• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    FERRENC: 403 Forbidden
    FERRENC
    FERRENC --- ---
    SHMADE: konkretne bych potreboval tuhle - vnitrni. papirova: http://img3.toysperiod.com/img/cache/d6/800x600/v2f4u594p5t4e464e4l5e4r2c4n2f4n4m5s2c4u254r21334x2.jpg myslel jse, ze kdyz bych si nasel ten papir, tak by sla vystrihnout, slozit a slepit
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    FERRENC: u jakýho setu? a myslíš jako nějakej plastovej insert? nebo jakou krabici mas na mysli?
    FERRENC
    FERRENC --- ---
    ..nenapada vas jak bych sehnal plan originalni krabice (te vnitrni-bez potisku), abych si ji mohl vyrobit sam? dikes ,)
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    ETHAN: Jj, k jdenomu lugbulku jsem dopomohl dokonce i ja, prezentacema nxtcek :) Jinak tuhle neděli se jede první závod Lego Technic Rally, tak kdyby se chtěl přijít podívat tak se stavte. Pojede se v Praze kousek od metra Nové Butovice.
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    SHMADE: Kostky.org se navíc účastní LugBulku, což považuju za slušnou výhodu. Zjevně jim k tomu dopomáhají právě ty výstavy, které jsou jednou z podmínek, pokud vím.
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    N_I: no podle mě jedinej fanklub je www.kostky.org, kreativní je dost, několik výstav, soutěže...
    N_I
    N_I --- ---
    prosím nevíte někdo o fanklubech lega v ČR? popř. i reference?

    kdo je jak kreativní, aktivní apod. jakékoliv info vítám!!!!!!
    KARADUM
    KARADUM --- ---
    L4MA: Vychazi a pokuds prazsky, tak trebas v Kotve i Maji maji v detske sekci vzdy katalogy na rozebrani. Pocatkem roku jsem prave v Maji sebral nejaky 2010 katalog. Formatove jsou stale to stare a stylem jsou take do znacne miry dle stareho vzoru.
    L4MA
    L4MA --- ---
    UNDERDOOR: tisickrat diky...
    UNDERDOOR
    UNDERDOOR --- ---
    L4MA: na peeronu je slusna databaze scanu http://www.peeron.com/cgi-bin/invcgis/scans?ct=1 (neco malo v raru i tady http://lego.ic.cz/page4.html)

    http://aukro.cz/lego-katalogy-i1463732105.html (.

    doma mam nejaky.. kdyz jsem byl mladsi, dokazal jsem do nich hledet hodiny, tak si je patricne hyckam (:

    i u technicu me scenky bavily

    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    L4MA: tedka jsem ve škole viděl kluka s katalogem a ty nový serie nevypadaj špatně :) jinak to je klasickej ten čtvercovej formát...

    jinak dík všem, chystám se tam asi příští týden :)
    L4MA
    L4MA --- ---
    FERRENC: jj, tak do roku 98 byly ty katalogy fakt nadherny... vychazej vubec jeste ty sezoni katalogy v takovym tom typickym rozmeru? pripadne sou nekde k volnymu odberu?
    FERRENC
    FERRENC --- ---
    GILDARIUS: Ja jsem tam pro prohlidce expozice rozvedl kratkou diskuzi s majitelem a posteskl si nad tim, ze expozice nema zdne aranzma a navic jsou temata pomichana, cimz eliminovali jednu obrovskou vyhodu, kterou lego ma - tedy stavet pribehy. A s nazorem majitele, ze deti to oceni takto a ne jinak nesouhlasim, protoze i na stejne plose by se daly sety pekne setridit a naaranzovat. Nemluve o moznostech doplnit expozice i o krajinu, stromy a dalsi atmosferu tvorne prvky. Staci se podivat na starsi LEGo plakaty a do katalogu, kde byly uzasne aranze http://images1.wikia.nocookie.net/__cb20090329121019/lego/images/e/e6/Catalogue-1998-small-page_4-5.jpg. Navic si ani nemyslim, ze chronologicke serazeni nevypadalo dobre, i kdyz jsem to nevidel. Myslim, ze dite muze byt mnohem narocnejsim divakem, nez si autori expozice zprvu mysli a vyse vypsane zmeny by rozhodne nebyly ku neprospechu. Maji jeste spoustu casu na vyvoj, ovsem jak jsem zjistil, pan majitel nic takoveho nejspis neplanuje.

