• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    TOMG
    TOMG --- ---
    CROSS: Co koukám na peeron, tak 8297 motor obsahuje, takže by mělo být v návodu jak ho tam zabudovat, aby to jezdilo. Pokud chceš nějaké vychytávky, tak ti možná poradí SHMADE, staví z lega auta na závody, případně mrkni na fórum www.kostky.org a pohledej si info Truck Trialu, najdeš tam dost lidí, kteří budou vědět a odpoví ti na otázky.
    CROSS
    CROSS --- ---
    Rozhodl jsem se na stara kolena splnit si detske sny, coz se momentalne projevuje tak, ze bych chtel do off roaderu (8297) vestavet motor. Protoze s tim ale nemam zadne zkusenosti, chci se zeptat, kde idealne bych se mohl poucit o techto technickych resenich (motory, rizeni a podobne). Zaklady jsou mi jasny z originalnich navodu, ale potreboval bych nejaky neoficialni reseni.

    Nebo jinak - zdroju jsou mraky (ale jak najit/poznat ten relevantni), odkud jste cerpali vy pri stavbe DIY stroju? Nebo si to kazdej vymejslite sam?
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    proč se nejdřív nezeptáš svého vyhledávače?

    jyxo a google udávají jediný výskyt v nějakém ofic prodeji zde
    jinak pár odkazů na aukro.cz, odklepnuto.cz a v bazaru na legáčku

    při ceně na tom jediném ofic prodeji se objednávka z s@h jednoznačně vyplatí, na aukro.cz se neprodal set za 12 kKč, to by zase výhodnější bylo...
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    LEDOFREDO: na 99,9% ne, když je tam napsáno exclusive, tak to znamená, že je to k dostání pouze na jejich stránkách, leda, že by to nějaký obchodník koupil tam a pak se to snažil prodat dál, v normální distribuci to prostě není. Proč si to nechceš koupit tam? Jestli teda uvažuješ o koupi... Ale myslím, že by se u takhle drahého setu mohlo vyplatit koupit ho z ciziny...
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    nevite jestli je u nas kamenny obchod kde se da sehnat tohle ? http://shop.lego.com/Product/?p=10179
    TOMG
    TOMG --- ---
    Koukám, že je stále více a více soutěžících a že dost vozidel má i nějakou tu úroveň.
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    Tak jsem sestříhal do finální podoby video ze závodů, tak se mrkněte... :)
    http://www.youtube.com/watch?v=c-jqGc83ZBQ&fmt=18


    A tady ještě fotky aut soutěžících...

















    TOMG
    TOMG --- ---
    MICTECH: To se spíš vyplatí tam jet, když mají zrovna slevy, což bývá před vánocema, já si takto nechal dovézt jeden Technic set, co mě vyšel o 1500 levněji, než se prodával tady.
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    KUBAN88: To jsou doporuceny ceny na ktery jsem se neptal, ptal jsem se na realnou situaci.
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    Vyplati se vyjet koupit lego do nemecka?

    Daji se na netu najit ceny lega v nemecku v obchodech?
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    MAP: Tohle už jsem myslím četl na kostky.org, ale díky, že jsi to napsal i sem. Tam jsem forum o S@H našel až nějaký čas poté, co jsem se zeptal tady.

    Momentálně mě zase popadla lehká legomanie, takže dneska jdu koupit dárek pro spolubydlícího a pirátskou loď pro sebe do Legáčka. S@H je sice možná tady, ale pro v obchodech dostupné věci není schopný konkurovat. Ono je to možná dobře, Legáčka mám rád, už jen přijít do toho obchodu je svátek - lego všude kolem!
    MAP
    MAP --- ---
    No oni jiný ceny než oficiální mít nemůžou čili nejsou dražší, jen nemůžou být levnější. A poštovné je prostě poštovné ze zahraničí, s tím se moc nenadělá. Já S@H chápu jako zavedení určitých standardů i do ČR.
    Já si u S@H objednával Star Wars X-wing, který měli za milých 1000 Kč (není tu v oficiální nabídce) a problém byl akorát s autorizací karty, který byl vyřešen přes help linku v češtině.
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    ETHAN: S@H zasila i do CR, ale ty ceny postovnyho jsou uplne mimo.
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    Na něco přes půl roku jsem přestal sledovat dění okolo Lega a najednou koukám, že S@H je už i pro ČR. Máte s tím někdo už nějaké zkušenosti? Ceny se mi zdají být vždy vyšší než například v Legáčkovi, což je trochu trapné (a Legáčkovi to zajišťuje, že u nich budu nakupovat rád dál). Mě by ale zajímala služba Picka Brick. Můžete někdo říct, jestli ty ceny tam jsou srovnatelné s neoficiální konkurencí v podobě BrickLinku? Přeci jen bych raději objednával kostky od oficiálního dodavatele a hlavně všechny potřebné z jednoho místa, než od různých prodejců na BL, ale cena hodně rozhoduje. Díky.
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    Tento víkend se uskutečnil první závod Lego Technic Rally, já zatím video hotové nemám, ale kámoš udělal takovej "teaser". Sešlo se nás osm soutěžících, na tomhle videu jsme jen tři. Zelená bugyna, která závod vyhrála a pak dvě tatrovky, červená a pak moje žlutá. Rally se skládalo z pěti RZ o celkové délce +- 800 metrů.

    video tady: http://www.youtube.com/watch?v=BYsAXFLdlME


    fotky k prohlédnutí tady na straně 6:
    http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=21308.0
    KARADUM
    KARADUM --- ---
    NeoClassic space aneb klasicke vesmirne lego nove.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    BOO: Fotky?
    BOO
    BOO --- ---
    ja si delam z lega nausnice a prstynky :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam