• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JAMINAASIAN ART GALLERY
    ASIAN ART GALLERY

Asijská kultura ~ zdroj mnoha inspirujících děl a myšlenek

rozbalit záhlaví
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    VIVEKA: jj, o to tu de, předat si co nevíc hezkejch věcí a inspirací:-)
    pokud máš nějakou oblíbenou kaligrafii či tušomalbu, sem s ní:)
    VIVEKA
    VIVEKA --- ---
    JAMINA: Hezký.... :o)
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    SAREVOK: hmm,, nedostatek času ...taky můj věčný problém:) Čínštinu taky moc nestíhám, ale přesto doufám, že se k nějakým kaligrafickým výsledkům jednou vyvinu:) Tak nám oběma přeju dostatek času a vůle na tvorbu a jiné podstatné věci:-)
    SAREVOK
    SAREVOK --- ---
    Což mi připomíná, že štětec už jsem hodně dlouhou dobu nedržel v ruce (jen se občas pokouším o xingshu perem), snad to s tou kaligrafií nedopadne jako s mým taiji, které jsem nakonec pro nedostatek času vzdal...
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    Calligraphy
    Sho, or calligraphy, is one of the unique arts of the East. In it, beauty is sought through the shape and position of the characters drawn, the gradation of the ink, and the force of the brushstrokes.

SAREVOK
    SAREVOK --- ---
    téma se hodí... zrovna dnes odpoledne jsem byl na první hodině kaligrafie :)
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    mno a koukám, že už je vlastně prosinec, tak dáme nový téma...
    podle ankety...máte největší chuť na KALIGRAFII... no ale o tý tu je samostatnej klub:_)
    Tak dám téma dvojité...s tím co bylo v oblíbenosti v závěsu a s kaligrafií souvisí...
    takže téma na prosinec KALIGRAFIE A TUŠOVÁ MALBA
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    novej zajímavej klubík, imho spřízněnej:-)
    [ Asijska poezie ]
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    Výstavní projekt „OPTICAL NATURE / OPTICKÁ PŘÍRODA“
    19.10. – 19.11 2006

Galerie kritiků, Palác Adria, Jungmannova 31, Praha 1 (v průběhu roku 2007 galerie Toki a galerie Vision v Tokiu, za podpory Českého centra v Japonsku)

Jedná se o tématickou česko-japonskou výstavu 12 umělců, s optickým vyjádřením přírody ve struktuře a abstrakci, opírající se o vědeckou fotografii a studia ornamentu.

více info na: http://www.galeriekritiku.cz/view.php?cisloclanku=2006100003
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    OKEYA: já mám taky ráda všecko, ptoto i tento klub existuje:-)A to jsem spoustu věcí do ankety nenapsala, třeba umělecké zpracování zbraní, to je další lahůdka na stovky příspěvků:-)nebo čajová keramika, kimona atd...souhrnný pojem užitá umění a řemesla to všechno jakoby zamlčí, a přitom to jsou témata na samostaný knihy:-)...
    OKEYA
    OKEYA --- ---
    Teda .. k té anketě ... mám pocit, že bych dal všechno :-)
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    OKEYA: jj, pravda, voni japonci to prostě umí, pořádně se "dívat" a vnímat a namalovat/zachytit podstatu pozorovaných zvířat...závidím jim:-)

Tady jedno haiku se šnekem...

Btw celý ty stránky jsou docela prohlížitelný, ze ktreých jsem si šneka propůjčila:-):
    http://brian.hoffert.faculty.noctrl.edu/TEACHING/Haiku.html
    OKEYA
    OKEYA --- ---
    JAMINA: Mně zase dostává ten ptáček na sněhu a ta opice .... jak vypadají opravdu sametově chlupatě ...
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    KORAL_9: jo, mně taky:-) Navíc mě pobavilo, že když jsem ten obrázek tady pastla, tak ten den jsem šla do cestovatelskýho klubu, a jeden kamarád, co tam dělá číšníka, měl na sobě tričko přesně s tímto motivem! Dobrá shoda okolností... a pěkný triko:-)
    KORAL_9
    KORAL_9 --- ---
    JAMINA: tyjo, tygr a drak jako jin-jang, to se mi libi !! :-)
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    OKEYA: juva, pěkný! dostal mne ten had vynoucí se za ptáčkem...dobrý zachycení momentu v životě!
    OKEYA
    OKEYA --- ---
    Nějaké ty japonské tušové malby a dřevořezy

JAMINA
    JAMINA --- ---

Old ceremonial beaded cow horn covers, Kutch,india
    JAMINA
    JAMINA --- ---

Village Art Cow Sculpture (India)
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    INDIE