    No uz se teste na mou vlastni expozici vsech lego hradu 1985-1999, kde budou i popisky, krabice a aranzma bitev v krajine! Zbyva mi dosbirat poslednich par setu:)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    Dá se tam dostat za půlku
    100 Kč (běžná cena 200 Kč) za vstup pro 1 osobu do nového Muzea Lega v Praze! 340 m2, přes 2000 originálních exponátů, jeden milión sestavených kostek, 20 tématických expozic. Děti do 120 cm zdarma!
    http://www.bonybony.cz/deal/430-2011-04-muzeum-lega-vstup-pro-1
    SKEETER
    SKEETER --- ---
    GILDARIUS: dneska jsem byl. pro cloveka, kterej je silenej sberatel to asi neni, pro lidi ktery si chtej zavzpominat na mladi, pro deti aby videli s cim si hrali jejich mamy a tatove a pro lidi ktery chtej zacit to urcite je.

    Zatim nemaji popisky, u setu jim obcas chybi dily, nektery sety, ktery byste tam cekali tam neuvidite. ale je porad lepsi kdyz nekdo takovy muzeum zalozi, nez aby to zustalo v rovine debat nad pivem, ze neco takovyho tu chybi. Detaily casem doladi, napady urcite mit budou, ale proste provoz se platit musi, takze je to delany se snahou ukazat to co nejsirsimu publiku a nejvic detem. Je proste lepsi takovej projekt rozjet a nedokonalosti se odladi uz samy.

    Me jakozto cloveka, kterej vylozene nesbira, ale mam toho tolik, ze bych se za nej povazovat mohl, zejmena u starejch setu tam potesilo to, ze jsem si mohl nazivo podivat na stary sety, ktery jsem si kdysi vybral a chtel je jako dite (ale nedoslo na ne), protoze jsem mel takovej ten detektor kdy mi pripadalo, ze mi urcitej set dava pekny dily a celkove je dobre zpracovanej a kdy se ze me snazi naopak vytriskat prachy za malo muziky. Ty sety jsem si ocihnul a ted je zacnu shanet. V tomhle mym pohledu dobre vyhozeny dve kila - proste chci jen pekny sety a ne vsechno. Kdyz jsem na konci okruhu zmercil krabici s cislem 30, kterou nam rodice koupili jako prvni tak me to fakt dostalo...(ale to je subjektivni dojem)

    Mozna ze leckdo z fajnsmejkru by tam mel jit spis s pocitem ze mu to nic extra neda, pak uz ho to muze prekvapit a hlavne je to dobrej relax.
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    GILDARIUS: Na Kostkách se kolem toho strhla taková menší (ošklivá) debata ještě předtím, než tam vůbec někdo byl. Nicméně po návštěvě se dají dojmy návštěvníků shrnout takto:

    Výstava je obsáhlá, ale AFOL bude plakat z pomíchaných témat, neúplných setů a dalších věcí. Na druhou stranu dítě, které takovým věcem nerozumí, bude nadšané. Mám pocit, že tam někdo i psal, že ověřeno na vlastních dětech, ale možná se pletu a šlo jen o zápis z knihy návštěv. Pokud chodíš na Kostky, tak si to tam přečti celé, pokud ne, tak věz, že uvidíš hodně Lega v různém stavu a vstupné je 200 Kč na dospělou osobu.
    CROSS
    CROSS --- ---
    Lego builders show off their skills at Bricks by the Bay (photos)

    Adult fans of Lego, known as AFOL image - Lego builders show off their skills at Bricks by the Bay (photos) - CNET News
    http://news.cnet.com/2300-11386_3-10007219.html
    CROSS
    CROSS --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam