• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    TUVOK07
    TUVOK07 --- ---
    The URL contained a malformed video ID.
    SIN
    SIN --- ---
    Tak zase trochu legrace a i muziky:
    Lego Megadeth - Symphony of Destruction
    http://www.youtube.com/watch?v=j5blsr1J2
    TUVOK07
    TUVOK07 --- ---
    ETHAN: Jasný. U Lega se mi i líbilo, že zbraně nejsou - rytíři byli výjimka, pak piráti, ale je spousta kostiček které se dají použít jako zbraň, když je třeba, fantazie jela tehdy naplno :)
    Ale dneska? Děti skolí obra blasterem, pch.... Pokud teda ještě věděj co to igráček je :D To už není prostě taková motivace vymýšlet si a řešit....
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    TUVOK07: Zbraně byly i u kovbojů a indiánů, u pirátů, u dobrodruhů... Ale pravda je, že před rokem 1989 (první piráti, pokud se nepletu), byly zbraně fakt jen u rytířů. A je tomu tak dobře, hračka nemusí být nutně o zbraních. Mě tam třeba zbraně nikdy nechyběly. A když jich bylo třeba, stačila fantazie.
    TUVOK07
    TUVOK07 --- ---
    BTW je zajímavé, že v Legu donedávna byly zbraně jen u rytířů, ale u nás v ČSSR se to zbraněmi hemžilo. (měl jsem jako malý problém porazit trpaslíkama obry dokud nepřišly vesmírné věci)
    KARADUM
    KARADUM --- ---
    SHMADE: jako ja kupuji nove lego, ty konstruktor sety a s nimi jsem spokojen, ale i tak.
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    KARADUM: Jako souhlas, ze v posledni dobe, jsou nejake veci hrozne ve smyslu, ze treba korba nakladaku je jeden kus a ne postaveny klasicky z dilku, sice z tohodle radost taky nemam, ale na druhou stranu mi prijde, ze posledni dva tri roky se Lego dalo trochu do kupy a dela zase dobre sety. Neni totiz pravidlem, ze by tyhle velke dily byly v kazdem setu, podle me je v soucasne dobe kvalitnich setu dost. Ja osobne mam nejradeji Technic, takze se me to zdanlive netyka, ale i ten prosel jistym vyvojem. Ze zacatku jsem studless modely nejak nemusel, ale ted mi nektere prijdou dobry. Hlavne ten studless system ma pro staveni obcas dobre vyhody oproti klasice. Neznamena to ale, ze bych na klasiku zanevrel, pokud neco stavim, tak je to kombinace studless a klasiky a me to tak vyhovuje. Zas tak nemusim vselijake ty panely a ohebne trubice, ale obcas uz jsem je taky na neco vyuzil.
    Proszte jsem chtel rict, ze i pres to, ze nektere dily jsou moc velke a nektere zbytecne juniorizovane, aby je decka nelamala, tak myslim, ze Lego jde ted docela dobym smerem. A padelky fuj!!!! :) Sakra :)
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    KARADUM: To prostě odporuje celé "filosofii" stavění z lega. Staré sety máš dokoupit na aukcích a ne nahradit padělky. Ale to je jedno, kdo nevidí rozdíl mezi legem a padělkem, ten si lego nezaslouží.
    KARADUM
    KARADUM --- ---
    ETHAN: ja bych je nemichal, ale stare, i padelane, sety bych vyuzival ke stavbam veci, ktere z novych uz nejdou...
    FERRENC
    FERRENC --- ---
    ETHAN: ... a nebo čuně ! :)
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    Lego je vážná věc! Míchat ho s chevou nebo dokonce nějakým padělkem je snad nemyslitelné. Respektive to může udělat tak akorát dítě, které si s tím hraje, ale sběratel, ani stavitel by to udělat nemohl.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    FERRENC: Lego s chevou? To je spojitelny jenom vterinovkou, ne? :)
    FERRENC
    FERRENC --- ---
    KARADUM: ..asi maji hodne marketingovych poradcu, kteri si mysli, ze vedi co delaji,... a mozna jim to i zvysuje prodejnost... bohuzel ne prestiz u ted jiz prestarlych milovniku klasiky, kteri zacli na uplne jinem trendu, nez je dnes.. ovsem my uz pro ne nejsme cilova skupina
    FERRENC
    FERRENC --- ---
    ... videl jsem i takovy prasata, co meli smichany kosticky LEGo s CHEVOU !!! ...no fuj ! :P
    KARADUM
    KARADUM --- ---
    FERRENC: ale jak muze clovek Legu naznacit, ze jde spatnym smerem? Imho deti, ktere nechteji hrat mimo PC lego svou stylizaci a zjednodusovanim neprilaka a kdyz v tom pujde dal, tak to bude skoro to same, jako koupit si akcni figurky...
    L4MA
    L4MA --- ---
    FERRENC: ja sem tuhle znacku videl dkdyz mi bylo kolem 10 roku a prislo mi to uplne stejny... byla to takova zkosena policejni kara kterou mam i pravou... ale na cudlicku je bud vylisovny brick nebo tam neni nic takze neprijatelny... :)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Protoze tu zadna lego diskuze nebyla:)
    JAPAN
    JAPAN --- ---
    AXTHEB: v tom případě nechápu proč vedeš diskusi LEGO zařazenou jako "odborná"...
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    JAPAN: Pokud to bude stejne kvalitni do matrose i provedeni, uz to nebude smejd. Navic sberatel nejsem a vystavy mne nelakaji.
    JAPAN
    JAPAN --- ---
    AXTHEB: pro dítě jako hračku to je asi jedno, ale u LEGA si kupuješ jako sběratel tradici značky a jako stavitele tě zase nepustí s čínským šmejdem na výstavy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam