• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    VIDA: Tam je praseni v pohodě. Tam ani nestihne na nejakou kostku prach dopadnout a už ji někdo bere do ruky :-)
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    Ja malemu poridil tohle (Ikea Trofast):


    a do toho zatim 24 tech nejmensich Trofast krabic - v tom ma rozdelene dilky podle barev a typu (napr. cervene "obycejne", cervene "placate", cervene "specialni" = vsechny ostatni, panacci a prislusenstvi, kolecka, pruhledne...). Casem mu ale spis poridim ty vetsi a rozdelim mu je (nejak takto https://www.thehandymansdaughter.com/diy-drawer-dividers/ )

    Vika jsem zatim neresil, uvidim jak moc se do toho bude prasit, ale zatim to vypada ok. Navic jak uz padlo, je to neustale v pohybu (:
    JOPS
    JOPS --- ---
    NAGASAWA: ty voe, to asi nutne potrebuju...
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    NAGASAWA: chm tak podle google jsou oznacovany coby vintage. uz jsem fakt starej.
    VIDA
    VIDA --- ---
    Akorát sem v LEGO house v Billundu a jejich způsob uložení kostek mi připadá velmi přístupné. Na prášení sem se neptala.

    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Kdyz jsme u toho skladovani... mel jste nekdo tyhle origo Lego Denim Bagy? V osmdesatych letech jsme bydleli nejakej cas na zapade a meli jsme jich nekolik. Skvela a prakticka vec a je fajn, ze bez ujmy vydrzely do dneska a to dostavaly straslive zabrat. V kazdym jsme meli tak 20 stavebnic, dohralo se, zatahlo, dalo do skrine.



    BONGI
    BONGI --- ---
    EMMET: Není to samozřejmě prachotěsné - jsou to zásuvky, ale je to uzavřené.
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    super, díky za podměty. Kažopdáně duplo máme taky ve veliký krabici + bedna na vlaky a koleje. Normální lego právě manžčelka nechtěla dávat všechno do jedný bedny s tím, že už to nikdy nepostaví. Jsem rád, že na sety všichni taky prdí a prostě jenom schováme návody a když si budou chtít něco postavit, tak to zvládnou z toho mixu :) a alespoň se podpoří kreativita, když bude nějaká kostička chybět a budou muset nahrazovat nějakou jinou.
    NIKKARIN
    NIKKARIN --- ---
    Jen tak jsem si pro radost…

    EMMET
    EMMET --- ---
    BONGI: A zkušenosti ohledně toho, jestli se dovnitř práší? (jednou jsem pořídil něco podobného z globusu a není to to úplně uzavřené
    JOPS
    JOPS --- ---
    ja to rozdeloval podle druhu kostek

    placate
    jednorade
    dvourade
    panacci + kytky, stromy, kanony
    zbrane


    pak jsem mel suplicky na sroubky a tam jsem mival rozdelene specialni kosticky

    a musim rict, ze to fakt fungovalo a jako malej harant jsem to dodrzoval.
    BONGI
    BONGI --- ---
    Ja misto Trofastu pouzivam tohle https://www.bauhaus.cz/zasuvky-na-koleckach-20822035 - mají různé velikosti.
    KAERO
    KAERO --- ---
    Muj technic oddelen. Moje kostky na rakety oddeleny. Lego duplo jedna velka krabice. Lego deti jedna velka zmet v nekolika krabicich. Ale presto si sem tam pujcuji barevne kosticky z me roztridene sady, a pak nemam z ceho delat stojany na rakety. Deti...
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    U nas taky v trofastu.Duplo ve velkych, vlaky a koleje zvlast ve velkem a v malých normalni lego, svoje technic mam postaveny a vystaveny a půjčuju jen na hrani zatim aby mi to nepostracela
    KULHY
    KULHY --- ---
    Tak hlavne na Duplu v jedne velke krabici se shodneme vsichni :)
    MORKANT
    MORKANT --- ---
    MORKANT: a duplo v jedné velké krabici...
    MORKANT
    MORKANT --- ---
    Moje děti měly rozdělení na vysoké dílky, nízké dílky, panáčky (a věci k nim), zvláštní dílky, neroztříděnou směs, a každý vlastní krabici na to co je zrovna jen jejich. Nějak to vyplynulo z pokusů třídit, a celkem to fungovalo.
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    JUNGLER: duplo máme promícháné v hlubokých ikea trofast a lego roztřízené podle barev v těch nízkých trofastech plus několik těch menších na "rozestavěné a neroztřízené" a zvlášť na minifigy a technic, máme to všechno bez víka, a že by se na to nějak prášilo se mi nezdá. Kdysi jsme se to snažili držet oddělené i podle setů a toho čí co je, a mít nějakou výstavku, ale jak děti stárnou a víc si s tím hrajou, tak to ani nejde. No a zrovna dneska jsem uklízel celý stůl plný promícháného lega, protože už se tam nedalo nic položit;)
    KULHY
    KULHY --- ---
    TOMBRIDER: Zrovna minuly tyden jsem rozdelil klasicke lego podle barev 8 krabic (ne vdy vyhradne jednu barvu na krabici — treba vsechny odstiny zelene a modre mam pohromade, zatimco seda, bila, cerna jsou kvuli mnozstvi samostatne) https://www.ikea.com/cz/cs/p/samla-krabice-s-vikem-transparentni-s49871676/ a uz vim ze spis rozdelim podle typu kostek, ale obavam se, ze to spis nema vyznam (kluci maji 3 a 5). Oddelovani podle stavebnic bych asi neresil uz vubec.
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    JUNGLER: Mám u lega ambice to dělit do krabic podle barev.
    Samo beztak je v pokoji po podlaze absolutní chaos.
    U Dupla je to všechno v krabicích dohromady, jen vlaky mají svou vlastní.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam