• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    JOPS
    JOPS --- ---
    jsem si sel zabrecet na zachod :))) policajty, hasici jsem taky mel a prekvapuje me, ze nikdo sem nehodil letiste.



    nebo tuhle staj

    https://img.bricklink.com/ItemImage/SL/6379-1.png


    a mam pocit, ze tohle nasi kupovali nekde u Maje. Je mozny, ze tam byl dum deti ? fronta az nekam doprdele a modlil ses, ze na tebe neco zbylo :)

    a ty nektere rakety jsem taky mel. Uchvatny zazitek :)
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    mě překvapuje, že to má hodnotu jako současný lego.... dokonce levnější - normálně bych čekal LEGO v tomto stavu za 3.000 +

    Lego 6386 Policejní stanice z 80. let - Kolín - Bazoš.cz
    https://deti.bazos.cz/inzerat/126938747/lego-6386-policejni-stanice-z-80-let.php
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    COSMY: já měl rolety tady


    COSMY
    COSMY --- ---
    KUBAN88: jo to sem mel taky delo bylo dobry :D
    ja mel jako prvni asi tohle rolety v garazi paradni

    SHMADE
    SHMADE --- ---
    Sice ne první set, ale asi třetí, ke kterému mám do dnes nějakej spešl vztah...


    I jsem si ho před 12 lety zkoušel přestavit do "současného" měřítka. Mám už x let rozdělanou i techic verzi. :)


    Jinak jsem na to asi od malička úchyl a ke každému setu co mám od svých 4 let mám schovanou jak krabici, tak návod. Postupně ty "staré sety sem tam třídím a "archivuju" chtěl bych se dostat do fáze že nearchivovanej zůstane jen technic, ale cesta to bude ještě asi dlouhá. :)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ANABEL_LEE: dodnes mam tu desku a to kosticku s musli a dopisni schranku s musli... teda tech dilku je asi vic ale uz se to micha s novy legem od dcerky :))))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    KUBAN88: tu jsem mela... ach! diky diky
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    Tohle LEGO vánoce 92, bylo mi 10 let a dostal jsem to nejlepší LEGO, které už nic nepřekonalo


    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    VACA: Tenhle Blacktron jsem měl taky... Ty jo a to jsem si myslel že se všechno uchovalo a ono koukám půlka lega mi zmizela... To jsou ty výrazně mladší sourozenci
    DEEJAYY
    DEEJAYY --- ---
    BESH: POLICIE byla moje první, miloval jsem to! A pak ještě nějaké hasičské auto na baterii co houkalo, ale číslo vůbec netuším. Někdy musím mrknout do sklepa a znovu to postavit :)
    VACA
    VACA --- ---
    Kdyz nad tim tak premyslim jak to bylo chronologicky, tak moje prvni lego bylo tohle


    To bylo nekdy v roce 1990 a mel jsem dva tyhle sety..

    Muj uplne prvni jakoze tematickej set byl tenhle blacktron, to bylo 1991



    Btw jak se tu cyklicky vraci debata o vstahu lega ke zbranim, tak za povsimnuti stoji ten gear co ma minifig na sobe..
    Teda ja nevim jak vy, ale ja to jako dite vnimal jakoze krutoprisnej laseromet tak hustacky silnej, ze ho musel panacek nosit na zadech.
    No, ale reknete sami, jetpack to asi fakt nebude... :D
    Tenhle dilek byl po radu let pri hrach se starsim bratrem hrozne cennej, kdyz bylo tema souboje.
    Mel jsem jen jeden, a i kdyz v legu byly savle, mece, piratsky bambitky, a pozdeji pak i regulerni flinty a revolvery, tak tohle bylo vzdycky povazovany za nejsilnejsi nejkrutejsi zbran v repertoaru. At uz to v imaginaci detskych her zrovna strilelo lasery nebo to byl treba hroznackej raketomet..
    (Jinak se ale pri detsky hrach na zbrane uspesne konvertovaly ruzny veci. Treba ten zvlastni instrument co ma panacek v popredi na nasledujicim obrazku, kdyz se z toho vyndal ten klic a dala tam cerna cerna stredni antena, tak jste razem meli v legu ekvivalent tezkeho kulometu M2 browning... ;D


    (Tenhle set jsem nemel, to jen pro ilustraci toho dilku kterej nevim kde vsude bylo obsazenej, ale nejak si k nam cestu nasel, a je tam pekne videt i ten gear o kterym jsem psal)
    Hele ale vono jako na zakladni skole nebyl problem obcas neco vyhandlovat vymennym obchodem btw. Ja jsem teda svoje lego nikdy nehandloval jako kompditu k obchodu (nehlede na to ze bych tim asi nevzbudil nadseni rodicu:) Ale vymenou za jine veci jsem si obcas k necemu asi prisel, vono na zacatku devadesatek na zakladkach hodne jely hokejovy karticky, pogy, a sberatelsky alba samolepek starwars, kde zejmena prostredni dve dvoustrany ktere byly “nalep, odlep” byly velmi lukrativnim zhavym predmetem smenneho obchodu.. :) Ale vsechny tyhleveci se ve skole obchodovaly hodne..


