (postříkáš xicht květinovou vodou) - a následné nanesení superkvalitního oleje.

    Často si ho i zkracuju tak, že si nastříkám xicht růžovou vodou a pak napatlám olej a nazdar. A celej ten odličovací proces dělám tak 2x týdně. Teď jsem přidala sérum z kyseliny hylauronové a jsem z toho totálně vydřená - takovou pleť jsem nikdy neměla a navíc vím přesně, co si na xicht patlám.

    Odkaz na ten postup odlíčení tady: https://www.marokovbatohu.cz/blog/ritual/ . Tamže je i krámek kde se daj ty věci koupit.

    Dávala jsem to už do diskuze "Kosmetické zázraky", takže se omlouvám těm, co to čtou podruhé, ale mám potřebu to sdílet. protože jsem z efektu celá pryč a upřímně věřím, že tím šířím dobro :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ZUSKA: bacha, zrovna Renovality má teď fakt špatnou pověst, zřejmě své oleje dost pančují a složení neodpovídá tomu, co je na obale. Sama doma mám několik přípravků a ok, ale až je vypotřebuju, už je znovu nekoupím
    ZUSKA
    ZUSKA --- ---
    ANDREJKA: ja jedu v olejich od renovality, krasne se vstrebavaji, jsou cz a prirodni a jsem s nima spokojena velmi. Krem jsem ted dostala na zkousku od znacky Inlight, ale ten zatim jen testuju, tak nevim.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    ANDREJKA: Existujú práškové minerálne makupy. Jeden čas som ich používala. Nakoniec som sa vrátila k tomu, čo používam už 10 rokov (nič ňuňu to nie je, čo sa týka zloženia)
    Odporúčam sa pozrieť do makeup sekcie na biooo
    BiOOO.cz - Přírodní kosmetika - Pleťové hydratační krémy
    https://www.biooo.cz/bio-kosmetika/pece-o-plet/pletove-kremy/pletove-hydratacni-kremy/?from=96
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MART1NKA: Jo a tie krémy, čo boli fajn boli Mandľová Weleda a Argital - mala som na citlivú, ružový a proti vráskam a všetky fajn.
    Mám ešte rada produkty s ružovou vodou, ale to preto, že mám pleť suchú. Tam je tá vôňa dosť výrazná, záleži, či to človeku nevadí.
    Skúšala som aj drahšie - Annemarie Börlind, Mádara, po oboch som sa osypala. Raz sa chystám na Kvitok, ale ten je tiež dosť drahý.
    Alverde, Lavera nič moc. Od Dr. Hauschka mám len telový krém a je super, tam bude tá kvalita stabilná, ale je to drahšie. Lush nebrať vôbec. Nobilis Tilia bol OK, akuráť nie celú radu majú prírodnú, i keď sa zdá.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    ANDREJKA: A musí to byť prírodné? Trváš na tom?
    Moje skúsenosti s prírodnými krémami sú také, že skoro všetky sú máličko či viac (zdravím do Mádary) dráždivé. Ak človek nemá citlivú pleť, či oči, tak to nepocíti. Ak ano, tak sa osype už pri pohľade na ten krém.
    Porovnávala som zloženia krémov, po ktorých sa mi to stalo a nestalo a na nič som neprišla. Po použití neparfemovaných krémov pre atopikov z lekárne, značiek je mnoho, som nikdy nemala žiadne problémy s citlivou pleťou či očami. Ale prírodné nie sú. Asi sa dá nájsť niekde stredná cesta, existujú prírodné krémy na citlivú pleť, ale stále tam mám trochu ten pálivý pocit, keď ich nanášam, ktorý po chvíli zmizne.
    Krémy tebou spomenuté som nepoužila vyše 10 rokov, ale predpokladám, že alkohol a parfemácia v nich nerobí nič dobré.
    MEI
    MEI --- ---
    ANDREJKA: Možná by stalo za to napsat věk a kosmetiku s kterou mas zkušenost a nesedla ti.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    DOBYTEK: jj, tohle tu mam taky nekde, ale az tolik nepouzivam
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    LADY_MYSKA: mlekem myslim tohle https://www.drhauschka.de/gesichtsmilch/. V kombinaci s tim ruzovym (takovy ten hodne tuhy) je to asi nejprijemnejsi, co jsem zatim na oblicej davala. Ale ja na Hauschku nedam dopustit, po letech je to prvni kosmetika, co se po ni neosypu.
    Na cisteni rano pouzivam cistici mleko a mikrovlaknove ubrousky https://www.tchibo.cz/...eticke-rucniky-3-ks-p400156781.html?exactc=710d8b4f894be9610c59f698065e04e1, ty mi taky dost zmenily zivot :)
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    DOBYTEK: tak, tak nejcasteji pouzivam cistici mleko, cistici krem a medunkovy krem ( ale celkove peci o plet dost flakam - na cisteni rado jsem si porad ne a ne nezvykla)


    MART1NKA: ja od Hauschky par veci mam, Argitalu sampon a gel na myti. Weleda jak co
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MEI: Mne tiež nie. Tak som sa neosypala po ničom ako po Mádare. Od Hauschky niečo mám, ale príde mi, že Weleda a Argital majú lepší pomer cena/výkon.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam