• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    BATY
    BATY --- ---
    OMNIHASH: No kvůli krabici, například. Někdo to sbírá včetně krabice nebo to nerozbaluje, sbírá to na investici a na investici nechceš mít lego v rozšlápnutý krabici.
    BATY
    BATY --- ---
    PJOTRIK: To jo, ale právě do Alzy dojdeš a vrátíš to, když ti to přijde z nějakýho eshopu, tak co uděláš, budeš to kvůli krabici posílat zpátky?

KAERO: No, tak si to našel jinde o 50 Kč levněji. Ale poštovný to smaže, někdy ještě navýší...

Já Alzu tady nechci nějak obhajovat, kolikrát mě taky nasrali, ale s reklamacema tam problém nemám a mám to nejblíž, tak nevim, proč bych objednával kvuli ušetřený 50tikoruně někde jinde, někam pro to musel chodit a v případě problému zase posílat zpět...

Kvůli tomu, že má ten obchod v reklamě uřvanýho idiota, ho nebudu bojkotovat přece. Evidentně to na lidi zabírá, i když na některé negativně. Já třeba bych si zase nekoupil Hjundaj :) Ten má podle mě debilní a klamavou reklamu...
    KAERO
    KAERO --- ---
    BATY: ale tak OMNIHASH ma pravdu v tom, ze sleva v Alze znamena stale draz nez jinde. Priklad 21143. V alze ji maji se slevou za 979,-, heureka te posle do Vesele kostky nebo Mallu kde to maji levneji, 961 a 929. A zrovna treba Mall ma podobne moznosti doruceni jako alza, a bali taky dobre.

Druha vec je, ze i Vesele kostky nebo Mall tvrdi ze ted maji slevy. Protoze ted ma slevy kazdy. Kdyz se kouknu na vyvoj cen na heurece, tak vidim ze dany set bylo mozno nejlevneji koupit od srpna za 929,-.

No a na zaver se dostavame k tomu, ze, jako obvykle, slevy pred vanoci jsou houby slevy. A pokud clovek netrva na krabici v perfektnim stavu, ale jde mu o kostky, alza opravdu neni to nejlepsi misto.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    BATY: jinak tvoje pohnutky chápu, tohle je moje (plus milionu lidí) osobní válka proti zelenýmu smogu. Za každý pětikilo navíc utracený v Alze bude někdo nucenej sledovat dvacet minut reklamy s Alzákem!
    Btw. slyšels někdy o někom, kdo by reklamoval Lego? Já si jednou akorát nechal zaslat dvě chybějící kostky přímo od nich, bylo to bez řečí za pár dní vykomunikovanejch a snad do dvou tejdnů u mě na stole, jinak si nedokážu představit, co by se s ním muselo stát...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    BATY:
    1.)Alzák
    2.)klamavá reklama
    BATY
    BATY --- ---
    OMNIHASH: A co máš proti Alze? Na druhou stranu, když máš Alzu blízko a můžeš si tam dojít, tak proč kvůli kilu objednávat někde jinde, abys platil ještě poštovný a kdo ví, v jakym stavu to přivezou a cena s tím poštovným bude ve výsledku stejná...

Já většinou nakupuji schválně v Alze nebo v CZC, i když je to dražší, protože tam není problém s reklamací, prostě to tam přinesu a nazdar. Když to koupím o 500 levněji v nějakým noname shopu, tak jim to pak musím posílat poštou a to je moje smrt. Něco balit, někam s tim chodit. To raději budu lemra líná :)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    ONDRASEEEK: lego s 30% slevou v alze je pořád lego s 10% přirážkou, lidi nebuďte lemra, co podprujou šméčka a uřvanýho ufona, když stačí rightklick na název setu a vyhledat v googlu obchod, kde to maj o dvě kila levnější.
    ONDRASEEEK
    ONDRASEEEK --- ---
    kdo jeste nezaznamenal:

Lego se slevou 30 % | Alza.cz
    https://www.alza.cz/lego-se-slevou-30-sz15118.htm#f&cst=0&cud=0&pg=1-2&prod=
    KAERO
    KAERO --- ---
    a jeste jeden skvely masterbuilder tady:
    Jonas Kramm | Flickr
    https://www.flickr.com/photos/legols/with/48545632281/

KAERO
    KAERO --- ---
    nadhera:
    Narnia Wardrobe Book Nook
    https://www.youtube.com/watch?v=sg4V1MWtVX8
    GREW
    GREW --- ---
    NOIK: Pripada mi to spis jak Chevrolet Corvette Stingray (C2) :D
    NOIK
    NOIK --- ---
    udělal jsem synovi mini mustanga:)

BATY
    BATY --- ---
    ANGELFREE: Pěkný, ale ty kola jsme v tomto setu neměl...
    PECA
    PECA --- ---
    BATY: Tak pokud vynechám dráty - těžko by jen tak "shnily" - tak to vypadá na ty magnety. Nebo ještě jak psal KAERO - pokud zastavíš kolečka rukou a přitom je pořád slyšet jak se motorek točí, něco tam prokluzuje. Pokud u udělá jemo slabé úuu a motorek stojí, nwmá motorek sílu. Pokud nemá sílu, chybí mu proud, nebo má slabé magnety, poškozené vinutí (spálená jedna cívka třeba), nebo něco jiného elektrického (jsou-li tam třeba nějaké řídící obvody)...

Ale jinak je to ode mě čirá amatérská dojmologie, znalosti posbírané od dětství, ale nic na profi úrovni :)
    BATY
    BATY --- ---
    PECA: Baterkama to není, zkoušel jsem dvoje nové a i nabíjecí GP 2800, takže troje různý baterky a chová se to stejně.
    PECA
    PECA --- ---
    BATY: moje "dojmologie" mi dává 2 možná vysvětlení. Blbý baterky, který sice ještě mají slušné volty, ale ampery napendrek. Ale nový baterky by měly jet alespoň chvilku. Takže případně horší možnost, magnety v motoru ztratily magnetizmus. Sice netuším, jak, protože úderem by došel k úhoně hlavně plast kolem a tak silné střídavé elektromagnetické pole v bytě jen tak nejdeš...
    EMMET
    EMMET --- ---
    KAERO: Pokud je to originální LEGO, tak se někdo dostal ke kostkám z továrny, které ještě nebyly potištěné. Missprinty, kde potisk dají na špatnou barvu kostky jsou asi cenější, ale tohle má rozhodně sběratelskou hodnotu, těžko říct, jakou tržní. Ale pokud by někdo chtěl dělat čokoládové králíčky na velikonoce, tohle by se mu hodilo:-)
    KAERO
    KAERO --- ---
    OMNIHASH: jo to je ono. na bricklinku Custom item neznamena ze to neni original ale ze to neni v oficialni databazi bricklinku a muze i nemusi to byt original lego.
    nebo usuzujes podle neceho jineho ze to neni original?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam