• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    TOMG: Dik..dobry vedet.
    TOMG
    TOMG --- ---
    NAGASAWA: Nastesti TLC ma aspon na webu formular, kde se prave resi chybejici dily, pze oni vi, ze se jim to stava. Takze kdyz tam napises co chybi + adresu, tak to obvykle poslou.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    TOMG: Me osobne nikdy v krabici nic nechybelo. Je pravda ze jde evidentne o tebou popisovany obdobi protoze jsme lego kupovali primarne v nemecku v letech 1983-1986 cca po desitkach (v pomeru k tamnejsim cenam slo o pakatel) narozdil od prvniho shopu v CR ktery byl tesne po roce 1990 otevreny v Kotve..tam uz se problemy s chybejicimi soucastkamy zacaly celkem markantne projevovat ale nastesti sly resit prave zasobou z nemecka .)
    TOMG
    TOMG --- ---
    Teda at nekecam, i driv se stavalo, ze ve stavebnici neco chybelo ci tam byl dilek v jine barve, ale nestavalo se to tak casto jako ted.
    TOMG
    TOMG --- ---
    NASTY: Pruser je, ze lego stavebnice jsou pro bezneho cloveka drahe. Sice jsou o neco kvalitnejsi nez konkurence (Megablocks atd.), ale uz to neni co to byvalo a jak LEGO prechazelo na nove barvy, tak dost casto je nejen ze bordel v obsahu krabice (obcas neco chybi ci je to ve spatne barve) a taky maji docela hokej v odstinech jedne barvy. Driv se to nestavalo.
    Nejak se to musi projevit, kdyz v TLC (The Lego Company) setri aby vydelali.

    Zajimave lego zacne byt, az kdyz stoji tak polovinu doporucene ceny a to nepocitam jak se lisi cena v cesku oproti treba nemecku neli dokonce usa :)
    Jenze to jsou tak maximalne vanocni vyprodeje a sance, ze shop bude prodavat za polovinu je minimalni, pokud to neni narizeno od TLC. Pac by asi tezko vydelaval :)
    Loni jsem si koupil Tow Truck 8285, ktery ma doporucenou cenu 4299 kc, me vysel s dodanim co 3100, samozrejme z nemecka ve vanocni akci.
    Zajimave je, ze u lidi co je lego prilis nezajima se to proda i za doporucenou cenu. Jenze kdyz bude hromada shopu co bude nabizet prakticky totez a ceny se budou lisit jen v radove korunach. Tak si rikam, jak dlouho a kolik se u nas mas sanci uzivit. Pze nakupni silu tu proste neni jako v nemecku. Taky je to beztak jeden z duvodu, proc na nas TLC haze bobek a neposila sem z Shop and Home, ackoliv tu ma fabriku a tusim se to expeduje z ceska.
    NASTY
    NASTY --- ---
    TOMG: Nevím jak velká šance, že můj obchod bude úspěšný. Samozřejmě ale doufám, že s poctivým přístupem budu mít úspěch. Rád bych.

    Co se týče zboží, jsem (alespoň prozatím) limitovaný nabídkou výhradního distributora MPK Toys s kterým mám podepsanou smlouvu. Třeba zrovna náhradní díly v nabídce vůbec nemají.
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    podivam se a zkusim asi neco takhle poresit pres ebay :)
    TOMG
    TOMG --- ---
    MICTECH: Moje taky moc ne, ale vetsinou nemcouri reaguji na anglictinu.
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    bohuzel nemcina neni moje silna stranka :)
    TOMG
    TOMG --- ---
    Bezna cena je tak 55 EUR, za tu to sezenes vetsinou bez problemu.
    TOMG
    TOMG --- ---
    MICTECH: takova 8880 se da se s testim na ebay.de sehnat za 35 EUR bez postovneho. Coz je set, ktery ma 1343 dilku. Vetsinou se pocita, ze do 2 kc za dilek je to ok cena a u techniku je ta cena o neco vetsi. Takze kdyz by si sehnal ten set s postovnym do 1500, tak je to vyborna cena.
    TOMG
    TOMG --- ---
    MICTECH: nejde o store, spis o nabidky lidi co nabizeji, pripadne mit stesti na kiloware.
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    diky podivam se

    vim ze na ebayi toho je dost, nejakej doporucenej ebay store?
    TOMG
    TOMG --- ---
    Takove 8880 bych uzivil aspon 2 kusy :)
    TOMG
    TOMG --- ---
    MICTECH: Technic kupuju vyhradne na bricklinku .. www.bricklink.com pripadne u specialnich dilu, se skoro vyplati si na ebay zkusit vydrazit nejaky set ktery je obsahuje .. viz treba 8880 super car na technic kostky nebo 8868 Airtech Rig Claw na pneumaticke dily nez to kupovat na bricklinku. Vyjde to levneji.
    TOMG
    TOMG --- ---
    Takova www.legulka.cz je imho jen pokus. Pze je docela draha, to i z Bricklinku se daji dilky sehnat levneji. Jedine co jsem tam kupoval byly kratke elektricke kabely, protoze ze zahranici by to vyslo podobne s postovnym i o neco draz.
    Delku si muzu upravit jak budu chtit, protoze ty koncovky jdou v pohode rozcvaknout a da se koupit skoro tentyz kablik na metry.
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    TOMG: mam na mysli treba technics dily - kola, spojky, ozubeny kolecka, atd...
    TOMG
    TOMG --- ---
    MICTECH: Je otazka co myslis lego veci pro pokrocile hracicky :)
    Docela ok je Bricklink pripadne Ebay.
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    TOMG: to je pravda, ale bohuzel zadny z nich nema ve standartni nabidce lego veci pro pokrocile hracicky
    TOMG
    TOMG --- ---
    NASTY: Me docela fascinuje, kolik se posledni dobou vyrojilo LEGO e-shopu a jaka je sance, ze se uzivi.
    NASTY
    NASTY --- ---
    http://www.skladej.cz
    Dnes jsem si otevřel tento e-shop.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam