• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    BLEVAJZZ
    BLEVAJZZ --- ---
    THOMASMORTA: joo, je mi to jasný.. jako taky mi je to prosti srsti...ale lego 10185 se tady dá sehnat za 27tis...a to už prostě za to nedám i když jsem velkem blázen:-))))
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    KAERO: Na detaily ne, jenom vím, že to bylo jedno z témat, o kterým se lidi bavili, když tu byl na návštěvě Jan Bayer, což je nějaký vysoký manager Lega pro Evropu. A ten mimo jiné vysvětloval, že v číně továrnu víceméně museli otevřít, pokud chtěli zůstat cenově konkurenceschopní...
    KAERO
    KAERO --- ---
    THOMASMORTA: mas odkaz na detaily ohledne narustu kvality lepinu po otevreni cinske lego tovarny? me google-fu selhalo...
    KAERO
    KAERO --- ---
    BLEVAJZZ: pod textovym polem na vkladani prispevku je jeste textove pole na hledani prispevku. dej tam lepin, nebo cobi a uvidis jiz probehle diskuze na tohle tema.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    BLEVAJZZ: Lepin je momentálně ve vleklém soudním sporu s TLG, protože kromě toho, že kopíruje, co se dá, tak poté, co LEGO otevřelo v Číně továrnu, tak Lepinu neuvěřitelně stoupla kvalita kostek.

    To, že Lepin vydá něco, co neukradl LEGU obvykle znamená, že to ukradl některému AFOLovi, který zveřejnil návod, nebo alespoň dostatek fotek na svůj MOC a nic mu nezaplatili.

    Takže konkrétně u Lepinu: Kvalita kostek roste a už teď je obstojná, ale jestli si to koupíš, tak s vědomím, že podporuješ sprosté zloděje.
    Nejsem žádný LEGO fašista, nemám nic proti klonům, pokud se drží legální nebo alespoň kvazilegální zóny s tendencí legalizovat se - tak začánali třeba MEGA (blocks, construx...), které jsou dneska plně legální, COBI, atd. A pokud chceš levnou čínu, nedávno se tam ustavila značka, která je sice založená na tom, že je to laciná kopie lega, ale uzavírá s AFOLy oficiální smlouvy a platí jim za to, že smějí vydat jejich modely (asi to neníž žádná hitparáda ten plat, ale je to legální).
    BLEVAJZZ
    BLEVAJZZ --- ---
    ahoj.. máte někdo zkušenosti s fake lego Lepin kvalita.. barva?.. jsem na aliexpressu objevil tento modular.. a protože už mám skoro všechny (orig) a tohle ani lego nevydalo a je to vináárna!!! tak jsem to musel koupit!:-)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    WIP: Lego train container terminal - YouTube
    https://www.youtube.com/playlist?list=PLBaTfwxOW4yvGxFGj4QjlaCsyP-P8YN13

    WIP Lego train container terminal automated by Arduino E09 Crane duration test
    https://www.youtube.com/watch?v=2VzyRLDL5Jc&index=10&list=PLBaTfwxOW4yvGxFGj4QjlaCsyP-P8YN13
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    HONCKA: Supr, díky, přesně tohle jsem hledal na malé součástky a nevěděl pod čím to hledat!!!
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Díky za tipy, MARS je peknej, ale chtel bych neco mobilniho, ten hornbach box me inspiroval, narazil jsem na neco podobnyho tady
    Boxy na nářadí Regál | AUER Packaging
    https://www.auer-packaging.com/cz/cs/Boxy-na-nářadí-Regál.html
    vnitrni boxy jdou customizovat barevnejma vkladacima krabickama, ma smysl vetsi krabicka nez 20 x 4,4 x 5,9 cm? nebo tam do jednoho patra mam dat i 25,2 x 4,4 x 5,9 cm?
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    HONCKA: Velmi brzy jsem zavedl MARS skříňky a když toho začalo být moc, pořídili jsme k nim otáčecí stojan na těch skříněk. Ale pravda, to bylo ve chvíli, kdy jejich celkový počet přesáhl nějakých 25 a už se nevešly ke zdi ve dvou na sobě. Jsou relativně relativně drahé, ale zase jsou kvalitní, z kovu (tedy skříňka, šuplíky jsou z plastu) a do šuplíků se dají sehnat přepážky.
    CROSS
    CROSS --- ---
    Já používám tenhle organizér z Hornbachu, ale spíš na Technic než co jinýho, klasických dílů je prostě moc.
    Organizér Küpper Caddy XL 4-dílný s nosičem v Eshopu HORNBACH.cz
    https://www.hornbach.cz/shop/Organizer-Kuepper-Caddy-XL-4-dilny-s-nosicem/5086765/artikl.html
    (Momentálně mám uskladněný tři takovýhle sety... ty jednotlivý boxy jako tenhle – po nějaký době jsem zjistil, že se mi hromaděj různý typy, tak jsem to zkusil sjednotit.)
    KAERO
    KAERO --- ---
    HONCKA: todle:
    Patrol Group Organizer Domino Czarny 36 kupuj w OBI
    https://www.obi.pl/organizery-i-kuwety/patrol-group-organizer-domino-czarny-36/p/5388400
    je to prenosne. nekdy chci stavet neco komplikovanejsiho v klidu kdyz kluci spi (jinak se mi ti mladsi prehrabuji v ozubenych koleckach a delaji neporadek) tak mi vyhovuje ze to je prenosne.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    THOMASMORTA: A Olívii s Emmou :)
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    HONCKA: Já začínal s tříděním do plastových misek, pak misky od hotových jídel... A nakonec jsem se kousnul a pořídil si MARS system.

    Ono dost záleží, jaké jsou jeho potřeby. Já si do MARS systému roztřídil barvy, se kterými pracuji nejčastěji, to méně používané mám v krabicích podle barev. A osobně doporučuji pořídit si nějaké pořadače s hodně přihrádkami na zdobící elementy jako je destička či dlaždička 1x1.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Jaky pouzivate poradace na roztrideni kosticek? Kluk uz se v tom nevyzna a cim ma toho vic, tak ho to prestava bavit, ze porad neco nemuze najit.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    Jinak si tu udělám malé promo:
    Byl jsem ukecán, abych začal streamovat, tak stremuji LEGO Worlds. Zatím je to dost Punk, protože se učím se softwarem za pochodu, ale už se mi podařilo zavést záznam:
    LEGO Worlds #2 PART I: DLC Classic Space
    https://www.youtube.com/watch?v=6V8bsv4ilUU&list=PL7C002NnjXT4emzO57ZT3tAHcrmHkuumV


    Pravidelně budu hrát na záznam v neděli okolo 18. hodiny, možná časem přidám příběhovější hraní LEGO City Udercover, což by mohli být čtvrtky.
    Stream probíhá na Twitchi: https://www.twitch.tv/emmetbrickhacker
    záznamy budu házet na YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=6V8bsv4ilUU&list=PL7C002NnjXT4emzO57ZT3tAHcrmHkuumV
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    AXTHEB: Jj. Ale spletl jsem si Sihaju s Nanthei, tímto se oběma omouvám:-)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    THOMASMORTA: Dokonce je to ten samý jeřáb:) NANTHEI
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    THOMASMORTA: pjů pjů bola uplna pecka!
    KAERO
    KAERO --- ---
    THOMASMORTA: ouuukej, tak jeste film o filmu. to pju pju miluju - ze nezapomneli ze to je detska hra. stejne jako to bylo v lego filmu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam