• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JAMINAASIAN ART GALLERY
    JAMINA
    JAMINA --- ---

Quach Dong Phuong, "The countryside" - Oil on canvas, "Playing Chess" - Oil on canvas
    JAMINA
    JAMINA --- ---

Hoang Khai Nguyen: "Fable of three fishers" - oil on canvas, "Fable of Fishing" - oil on canvas
    JAMINA
    JAMINA --- ---

The Princess - lacquer on wood, The Queen 1 - lacquer on wood
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    další krásný kousek, ta červená je imho uplně královsky pohlcující...

Bui Huu Hung, "The Queen 2" - lacquer on wood - 122x122 cm
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    je tu trochu prázdno, tož mezitím co mi schne barva na rozdělaným obrazu, sem něco hodím...
    takovej vejlet pro změnu zas do Vietnamu, ať poznáváme i jiné produkty této země než adidasky s mnoha pruhama:-)

http://www.lachonggallery.com/
    Vietnamese Fine Art

Le Thiet Cuong, "Admiring lotus" - gouache on cheesecloth - 50x74 cm
    JAMINA
    JAMINA --- ---

JAMINA
    JAMINA --- ---

Výstava v galerii Rudolfinum
    Shomei Tomatsu: Kůže národa
    11. 1. 2007 – 15. 4. 2007
    Rozsáhlá retrospektiva japonského fotografa Shomei Tomatsu (1930, Nagoja) je prvním celkovým průřezem umělcovým dílem a svědčí jak o jeho postavení v rámci japonské poválečné avantgardy, tak i o jeho roli ve vývoji moderní japonské fotografie. Na přibližně 240 černobílých a barevných fotografiích představuje výstava všechny hlavní skupiny Tomatsuových děl, například „Nagasaki 11.02“ – otřesnou výpověď o následcích výbuchu atomové bomby a o životě těch, kteří přežili – nebo „Žvýkačka a čokoláda“, která je jeho prvním pokusem zachytit dalekosáhlou amerikanizaci poválečného Japonska charakterizovanou kontrastem přítomnosti americké armády na straně jedné a vlivem americké pop kultury na straně druhé. Se Shomeiem Tomatsu se přenášíme z tradičního Japonska do Japonska hospodářského úspěchu, v němž probíhají ekonomické, politické i kulturní změny. Otec moderní japonské fotografie, jeden z nejvýmluvnějších japonských umělců posledního půlstoletí ovlivnil svým přístupem, dokumentárním založením, lyrickým a symbolickým způsobem vidění celé generace japonských fotografů.
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    JAMINA
    JAMINA --- ---

tyhle stránky doporučuju/kdo ještě neviděl/, zatím jsem teda zkoukla jen fotky, ale rozhodně zajímavá momentky z Nipponu-aneb 2nyxáci v japonsku:)
    http://japonsko.mihalicek.net
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    Wish you Happy New Year!

Happy New Year

JAMINA
    JAMINA --- ---

好運來(hao yun lai)-Good Luck!!

DAEMONA
    DAEMONA --- ---
    ty návody jsou super, zvlášť pro nás amatéry! ještě! :-)))
    VIVEKA
    VIVEKA --- ---
    Podívám se, ale nic neslibuju... :o)
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    VIVEKA: jj, o to tu de, předat si co nevíc hezkejch věcí a inspirací:-)
    pokud máš nějakou oblíbenou kaligrafii či tušomalbu, sem s ní:)
    VIVEKA
    VIVEKA --- ---
    JAMINA: Hezký.... :o)
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    SAREVOK: hmm,, nedostatek času ...taky můj věčný problém:) Čínštinu taky moc nestíhám, ale přesto doufám, že se k nějakým kaligrafickým výsledkům jednou vyvinu:) Tak nám oběma přeju dostatek času a vůle na tvorbu a jiné podstatné věci:-)
    SAREVOK
    SAREVOK --- ---
    Což mi připomíná, že štětec už jsem hodně dlouhou dobu nedržel v ruce (jen se občas pokouším o xingshu perem), snad to s tou kaligrafií nedopadne jako s mým taiji, které jsem nakonec pro nedostatek času vzdal...
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    Calligraphy
    Sho, or calligraphy, is one of the unique arts of the East. In it, beauty is sought through the shape and position of the characters drawn, the gradation of the ink, and the force of the brushstrokes.

SAREVOK
    SAREVOK --- ---
    téma se hodí... zrovna dnes odpoledne jsem byl na první hodině kaligrafie :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam