VACA: delam to ve stud.io od bricklinku (funguje i v linuxu ve wine). ten program od lego jsem zkousel, ale je hodne omezeny, spousta kostek tam chybi a ovladani pokulhava (ale pro deti asi dobre). ten online mecabriks jsem zkousel taky ale nesnasim veci v prohlizeci, ten komfort desktopoveho programu tam proste neni, a casto na cestach nejsem online. celkem dobry byl leocad, ale s tim ovladanim jsem se uplne neszil, a stud.io ma vyhodu ze rovnou ukazuje ceny kostek z bricklinku, takze treba hned vim, ze v dane barve je levnejsi dat dve desticky 1x4 misto jedne desticky 1x8. taky treba ukaze ze dana kostka se vyrabela jen v danych barvach, nebo ukaze jen kostky ktere v dane barve existuji.
radsi bych stavel opravdove, ale problem je ze spoustu kostek nemam, a obvykle mam cas na konicky tak v 10 vecer a tim padem kostky v detskem pokoji nejsou pristupne :) takze si opravdove zkusim jen nejake postupy kdyz si hraju s detma, pak to namodeluju v pocitaci, nakoupim konkretni kostky a sestavim. zkousel jsem treba postavit jen ty kola toho jerabu, abych overil ze pevnost bude dostatecna, a nasel jsem kostky jen na pulku.