    Pak jsem mel tyhle hasice, taky 1991



    O vanocich 1992 jsem dostal tenhle uzasnej obytnak se surfem na kterej se naprosto libove dala pripevnit plachta, s clunem, a s bicyklem kterej byl taky celkem cool doplnek k minifigum :)



    No pak nasledovala velka vec, nekdy v roce myslim ze 93 kdy jsme s brachou dostali celkem dost lega najednou, ktery nasi koupili pouzity od spusedu co se toho zbavovali po odrostlym synovi. Tam byl v rodine pan otec engineer co jezdil pracovne nekam do nemecka, takze se k tomu 80s legu dostal, a taky na to mel valuty..
    Bylo to teda “jenom” lego technic, zadnej system.
    Ale za to tam byly dva pneumaticky sety (i kdyz identicky vubec to nicemu nevadilo:) a par dalsich technicu. Dokonce i prvni motorova sada s tim kulatym motorem a zasobnikem na takovy ty mensi “buřty” baterie. Diky cemuz jsem si ho teda vlastne nikdy moc neuzil, protoze jsem sadu teh baterek mel vseho vsudy asi 2x :D
    Ale tenhle “bulk” kdyz jsme dostali, to byla velka vec. A od te doby se take lego stalo nastrojem rodicu jak nas prinutit poslusnosti. Protoze hrozba ze “lego pujde z domu” byla prilis silnej argument, proti tomu nemelo zadne vzdorovani sebemensi smysl :D :D



    Ty velky kosmicky lode co tu probehly, to byla takova “lego master league” , na ktery se ale vetsina z nas divala akorat tak na obrazku v katalogu.. :D
    Ovsem katalogy byly kapitolou samou o sobe co si pamatuju. U toho jsme s mejma vrstevnikama v rannejch devadesatkach byli schopny stravit hodiny. Svoje kadalogy si kazdej hledel a opatroval snad vic jako lego samo:D

    Jinak, ja jsem asi malinko mladsi rocnik, protoze moji asi nekvetsi modlou po ktery jsem hrozne moc touzil, psal jeziskovi snad dva roky po sobe, ze to je to jedine co kdy v zivote potrebuju, byla tahle cerpaci stanice:



    Kterou jsem si teda nikdy nevymodlil, ale dostal jsem tohle auto, ktery teda bylo na pomery systemu v ty dobe hodne prdacky, protoze to melo perovaci podvozky:


    Mel jsem ho fakt rad..


    uFf, az mi trochu zamrazilo kdyz jsem ted po tolika letech uvidel tu velkou cerpaci stanici. Sakra. Teh hodin co ja jsem si ji prohlizel v kalagu..
    No celkove jsem trochu zatlacil slzu ted kdyz jsem hledal ty obrazky, vybavil si ty momenty kdy jsem uzaslej kazdej ten set skutecne videl poprve v momente kdy jsem ho dostal a slozil, ty hratky s tim, a vubec ty starosti te doby spojene s vekem, a jak to vsechno uteklo..


    Sory za mozna trochu delsi blok textu s obrazky, trochu jsem se nechal unest.
    Ps: Mejte pekne vanoce a kdo mate rodiny tak nejake lego pod stromeckem, a kdo nemate a bavi vas to, tak taky! ;)

    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    BESH: tak to je nostalgie, lega co jsem mel









    BESH
    BESH --- ---
    BESH
    BESH --- ---
    CROSS: Predpokladam, ze jo. Vim, ze na to vzdycky mama rok setrila a pak sla nekam na nekolik hodin do fronty, aby byl Jezisek.
    BESH
    BESH --- ---
    6783 a 6990 musim nekde sehnat, byly to moje 2 vysneny Lega. :)
    BESH
    BESH --- ---
    KAERO: Tak na tohle jsem slintal v katalogu jak blazen! Tady jsem par stranek z dobovyho katalogu v rychlosti nafotil. Z toho jsem mel jestw to auto s karavanem (6590), ale to nevim, kde skoncilo.







    MAXI_SHIT
    MAXI_SHIT --- ---
    Moje první bylo až tohle:


    dostal jsem ho snad na nějaké výstavě od našich :)
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    Moje první LEGO


    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    TOOMIX: To měl soused, skvělý to bylo
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam