• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    TOMG
    TOMG --- ---
    Kazdopadne porad potrebujes znat aspon zaklady mechaniky a pak nasbirat zkusenosti praxi.
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    Tady je seznam většiny nejběžnějších a nejpoužívanějšíc Lego motorů, včetně hmotností, otáček, kroutících momentů, výkonů... Při stvabě něčeho motorizovaného tuhle stránku docela využívám, když třeba počítám, jakou bude mít model teoretickou rychlost, či případný moment na výstupní ose po převodech...
    http://www.philohome.com/motors/motorcomp.htm
    TOMG
    TOMG --- ---
    SHEESH: Motory jsou obvykle extra sety a hlavne je nekolik generaci tech motoru ot tech starsich, kde jejich posledni varianty maji na eduxe.cz, coz jsou uz zprevodovane motorky, pak je celkem novy buggy motor, to se prodava mozna jeste nekde ten s batteryboxem, oskama a nekolika ozubenymi dily. Pak posledni vykrik mody je IR motorek co je napriklad v setu toho zluteho technic buldozeru.
    SHEESH
    SHEESH --- ---
    no nejaky lego mam, ale jak jiz receno, mam jen par starych lego a pak asi jen jenoho technika, ktery uz stejne nebde kompletni. No a ten motor....to by me taky zajimalo. To se da koupit nebo se to taky musi poskladat? stejne jako ovladani.
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    Video se ješte bohužel nedostalo ani ke mě. Já jsem taky student, sice pracující, ale i z brigád by se dalo našetřit... Máš vůbec nějaké Lego? Pokud by jsi do toho šel od nuly, tak stačí nakoupit dva tři větší technic sety a už se dá tvořit. Jestli už něco máš, tak se dá využít to co máš a zainvestovat pouze do motorů...
    SHEESH
    SHEESH --- ---
    koukam, ze tam i nekdo tocil video? neni nekde ke shlednuti?
    SHEESH
    SHEESH --- ---
    este se kouknu na ty fotky :)
    SHEESH
    SHEESH --- ---
    SHMADE: jasny. na kabinkach si to prave dokazu dobre predstavit. hlavne nejake esteticke doplnky ;)
    No to se mi libi. rad bych si takto zabavne poblbnul s necim, co je este k tomu samo o sobe zabvne vytvorit. jen skoda, ze je to tak cenove narocne. teda aspon pro me jako studenta
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    SHEESH: JJ, každý truck je originál. Použitej je převážně technic, ale třeba v kabině jsou občas použity nějaký klasický díly.
    SHEESH
    SHEESH --- ---
    SHMADE: sakrys.... tos e vracej vzpominky na ty stary piraty, hrady a vesmirny vozitka. A ty to mas poskladane vse jen z techniku nebo si tam zakomponoval i neco ze starych vychytavek. chapu , ze podstatna cast musi byt technik. to by asi jinak neslo, ale jestli se tam da neco i dodat ze starych. ja totiz doma mam stare lego ale minimum technika a mozna bych dokoupil. Jinak rikas, ze kazdy truck je original?
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    SHEESH: No musíš si to poskládat sám, koupit se to takhle najednou nijak nedá :) Kolik to stojí je těžká otázka, protože to není kupovaný díl po dílku, ale je na to použito dílků ze setů, které mám ( tady je seznam - http://www.nyx.cz/index.php?l=notepad;note=59395 ) Kdyby jsem si chtěl kupovat dílky jednotlivě, tak bych si to musel nejdřív celé poskládat virtuálně například v MLCADu - http://www.lm-software.com/mlcad/ ), což je dost nereálné. Kdybych kupoval díly jednotlivě, tak by moje auto vyšlo odhadem tak na 5,6 tisíc.
    SHEESH
    SHEESH --- ---
    SHMADE: to musi bejt sranda. co to stoji? je to ke koupi nebo si to muzues poskladat sam?
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    SHEESH: Díky :) Bylo nás porůznu, na prvním závodě sedm, na posledním čtyři.
    SHEESH
    SHEESH --- ---
    SHMADE: jinak taky urcite gratuluju, musi bejt peknej zazitek :) Kolik vas tam bylo?

    TOMG: ja bych zas lego potreboval . hodilo by se mi to na tvoreni do skoly. chvilku si poblbnout a chytit nejakej napad ;)
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    Pokud by někdo měl zájem si zazávodit, tak na začátek listopadu mám v plánu takovou soutěž... více info tady: http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=19327.0
    TOMG
    TOMG --- ---
    SHMADE: Tak to gratuluju. Ja na Lego tedka proste nemam cas a ani naladu, ale jednou se to jiste zlepsi :) Nemam doma ty kilogramy lega nadarmo :)
    DANII_DP
    DANII_DP --- ---
    SHMADE: no ty bájo ! :)
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    Galerie Letošních závodů Lego Technic Truck Trial... byl jsem druhej :)
    http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=317792
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    me se to teda vubec nelibi, ale proti gustu ..
    FERRENC
    FERRENC --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam