• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JAMINAASIAN ART GALLERY
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    Tak jsem aktualizovala anketu, proběhnuvší náměty smazány, zbylé seřazeny sestupně podle výsledků z minulé ankety...Takže můžete hlasovat pro to, co byste tu rádi nejdříve...
    refresh ANKETA
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    KASUMI: jj, ten se mi taky líbil,) Jinak množstvím se mi ta expozice zdála tak akorát, kdyby toho bylo víc, už bych to asi sledovala víc povrchně, takhle mi vydržela soustředěnost po celou dobu výstavy a mohla jsem si ty plakáty "vychutnat"pořádně...
    Jinak co se týče "výzdoby",občas jsou pěkný věci na prodej tady http://www.volny.cz/kaligrafie/ , záleží jaká je tam zrovna výstava atd...ale ceny jsou někdy velký, holt turistická zóna,) Jinak vím jen o cenově dostupnejch čínských svitcích, ale to nevim jesi by Ti stačilo...
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    jo a jeste dobrej byl ten plakat k tematu japonsko.. po prave strane.. japonska vlajka a cerveny kolecko prisivany a radoby stupovany (opravovany)
    dobrej minimal.. :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    tak jsem tam byla..(plakaty)
    je to docela kratka expozice.. ale moc se mi libil kazufumi nagai tusim.. proste navrat ke klasice, nemuzu si pomoct :) skoda, ze nemeli nejake cenove prijatelene reprodukce..

uz mam doma nejaky kaligrafie, nedavno jsem koupila dva obrazky vietnamu trosku v japonskem stylu...tak by se mi to hodilo..mam volnyho mista dost :)

do langhanse pujdu asi az v prubehu kvetna

KAIRRA: byla jsem trochu zpruzena.. nekdo se na me vybodl, kdo tam mel jit se mnou..tak jsem na to nemela naladu.. no .. tak uz se stalo..
    HONZAF
    HONZAF --- ---
    KASUMI: na to se chystam v nedeli :)
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    na japonskem plakatu doporucuju shlednout nahore rozhovory s designery a hlavne pockat na toho posledniho :))
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    KASUMI: dík za tip, přidám na nástěnku,)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    a jeste se chystam na tohle
    Air Asia, 4.4. - 1.7. 2007
    http://www.langhansgalerie.cz/cz/exhibitions.php?tn=current&exid=98
    Přelet nad jihovýchodní Asií ve společnosti šestnácti fotografů je pohledem do historie portrétní a dokumentární fotografie a zrcadlem současného života v žánrech od výtvarného minimalismu po ironizování bollywoodské pop kultury.
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    KASUMI: jj, to je pěkná výstava, doporučuju,)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    na tohle se chystam v sobotu
    # Výstava
    JAPONSKÝ PLAKÁT DNES
    15. březen—6. květen 2007
    Výstavní sál UPM;
    TUVDEN_NIMA
    TUVDEN_NIMA --- ---
    JAMINA: jsem tu na rok na studium, ale za chvíli už jedu domu...
    podívám se po něčem v elektronický podobě.)
    JORERU
    JORERU --- ---
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    TUVDEN_NIMA: juu ,Ty se máš !!
    a co v Mongolsku děláš? stáž, práce nebo jen cestovatlesky/návštěva?
    pokud máš nějký fotky /nejen ornamentů, čehokoli kulturního i nekulturního a krajinového,-)/ , ráda zkouknu!
    TUVDEN_NIMA
    TUVDEN_NIMA --- ---
    JAMINA:to já jen že zrovna v Mongolsku jsem a tyhle symboly tu vidim na každym kroku. tak jsem měla radost.. :)
    vůbec jsem tu ornamentama často unesená a nedávno jsem si o nich (o těch mongolských) koupila i knížku.
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    TUVDEN_NIMA: TUVDEN_NIMA: jj, máš pravdu. Ostatně, to na těch stránkách i píšou, ale nechtělo se mi to označovat že to je pouze záležitost jedné země , když se ty ornamenty užívají i v zemích bývalého Ruska /Altaj, Tuva.../, prostě Vnitřní Asie...
    no ono celkově kolikrát lokalizovat nějaký kulturní znaky jen na konkrétní zemi dle formálních hranic se přesně nedá...
    Ale zrovna na těch stránkách - samý krásný věci tam jsou...někdy je mi líto, že se u nás takový věci moc "nenosí" ani nepoužívají v interiérech, docela bych uvítala barevnější svět plný krásných ornamentů...:)
    TUVDEN_NIMA
    TUVDEN_NIMA --- ---
    JAMINA: a tyhle jsou hodně používaný v mongolsku :)
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    Ornamenty na orientálních kobercích a jejich symbolika:
    http://etc.usf.edu/clipart/galleries/Arts/oriental_rugs.htm
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    Turkmenistan

Konye Urgench, Turanbeg Mausoleum.
    JAMINA
    JAMINA --- ---