• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JAMINAASIAN ART GALLERY
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    India - Varanasi
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    ZANGWIL: teď jsem narazila na něco, co mi tu fotku připomnělo, akorát teda z číny,) Shanghai

MONIA
    MONIA --- ---
    KEMENTARI: krasne:)
    ZANGWIL
    ZANGWIL --- ---
    ashgabatska architektura, turkmenistan!
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    BUXIE: Svoje připomínky směřujte sem: [ nyx :: pripominky uzivatelu ] - ale s možností editace postů na 99% nepochodíte. (V odborném klubu to smysl třeba má, ale v jakékoli hádce... Jen si to představte, jak lidi přepisujou to, co řekli.)
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    SIULOUFU: Diky, a take bych se priklanela k moznosti editace :)
    SIULOUFU
    SIULOUFU --- ---
    BUXIE: Koukal jsem na Tvoje fotecky z Ciny. Bohuzel, nektere odkazy nefunguji tak, jak maji - asi problem na NYXu pri vkladani Tveho prispevku. V adresach (URL) obrazku jsou mezery a znaky plus, coz dela problem. Aby si fotecky uzili i ostatni, tak posilam spravne odkazy:

Střecha pagody na vyhlídce hor Qingcheng

Měsíční a sluneční pagoda v Kunmingu

Yong Lingovo mauzoleum Chengdu

Síň Arahatů v klášteře Baoguang

Mozna bych mel pro spravce NYXu pripominku k funkcionalite tohoto serveru - nebylo by od veci, pokud by slo existujici prispevky jednoduse editovat. Take by bylo vhodne osetrit manipulaci s nekterymi znaky pri vkladani prispevku tak, aby po vlozeni prispevku neprestaly fungovat odkazy, atd. Diky Winking 2
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    Ještě malá vzpomínka na Čínu
    Střecha pagody na vyhlídce hor Qingcheng

pro SAREVOK ještě jednou za světla -Měsíční a sluneční pagoda v Kunmingu

Yong Lingovo mauzoleum Chengdu
    A síň Arahatů v klášteře Baoguang

JAMINA
    JAMINA --- ---
    KEMENTARI: ty jo, úžasný!!!
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    Budova, kterou přispěju já, se sice nenachází v Asii, ale myslím, že sem patří.
    Tohle je budova Institutu arabského světa (Institut du monde Arabe) v Paříži. Z této strany nevypadá sice moc zajímavě...

... ale jen dokud nepřijdete blíž. Celá západní stěna je tvořena děrovanými panely.

Ty jsou vytvořené z nějakých kovových lamel a vybavené světelnými čidly. Regulují množství světla, které skrz panely proniká do budovy.
    Zevnitř to vypadá vážně kouzelně.

Jako inspirace pro toto architektonické řešení posloužily ozdobné dřevěné "mříže", které jsou typické pro arabské domy.

JAMINA
    JAMINA --- ---
    Jaipur: Amber Fort

JAMINA
    JAMINA --- ---
    Lotus Temple, Dilli
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    dávka klasiky,)
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    Tak jsem se rozhodla, že tentokrát nechám 1 téma na 2 měsíce...léto prostě není vhodné k vysedávání u PC, ale ochudit díky tomu také pekné téma jakým je Architektura, mi příjde škoda,) navíc se sem aspon mohou dávat fotky z letošních cest, už se těším na kámoščiny fotky, která teď cestuje po Indii a Nepálu...
    ale klidně sem dávejte cokoli, témata jsou jen malým inspiračním vodítkem pro zdání nějakého řádu a systému,))
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    Tisícileté tváře z pohoří Namsan – Kim Tä-sik

Místo: Zámek Zbraslav

16.06.2007 - 15.10.2007
    Pohoří Namsan – Jižní hory - jeho architektonické a sochařské památky byly v roce 2000 vyhlášeny světovým kulturním dědictvím. Autor se věnoval fotografování buddhistických památek, zvláště skalních reliéfů.
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    Umění Koreje

Místo: Zámek Zbraslav

16.06.2007 - 17.05.2009

Národní galerie v Praze přivítala nabídku Národního muzea v Soulu zapůjčit do Prahy na dva roky ucelenou kolekci sedmdesáti prvotřídních artefaktů, dokumentujících svébytnost, krásu a jedinečnost korejského umění. Stálá expozice asijského umění na Zbraslavském zámku se tak rozšíří o dva nové sály, ve kterých se setkáme s historií vynikající korejské keramiky, seladonů, porcelánu, výrobků z kovů, dřeva, textilu, ale okrajově také s korejskou malbou a sochařstvím.
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    TIKVIK: v pohodě přistání, však ty témata na měsíce se nemusej přísně respektovat,) a proti cestování časem taky nic nemám:D
    TIKVIK
    TIKVIK --- ---
    Trochu predbehnu a pristavam v Lednu?
    Mensi report z vystavy Thermocline of Art. New Asian Waves v ZKM Karlsruhe. Bohuzel se mi par popisnejch cedulek mazlo, takze nektere kousky jsou neidentifikovane:(
    [ moderní ::: postmoderní ::: současné umění ]
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    SAREVOK: No vidis, ja jsem tam stravila asi 2 hodiny- hodku na ceste do mesta a hodku na ceste z mesta a hrala jsem si s fotackem. Tohle je jedna z tech peknych, ale ve dne jsou take moc fajn
    :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam