• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    KAERO
    KAERO --- ---
    EMMET: svoje deti :)
    EMMET
    EMMET --- ---
    KAERO: Co učíš, jestli se mohu zeptat? Já budu mít od září šesťáky na volitelnou robotiku, tak se rád inspiruji/nechám si poradit. Zatím jsem vedl.jen kroužky, tak cítím docela zodpovědnost.
    l
    EMMET
    EMMET --- ---
    KAERO: ty jo, už jsem to dlouho nevytáhl, pamatuji si jen, že jsem musel počkat, než se aktualizuje firmware, než mě boost pustil k programování.
    KAERO
    KAERO --- ---
    VACA: upravil jsem to aby se snadno dal motor vyndat. takze muzu tocit rukou jak potrebuju - to je fakt treba, protoze pri ukazovani se musi pomalu otocit rotor o 1/4 otacky, a idealne hned zpatky, aby byl pekne videt "trepavy" pohyb listu rotoru. a jeste jsem upravil aby se list natacel o vetsi uhel, aby to bylo znatelnejsi.

heh, o otocnem podstavci jsem premyslel :) ale deti chteji litat, tak jsem to zavrh, protoze aby se prenasel pohyb to by muselo byt nekolik tahel a tedy dlouho by trvalo to ze stojanu sundat/dat zpatky
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: Jakoby neco na tenhle zpusob:

Lego Technic Flight simulator stand for set 42057
    http://www.youtube.com/watch?v=gByEGIG7xUo

Samozrejme by to bylo pekne mechanicky propojeny s tou cyklikou aby to korespondovalo ;)

:D
    VACA
    VACA --- ---
    KAERO: Vypada to fakt paradne.

Jen snad kdyby se to umelo tocit jeste vyzname pomaleji aby si žák mohl tu cykliku pekne vychutnavat.. a detajlne zkoumat.

Plus potom me jeste napadlo, ale to uz si fakt vymyslim: ze jak je to na tom podstavci, tak kdyby byl vyvedenej knypl, kolektiv a “pedaly” nekam vedle, a zaroven by se s tou cyklikou stroj na stojanku i naklanel podle toho... to by byla fakt pecka:)

A kdyz jsem videl nektery tvoje vytvory, tak verim ze ty to das.. ;) ;)
    KAERO
    KAERO --- ---
    postavil jsem tohle:
    LEGO MOC-12600 AW 169 Helicopter (Technic > Model > Airport 2018) | Rebrickable - Build with LEGO
    https://rebrickable.com/mocs/MOC-12600/Ivan_M/aw-169-helicopter/
    uplna nadhera. plne funckni cyklika a kolektiv. vyukovy vrtulnik jako vysity
    KAERO
    KAERO --- ---
    EMMET: aha. jak dlouho ten update trval?
    VACA
    VACA --- ---
    Ale ty novy zesileny cv jointy a navic s vetsim radiusem jsou dobry!
    Vono i ten novej hub s planetovou prevodovkou nevypada zle :)
    EMMET
    EMMET --- ---
    no, zatím ten update třeba u boostu fungoval automaticky, jakmile se to připojilo k aplikaci.
    KAERO
    KAERO --- ---
    EMMET: jo. jenze pokud to dodelaji, tak budes muset upravit firmware stavajiciho poweredup ovladace nebo control+ hubu. coz je ponekud debilni, narozdil od softwaru v tabletu, ktery se vetsine lidi updatuje sam. tohle proste na mne pusobi jako velka neschopnost.

kdyz si budu chtit koupit neco s novou elektronikou, tak netusim - poweredup? control+? cekat dele? bude to kompatibilni nebo ne? neboli bezte se bodnout, stare power functions a sbrick/buwhizz zatim stale funguji lepe.
    EMMET
    EMMET --- ---
    KAERO: Ze svých zkušeností bych tu zdůraznil, že jde o pre-release verzi softwaru. LEGO hodně pracuje na svém softwaru - pravda, někdy jim to trvá déle (Boost aplikace pro windows byla plně funkční asi po roce, na Androidu to fungovalo od začátku dobře), ale zpětně doplňují kompatibilitu. Tipoval bych, že jak uvolňují jednotlivé části Powered Up systému postupně, ty nové mají vždy novější firmware a je třeba postupně updatovat ostatní, aby to komunikovalo.

I podle prezentace o záměrech lega s Powered Up si myslím, že jde jen o dočasnou záležitost, včetně aktuální jednoúčelovosti aplikace.

Jinak to, že každý motor může sloužit jako servo je v Mindstorms běžné, osobně tipuji, že Control+ a odložený Spike Prime jsou předvojem před novou generací Mindstorms, která snad konečně sjednotí všechnu elektroniku.
    KAERO
    KAERO --- ---
    Hm, to me hlava nebere, proc powered up rizeni nedokaze ovladat motory z control+. by me zajimalo, jestli to je jen softwarove, protoze powered up bylo u lokomotiv, anebo jsou opravdu dve konkurencni ridici sady.

zase je pekne ze kazdy motor ma merak pozice a muze slouzit jako servo
    LEGO Technic 42099: 4x4 X-Treme Off-Roader: Control+, New Pieces, Speed Build & Review [4K]
    http://www.youtube.com/watch?v=h7NkzWooPvk&t=540
    CEEFA
    CEEFA --- ---
    NAGASAWA: tady si dovolim jedno pokracovani v lehkem OT k stalenhagovi - nekdo ty jeho kresby i rozhejbal...
    Simon Stalenhag
    https://www.youtube.com/watch?v=eJt8yDZqPeY
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    NAGASAWA: mas tam hlas :)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    BATY: Jsou to ilustrace Simona Stalenhaga. Momentalne vydal asi 4 knizky a Amazon podle jeho ilustrací natáčí seriál. Zažádal jsem o klub, tak ho muzes podpořit palcem

[ NAGASAWA @ nyx :: zadosti o zalozeni klubu - vsechny pohromade ]
    BATY
    BATY --- ---
    NAGASAWA: myslel jsem z jakého filmu nebo seriálu...
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    BATY: Flickr autora

Thorsten Bonsch | Flickr
    https://www.flickr.com/photos/xenomurphy/
    BATY
    BATY --- ---
    NAGASAWA: A z čeho to je?
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Simon Stalenhag vs Lego

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam