• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    ETHAN: A z toho Německa to taky vyjde levněji než kupovat u nás. I shop.lego.com má pro každou zemi jiné ceny a ty naše nejsou nic moc.
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    UBIK: Tak třeba zrovna tohle jsem si nechal dovézt z kamenného Lego obchodu v Německu. Nicméně obvykle se to dá sehnat na morelega.cz nebo leganie.cz, kde se nebojí dovézt i věci, co nejsou v katalogu. Jinak samozřejmě bricklink.com, ebay.com a někdy i aukro.cz. Ale dokud se to prodává v obchodech, nemá cenu se hrnout do aukcí.
    UBIK
    UBIK --- ---
    měl bych dotaz, asi blbý. prošel jsem český ofic. web lega a našel na něm minimum toho, co na en webu. a i na tom en mi přijde, že je toho jen pomálu. např. něco takového http://youtu.be/dPfO8U6Pi_Q vůbec ne. zajímá mě edice City a podobné. odkud lidé v ČR shánějí věci, které evidentně na ofic. webech nejsou? díky.
    jinak youtube uživatel http://www.youtube.com/user/nickname2002 musí být regulerní blázen. narozdíl od jiných sucharů tamtéž je vtipný, občas °)
    LET_ME_BE
    LET_ME_BE --- ---
    ZRIZENEC: 45% sleva z katalogu, to se dostanes tak na rozumnou cenu za kterou se da sehnat v eshopech :-D

    Zcela uprimne, pokud nevis co bys s tim delal tak si to nekupuj. Na hrani je IMHO mnohem lepsi normalni technics s dalkovym ovladanim. Na Mindstorms jsou dobre ty motory, jsou brutalne silne, velmi presne a maji senzory s presnosti jednoho stupne. Samotne senzory taky nejsou uplne spatne, ale jak uz jsem psal, vetsinou pak vyjde mnohem lepe arduino (i kdyz i to se s tim da kombinovat).
    ZRIZENEC
    ZRIZENEC --- ---
    LET_ME_BE: No zajimalo by me, jestli se z toho da udelat neco praktickyho. Strojar teda nejsem ale rameno rozdelujici kulicky podle barvy, to me za ty penize asi nestoji (i kdyz 45% zamestnanecka sleva je fajn). Taky nevim, jak moc na kreativitu postaci zakladni balik, jestli tam je dost kostek na to vubec nejakej vetsi projekt realizovat, nebo je zapotrebi sehnat dalsi kybl soucastek... Zajimalo by me co jste si vy z toho doma postavili?
    LET_ME_BE
    LET_ME_BE --- ---
    ZRIZENEC: Dost zalezi co s tim chces delat. Strojari ti reknou ze lepsi volba je arduino + merkur. Originalni SW je priserny, ale da se to programovat jak v "skoro" C tak v asembleru.
    ZRIZENEC
    ZRIZENEC --- ---
    Zdravim, chtel sem se optat, jestli tu nekdo ma lego mindstorms NXT? Dost uvazuju o koupi, zajimaj me nazory, zkusenosti, prozite radosti...
    LET_ME_BE
    LET_ME_BE --- ---
    ACID: Jj, takhle to bylo. Taky mi to prislo trochu divne, dost to hrkalo.
    ACID
    ACID --- ---
    LET_ME_BE: vnitrek ty krabice skutecne nemel zadne prepazky, nic a bylo to tam takhle nahazene ?
    TETREV
    TETREV --- ---
    LET_ME_BE: když koukam na tu fotku čerstvě otevřený krabice tak se mě zmocňuje dětská eufórie :)
    LET_ME_BE
    LET_ME_BE --- ---
    TOOMIX: Rozhodne muzu doporucit.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    LET_ME_BE: po tomhle jsem vždycky toužil
    LET_ME_BE
    LET_ME_BE --- ---
    Tak jsem si po mnoha letech opet koupil lego:

    http://plus.google.com/photos/104146112265962442902/albums/5706909725817732129

    Byla to docela fuska to dat dohromady, ma to strasne moc malych dilku.
    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    ultrazvuk ! to mě nenapadlo :-) to musim zkusit
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    TOMG: Aha, přiznávám, že spojení dětí a Lega mě už nějak ani na internetové diskuzi nenapadlo. Moje chyba. Pokud je to skutečně jen hračka, pak je skoro cokoliv v pořádku :o)
    TOMG
    TOMG --- ---
    ETHAN: Pokud to někdo řeší, tak může kostky čistit ultrazvukem v bílých rukavičkách. U nás je Lego pořád jen hračka a tím praním se to nepoškodí tolik, co občas předvede mladej.
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    chvili sem si lamal hlavu co to je za super cistici prostredek to "vlakno na kostkach" :D
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    TOMG: To sice neomlátí kostky o pračku, ale pořád o sebe navzájem. Doporučil bych opravdu to vlákno na Kostkách, tam to probírají celkem do podrobna.
    TOMG
    TOMG --- ---
    LET_ME_BE: Na www.kostky.org je na to někde téma. Ale obecně stačí rozložené lego vrazit do povlaku na polštář, co má zip a vyprat v pračce, jako bežné prádlo. Tzn. včetně prášku/gelu na praní. Pokud toho potřebuješ očistit hodně. Na pár kostek stačí mýdlo a kartáček.
    L4MA
    L4MA --- ---
    LET_ME_BE: jednou se mi na letadlo vylil karamel ze zmrzliny a vsimnul sem si toho az za nekolik let... :) dal sem ceely letadlo do misky s varici vodou a vsechno ok...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam