• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    KAERO
    KAERO --- ---
    juuu taky jsem koupil, uvidime
    BATY
    BATY --- ---
    Batwing 1989 za 269 Kč bych bral :)
    PTT
    PTT --- ---
    PTT: aspon mala ma darek az bude vetsi
    PTT
    PTT --- ---
    Dneska eshop na lego.com mel hodne divne ceny. Napr Koloseum za 500kc, Falcon (ten mensi) za 250kc a dalsi tuny setu. Me se podarilo objednat jen lego friends surfarska chata za 80kc. Kamos objednal 15 stavebnic. No jsem zvedavy, jak se k tomu Lego postavi.
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    EMMET: zkoušel jsem ten mechanizmus teď složit a když tam jsou 3/4, je tam docela vůle a ty piny se můžou na sebe naklopit. Takže když se s tím pootočí, tak se ten dlouhý válec sekne o ty krátké. U těch 1/2 pinů tam jednak není žádná vůle a taky je tam větší mezera mezi tím dlouhým válcem a krátkýma. Ale nemám origo návod, bylo to z videa někde z youtube. A vypadá to,že by stačila nahradit jen jedna strana, nebo možná jen pin u té dlouhé, ale zkusím to dostavit celé.

    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    OMNIHASH: strašně záleží. Nás čtyřletý staví furt včetně malých dílků, světýlek apod. K Vánocům dostal oceánskou průzkumnou loď a postavil ji skoro sám během 2 dnů ( my mu pomáháme s mechanismy/natočit lanko apod, já si mohla s jeho dovolením složit jeden pytlíček)
    ACID
    ACID --- ---
    EMMET: jak říkám, s ohledem na zbytek stavby mi to přijde jako výmluva, pokud to dítě zvládne zacvaknout korbu a ochranný rám, tak ten podvozek by dali taky. Zvlášť škoda, když přímo související 60219 (5+) ho má
    RSZ
    RSZ --- ---
    Na vánoce si 10yo syn bral rukavice, po pár setech už nemohl kvůli otlacenym prstům:)
    KAERO
    KAERO --- ---
    OMNIHASH: strasne zalezi na diteti, jeden syn od 4 let dava vsechny dilky v pohode a dalsi syn ma porad problem i s vetsima kostickama i v sedmi letech, protoze ho proste staveni nebavi.
    EMMET
    EMMET --- ---
    OMNIHASH: Děkuji za sdílení zkušenosti - bohužel nemám kolem sebe probandy v odpovídajícím věku - příbuzní i známí mají buď výrazně mladší nebo výrazně starší děti:-)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    EMMET: a je to tak, dílky menší než standardní brick 1*2 pětiletou ségru zatím dost ničej a dávám je tam já.
    EMMET
    EMMET --- ---
    ACID: Oficiální zdůvodnění pro komplexitu dílků ve 4+/juniors stavebnicích je, že v tomhle věku nemají dostatečně rozvinutou jemnou motoriku na malé dílky, takže problém asi nebude v síle, ale v tom, že ji ještě neumí zacílit na jedno malé místo.

    Z druhé strany: Zvažuji, že si vyhradím nějakou bednu právě na ty 4+ dílky, protože někdy jsou inspirativní a některé vypadají, že by mohli umožnit rychlou stavbu velkých konstrukcí:-)
    EMMET
    EMMET --- ---
    PETJU: Máš někde odkaz na opravu té chyby? Docela by mě zajíamala
    EMMET
    EMMET --- ---
    BESH: V komentářích někdo psal, že to funguje i s těmi 3/4 piny, jen je třeba dávat si pozor na pořadí otáčení, jinak se to kousne. Každopádně by mě fakt zajímalo, kde to drhne - co se týče válečků, ty u těch by to nemělo udělat rozdíl, takže problém bude v tom, že otočné kolo je napojené z druhé strany na technic brick, o který se mohou zasekávat ty vyčnívající konce, ktdyž se to moc přimáčkne... Což znamená, že by teoreticky mělo stačit nahradit to jen na jedné straně.

    Když jsem procházel ilustrační obrázky, tak tam bylo několik variant, tak bych byl možná shovívaný k realizačnímu týmu, protože autor je na jednu stranu kritizuje, že změnili dílky v návodu bez jeho vědomí, na druhou stranu sám nedodal konzistentí podklady a kritizovanou variantu dokonce sám ukazuje v demonstračním videu... Takže jakkoliv chápu, že mohl zjistit, že jsou half piny lepší, tak jeho komunikace mohla být také transparentnější, jakkoliv to nemyslím zle.
    BESH
    BESH --- ---
    EMMET: Tak vyzkouseno. Udela to presne ten protrebny rozdil k tomu, aby o sobe piny nedrhly a mechanismus fungoval. Vystupni kontrola tady teda nedopadla nejlip, no.
    ACID
    ACID --- ---
    Od high-tech k low tech. V City setu 60284 už je celý podvozek jeden díl 6023257. Set je sice 4+, ale s ohledem na zbytek stavby a potřebnou sílu na zacvaknuti pantu korby nevěřím, že by to ti prcci neposkladali
    BESH
    BESH --- ---
    Jojo, ja to stavel. Rikal jsem si, ze je to nejaky zatroleny. Aby mechanismus spravne fungoval, tak musela jedna cast byt trochu povytazena. Rikal jsem si, ze az budu mit chvili, ze udelam nejaky fix. Tak dobry, ze to nemusim vymyslet. :)
    KAERO
    KAERO --- ---
    EMMET: vic nevim, protoze mi to himlhergotlaudondonnervetter jeste porad neprislo. kdyby jste meli nekdo pocit ze si stezuju, tak to vnimate spravne!
    EMMET
    EMMET --- ---
    Hm... a na demonstračním videu původního mechanismu jsou použity 3/4 piny...
    LEGO Safe with Combination Lock
    https://www.youtube.com/watch?v=prMXRVzfIUY&t=49s
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam