• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    LEDOFREDO: Byla to moc obecná otázka:-) Nebylo řečeno jak moc to spěchá jaký typ panáčků - za cenu okolo stovky se někdy vyplatí koupit spíš polybag s panáčkem a kostkami navíc (bývají v Tescu, Albertu a teď je akce v Tchibu). Generičtí minifigové se dají sehnat za trochu lepší cenu u některých prodejců na internetu.
    Samostatné figurky také mívají na http://www.legavdome.cz - vládne tomu příjemná sběratelka, ale zrovna konkrétní figurky nemívá na eshopu, tak jí spíš napiš mail.

    Nicméně: Figurky jsou sběratelský artikl a nové (ve smyslu stavu nikoli roku vydání) obyčejně neseženeš pod 70 Kč. Čím vzácnější figurka, tím víc roste cena (a figurky které vyšli exkluzivně v jednom setu se mohou přehoupnout i přes 500 Kč).
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    tak jenom pro zajimavost k te narodce, nasel jsem tam jen vybalene minifigures, jiny panacky ne a za ty vybaleny chteji 109 nebo 179 Kc dle typu, to mi prijde solidni rychta, ale asi to sberatel koupi kdyz je zoufalej ... ja sem chtel jen detem osvezit lego o dalsi panacky a az tam mi doslo, ze radsi koupim nerozbaleny balicky at to maji i s prekvapenim
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    BATY: ok, dik
    BATY
    BATY --- ---
    LEDOFREDO: V muzeu na narodce urcite nejaky maj, hlavne ty cmf a urcite i u kousek od nas v legovdome.cz taky ohmatany CMF a nebo i ruzny ze city, hasice, pani na kole atd, proste ruzny.
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    prodavaj nekde v praze lego panacky samostatne ? v tom shopu/muzeu na narodce treba ?
    ACID
    ACID --- ---
    Vidím krátký šnek, to vypadá celkem zajímavě.
    CROSS
    CROSS --- ---
    Po dlouhý době jsem zase stavěl Technic, a to na žádost syna, který kolem té krabice chodí už nějakou dobu, tak jsme stavěli spolu. Tady je to pro všechny stará vesta, ale dílků teda od doby před těmi 5 lety, kdy jsem stavěl naposled, přibylo.

    Jinak tenhle model je fajn, pětiletýmu na hraní v pohodě; sám by to ale rozhodně nepostavil (taky píšou věk od devíti). (42061)


    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    KAERO: Medvídek se mi líbí, cena ovšem už ne...

    KAERO: Někdo už říkal, že to vypadá hrozně podobně modelu B z toho arktického tahače... Což mi připomíná, že se podívám, kolik za něj chtějí překupníci, protože by byl skvělý na součástky pro robota...
    KAERO
    KAERO --- ---
    A dalsi je pasove auto:


    Prijde mi ze ten B model z 42038 vypadal lip:
    KAERO
    KAERO --- ---
    Tak ten medvidek tam fakt je:
    LEGO Technic 42070, 42068 and 42069 at TOY FAIR 2017 Spielwarenmesse 6x6 All Terrain Tow Truck
    https://www.youtube.com/watch?v=pghbfbgi2ro
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    THOMASMORTA: draka jsem našel za 190 Kč. Moc se mi do toho ale nechce dávat peníze. Ledaže by ta cena potom hodně vzrostla. Setíky jsou takto samotné. Krabičky a návody už nejsou.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    KAERO: Vidíš, to mám už rok doma a ještě jsem se nedostal k tomu to vyzkoušet... Ale máš pravdu, že jsem úplně zapomněl, že celé Mindstorms jsou vystavěné na Linuxu (opravdu v kostce EV3 je nějaký starý linux) - nějak to beru jako systém sám o sobě, přitom BrickPi má jen upravený Raspbian, ale pořád by to měl být plnohodnotný systém.
    KAERO
    KAERO --- ---
    THOMASMORTA: nevim. ale ty prikazy jsou dostupne...
    a co tohle?:
    BrickPi - Dexter Industries
    https://www.dexterindustries.com/brickpi/
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    KAERO: Mimochodem, nevíš náhodou o někom, kdo zkoušel ovládat SBrick z Raspberry Pi? Podle kickstarteru na SBrick Plus slibovali podporu, ale zatím jsem nenašel žádné podklady k tomu - přitom by to byla první oficiální podpora linuxu od nějaké lego-robotiky.
    KAERO
    KAERO --- ---
    THOMASMORTA: jj, gamepad je pripojeny k tabletu, a tablet posila prikazy do sbricku:
    GitHub - imurvai/sbrickcontroller: SBrickController allows you to control your Lego creations using SBrick with your Android phone and a bluetooth game conroller.
    https://github.com/imurvai/sbrickcontroller
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    KANAREK1: Drak je docela důležitá součást, ale když si porovnáš ceny na bricklinku, tak by podle mě 700 mohla být rozumná cena za samotnou pevnost.

    https://www.bricklink.com/v2/catalog/catalogitem.page?S=6076-1#T=S&O={}

    Pokud na to nespěcháš, tak bych na Tvém místě ty malé sety prodal zvlášť, protože jsou kompletní a v perfektním stavu. Pokud k tomu máš i krabice a návod v dobrém stavu, tak by se daly prodat za dobrou cenu.
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    Potřebuji odbornou radu. Vyštrachal jsem krásné lego. Potřebuji ho prodat. Myslíte, že cena 700 Kč je odpovídající (nebo méně či více)?
    Kostičky jsou v perfekt stavu. Schází bohužel drak, orel, jedna tráva a čtyři stavební kostky (jde to ale postavit i bez nich). A budu k tomu přidávat i ty setíky na druhé fotkce.

    Děkuji


    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    KAERO: Nějak jsem nepochopil, co ovládá co - chápu to správně, že tablet přes bluetooth ovládá SBrick a gamepad je připojený k tabletu?
    KAERO
    KAERO --- ---
    tak jsem koupil prvni levny gamepad thrustmaster score-a, nahodil sbrickcontroler na tablet, a offroad formule jezdi jako vino. nejlepsi je ze muzu na joysticky dat rizeni s 50% rozsahem, takze ridi jemne, a na 4smerovy ovladac rizeni 100%, takze muzu zahnout rychle kdyz je treba. nebo muzu omezit rychlost, takze deti to zvladnout uridit.

    krasa opensource - lidi z sbrick uverejnili komunikacni protokol, a nekdo napsal skvely program.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    Celkově je v plánu a) pokumovat pásy, aby lépe jezdily (k tomu slouží tahle součástka z roku 2016: 24375 Technic, Link Tread Attachment, Single, Rubber), b) vyměnit infraport za ultrazvuk, aby to lépe fungovalo venku a c) zajet do Písku a provést pokusné jízdy - tedy poté, co bude hotový první kompletní návrh a až sleze sníh.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam