• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    CROSS
    CROSS --- ---
    na ty neoriginál figurky pozor, kvalita je fakt dost různá. žena takhle pořídila nějaký ninja želvy a další komixový postavičky, něco z toho přišlo rovnou s pytlíčkem náhradních rukou ;-] a nebylo divu, protože ty ruce v tom vůbec nedržej... a tak podobně.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    LEDOFREDO: pokud to nemusí být originál lego, ale jen dětem na hraní, na aliexpressu je toho spousta za necelý dolar

    Single Super Heroes Minifigures Harley Quinn Joker Batman Catwoman Robin Poison Ivy Calendar of People Blocks Toys mini figures-in Blocks from Toys & Hobbies on Aliexpress.com | Alibaba Group
    https://www.aliexpress.com/...h_3,single_sort_3_price_asc&btsid=dee521dc-03e8-458e-83ff-e34197090dfb
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    LEDOFREDO: Byla to moc obecná otázka:-) Nebylo řečeno jak moc to spěchá jaký typ panáčků - za cenu okolo stovky se někdy vyplatí koupit spíš polybag s panáčkem a kostkami navíc (bývají v Tescu, Albertu a teď je akce v Tchibu). Generičtí minifigové se dají sehnat za trochu lepší cenu u některých prodejců na internetu.
    Samostatné figurky také mívají na http://www.legavdome.cz - vládne tomu příjemná sběratelka, ale zrovna konkrétní figurky nemívá na eshopu, tak jí spíš napiš mail.

    Nicméně: Figurky jsou sběratelský artikl a nové (ve smyslu stavu nikoli roku vydání) obyčejně neseženeš pod 70 Kč. Čím vzácnější figurka, tím víc roste cena (a figurky které vyšli exkluzivně v jednom setu se mohou přehoupnout i přes 500 Kč).
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    tak jenom pro zajimavost k te narodce, nasel jsem tam jen vybalene minifigures, jiny panacky ne a za ty vybaleny chteji 109 nebo 179 Kc dle typu, to mi prijde solidni rychta, ale asi to sberatel koupi kdyz je zoufalej ... ja sem chtel jen detem osvezit lego o dalsi panacky a az tam mi doslo, ze radsi koupim nerozbaleny balicky at to maji i s prekvapenim
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    BATY: ok, dik
    BATY
    BATY --- ---
    LEDOFREDO: V muzeu na narodce urcite nejaky maj, hlavne ty cmf a urcite i u kousek od nas v legovdome.cz taky ohmatany CMF a nebo i ruzny ze city, hasice, pani na kole atd, proste ruzny.
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    prodavaj nekde v praze lego panacky samostatne ? v tom shopu/muzeu na narodce treba ?
    ACID
    ACID --- ---
    Vidím krátký šnek, to vypadá celkem zajímavě.
    CROSS
    CROSS --- ---
    Po dlouhý době jsem zase stavěl Technic, a to na žádost syna, který kolem té krabice chodí už nějakou dobu, tak jsme stavěli spolu. Tady je to pro všechny stará vesta, ale dílků teda od doby před těmi 5 lety, kdy jsem stavěl naposled, přibylo.

    Jinak tenhle model je fajn, pětiletýmu na hraní v pohodě; sám by to ale rozhodně nepostavil (taky píšou věk od devíti). (42061)


    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    KAERO: Medvídek se mi líbí, cena ovšem už ne...

    KAERO: Někdo už říkal, že to vypadá hrozně podobně modelu B z toho arktického tahače... Což mi připomíná, že se podívám, kolik za něj chtějí překupníci, protože by byl skvělý na součástky pro robota...
    KAERO
    KAERO --- ---
    A dalsi je pasove auto:


    Prijde mi ze ten B model z 42038 vypadal lip:
    KAERO
    KAERO --- ---
    Tak ten medvidek tam fakt je:
    LEGO Technic 42070, 42068 and 42069 at TOY FAIR 2017 Spielwarenmesse 6x6 All Terrain Tow Truck
    https://www.youtube.com/watch?v=pghbfbgi2ro
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    THOMASMORTA: draka jsem našel za 190 Kč. Moc se mi do toho ale nechce dávat peníze. Ledaže by ta cena potom hodně vzrostla. Setíky jsou takto samotné. Krabičky a návody už nejsou.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    KAERO: Vidíš, to mám už rok doma a ještě jsem se nedostal k tomu to vyzkoušet... Ale máš pravdu, že jsem úplně zapomněl, že celé Mindstorms jsou vystavěné na Linuxu (opravdu v kostce EV3 je nějaký starý linux) - nějak to beru jako systém sám o sobě, přitom BrickPi má jen upravený Raspbian, ale pořád by to měl být plnohodnotný systém.
    KAERO
    KAERO --- ---
    THOMASMORTA: nevim. ale ty prikazy jsou dostupne...
    a co tohle?:
    BrickPi - Dexter Industries
    https://www.dexterindustries.com/brickpi/
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    KAERO: Mimochodem, nevíš náhodou o někom, kdo zkoušel ovládat SBrick z Raspberry Pi? Podle kickstarteru na SBrick Plus slibovali podporu, ale zatím jsem nenašel žádné podklady k tomu - přitom by to byla první oficiální podpora linuxu od nějaké lego-robotiky.
    KAERO
    KAERO --- ---
    THOMASMORTA: jj, gamepad je pripojeny k tabletu, a tablet posila prikazy do sbricku:
    GitHub - imurvai/sbrickcontroller: SBrickController allows you to control your Lego creations using SBrick with your Android phone and a bluetooth game conroller.
    https://github.com/imurvai/sbrickcontroller
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    KANAREK1: Drak je docela důležitá součást, ale když si porovnáš ceny na bricklinku, tak by podle mě 700 mohla být rozumná cena za samotnou pevnost.

    https://www.bricklink.com/v2/catalog/catalogitem.page?S=6076-1#T=S&O={}

    Pokud na to nespěcháš, tak bych na Tvém místě ty malé sety prodal zvlášť, protože jsou kompletní a v perfektním stavu. Pokud k tomu máš i krabice a návod v dobrém stavu, tak by se daly prodat za dobrou cenu.
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    Potřebuji odbornou radu. Vyštrachal jsem krásné lego. Potřebuji ho prodat. Myslíte, že cena 700 Kč je odpovídající (nebo méně či více)?
    Kostičky jsou v perfekt stavu. Schází bohužel drak, orel, jedna tráva a čtyři stavební kostky (jde to ale postavit i bez nich). A budu k tomu přidávat i ty setíky na druhé fotkce.

    Děkuji


    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    KAERO: Nějak jsem nepochopil, co ovládá co - chápu to správně, že tablet přes bluetooth ovládá SBrick a gamepad je připojený k tabletu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam