• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    BATY
    BATY --- ---
    SITH
    SITH --- ---
    ANGELFREE: to je dobrý :) že bych rozdělal příští rok mustanga a zkusil tohle? a kde seženu návod? na té stránce žádný download není
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    BATY: u mě taky, když jsem s klukem (8) rozdělával Arocs, tak chtěla i dcerka (5) a to zezačátku lítalo facek :)
    Ale to 3 letý má ještě mnohem víc v sobě to strkání věcí do pusy.
    BATY
    BATY --- ---
    HONCKA: Za strkání lega do pusy jsou u nás brutální tresty :)
    Naučil jsem je to rozdělávat tím oranžovým bazmekem, co je k tomu určený. Dneska je to skoro v každé trochu větší stavebnici...
    BATY
    BATY --- ---
    SITH: Jsme zatím u druhého pytlíku a zatím dobrý. Ale nejdřív jsem pravě myslel, že něco chybí a potom jsem se podíval znovu do krabice a toto je snad první stavebnice, se kterou jsem se já setkal, že má dva pytlíky s jedničkou, dva s dvojkou atd... Normálně je prostě 6 pytlíků 1-6, tady je 1-6, ale každej 2x, takže 12. To mě trochu zmátlo :)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    ZELGARIS: 3,5 je schopnej to rozdělat? klukovi jsem malý kupoval od cca 4,5 mladší dcerka, když v cca 3 letech skoušela, tak jí to nešlo rozdělávat a automaticky to strkala do pusy.
    SITH
    SITH --- ---
    BATY: tak uvidíš, jestli ti tam budou chybět dvě malé modré 1x2 ploché destičky, jako mě :) naštěstí LEGO support servis jede v tomhle století, takže reagovali hned, omluvili se a zdarma poslali. Přišlo asi do týdne .)
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    s malym triapulletym prechazime z "velkeho lega" na "male" a tak jsem nechal za posledni dva tydny 4K za Lego na facebook marketplace a tesim se na staveni sam jak maly kluk

kazdopadne, to jen pro kontext
    některé ze zakoupenych setu postradaji par kusu a uz jsem trochu koulal online

nemate nekdo odzkouseneho rozumneho dodavatele, ktery ma skladem skoro vsechno?

a nejaky typ na dobre v CR sehnatelne boxu/policky, kde to skladovat

ikea Trofast je fajn, ale neni to uplne ono
    BATY
    BATY --- ---
    Už se nám to rýsuje...:)

KAERO
    KAERO --- ---
    BATY
    BATY --- ---
    ANGELFREE: Pěkný... Tak to si postavim :)
    ANGELFREE
    ANGELFREE --- ---

lego 10265 alternative Pickup Truck | NKubate
    https://www.nkubate.com/pickup-truck/

alternate from Lego Creator Expert set 10265 Ford Mustang
    KAERO
    KAERO --- ---
    tak uz jsem je videl vsechny. spim a pred ocima se mi mihaji MOC vsech raket, druzic, vozitek a vesmirnych lodi. jdu a vidim soyuz v kazdem smrku a spitzeruv teleskop v kazdem komine.

Seznam je hotov.
    https://kaerodot.gitlab.io/lego-rocket-mocs/
    Ted uz si jen vybrat, ktery Falcon 9 nebo Falcon Heavy si postavim
    WERT
    WERT --- ---
    RAINBOF: Mohl bych pls poprosit o link? Dik

+ poradite kde koupit ta svetla, ten origo set?
    Diky moc!!!
    EMMET
    EMMET --- ---
    RAINBOF: Aha, ty myslíš tenhle vlak: https://www.mall.cz/lego-5-6/lego-city-60051-vysokorychlostni-osobni-vlak

Tak ten ještě používá Power Functions, ten konektor se možná sehnat z číny. Power Functions jsou od letoška vyřazené z nabídky lega, ale ještě pořád jich jsou plné obchody a taky je ten systém dobře zmapovaný, co se týče elektroschémat zapojení (rozcestník těch stránek není úplně přehledný, ale nakonec tam najdeš, co potřebuješ):
    Power Functions motors presentation
    http://www.philohome.com/pf/pf.htm

RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    na morelega maji i nejakej propojovaci kablik.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    EMMET: to je dobrej tip injektuju to na ty svetla.
    EMMET
    EMMET --- ---
    RAINBOF: je to nový proprietární konektor, který LEGO začalo dávat k nové elektronice. Pokud stačí jeden, asi bych doporučil koupit světla s novým konektorem a ten uříznout. Pokud bys pro světla neměl využití, můžeme se domluvit, že si vezmeš koncovky a já světla, dají se totiž ovládat 3V logikou, když odstraníš zátěž používanou v 9V logice.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam