• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    EMMET: zaprvé to nemám a zadruhé myslím, že by to stejně do půl roku zařvalo.
    EMMET
    EMMET --- ---
    AXTHEB: Když už potřebuješ LEGO někam přivrtat, proč nepoužít třeba tuhle součástku a šroub s plochou hlavou nepodložit plastovou podložkou?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    OMNIHASH: Buď to má Duplo čudlíky (to na klíčích nechci) nebo je to silikon a kostky z toho padají.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    AXTHEB: řešení je v aluminiu!

    Amazon.com : Lego Tape
    https://www.amazon.com/Lego-Tape/s?k=Lego+Tape
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    JOPS: a pak by mi zůstávala ta placka v ruce i s klíči celé rodiny.
    JOPS
    JOPS --- ---
    AXTHEB: Ty vogo, sorry, ale vrtat do Lega. Klidně vrtat, ale aby to nebylo takhle vidět. To jsi mohl udělat díru do čtyř placatych 2x2 čtverečků a na to dát tohle a nebyly by ty šrouby vidět
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    :)

    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    KALIBAN: tak po tradicne silenym zazitku s lego marketplace... jsem to rozebral, slozil zpatky do krabice, kdybyste nekdo chtel lambo, napiste, myslim ze mejch 6500 bylo scifi a kolem 5k bych byl spokojenej, porad dobra vecere :)

    ale teda rozebirat to a neudelat chybu je extrem, myslim si ze nekde jsem tam urcite dal par kosticek do jiny krabice... nadlidskej ukol
    BONGI
    BONGI --- ---
    Stavím teď Technic bagr, zatím jen jeden průšvih - vybylo mi jedno ozubené kolečko ve fázi 5. Naštěstí v této fázi se umísťovaly jen tři, tak jsem našel rychle a vrátit se nebyl problém. Ale při té příležitosti bych se chtěl zmínit o jedné věci. To, že Lego do stavebnic dává často "spare parts" je fajn, ale tím, že nejsou ve zvláštním sáčku, ale různě zbývají z očíslovaných pytlíků, přináší nervozitu, že člověk někde něco zapomněl umístit. Pomáhám si aspoň tak, že si tyto kostičky dávám do zvlaštního pytlíku, očíslovaného podle fáze, ve které vybyly. Pokud se pak objeví něco špatně, lépe se to dohledává. Jak to děláte vy? A jak pak při rozebírání a ukládání třídíte kostky? Snažite se dodržet původní rozdělení do jednotlivých fází, nebo jen roztřídíte podle druhů? Já to dělám podle druhů, protože podle fází to ztrácí smysl v momentě, když se staví 2in1. Sáčky odpovídají jen první verzi.
    BATY
    BATY --- ---
    Nejjednodušší je si natočit, jak to rozebíráš a pak to pustit od konce a hodit na youtube :)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    ZELGARIS: no, na to potřebuješ ty subgroupy, pak to dělá po nich. Jak si zvykneš je cpát všude, najednou se to dělá skoro samo
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    SHMADE: Ja to stavim zpetne, postavim model a pak v kazdem kroku behem tvorby navodu vybiram kostky, ktere posilam do noveho drivejsiho kroku (je tam primo button, ktery z vybranych kostek vytvori novy predesly krok a prida to do celku slozeneho ze vsech predeslych kroku - proste jak normalne funguje navod :)) a tak to postupne delam, dokud neni vsechno na svem miste.
    Submodely jsou taky super, a taky se pro kazdy dela navod.

    OMNIHASH: Mozna jsem to nekde omylem vypnul, nebo naopak nezapnul, ale kdyz ve studiu neco stavim, tak to vsechno cpe do jednoho kroku. A teda popravde pokud by to kazdou kostku hazelo do noveho kroku, tak ani nechci videt ten navod, ktery je pak treba upravovat :)
    KAERO
    KAERO --- ---
    OMNIHASH: tak navod se generuje automaticky, treba i v LPub3D. Jenze 90 % prace je rozhazet stavbu do jednotlivych stavebnich kroku podle stavebnich celku. Pokud ma clovek SNOT metody nebo to je technik, tak to da hodne prace.
    Ted zrovna delam na Saturn IB (neni moje kosntrukce). Hezky bylo videt, ze logicke bloky (1. stupen, 2. stupen) neodpovidaji stavebnim blokum, neboli po jakych castech musi postupovat samotna stavba.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    SHMADE: postavíš model, návod se ti vygeneruje automaticky, pokud se ti to nelíbí, můžeš ho ještě ručně poupravovat. Hodně pomůže groupovat submodely, pak se to generuje po nich, a dává to větší smysl.
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    KAERO: jojo, taky jsem si říkal, že to bude nejlepší, už instaluju.
    KAERO
    KAERO --- ---
    SHMADE: jo. proste to zkus.
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    ZELGARIS: A jde to tam udělat nějak "zpětně", ve smyslu postavit model a pak třeba dílky postupně odebírat a vytvářet návod vlastně odzadu?
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    FARIN: Postavit v bricklink Studiu, rozsekat na kroky a nastavit si vzhled/styl navodu podle sebe (jde barva pozadi, velikost fontu, velikost kostek, uhly postavenych casti, atd.) - ale je treba se to naucit :/
    FARIN
    FARIN --- ---
    Ahoj, poradite jaky je nejlepsi tool, pokud bych chtel generovat navod.
    Jinymi slovy pro vlastni custom stavbu bych chtel vytisknout navod v co nejblizsim stylu ke originalnim stavebnicim.
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    Rád bych jen podotknul. Že tady EZEE, je charáč a tímto mu chci veřejně poděkovat. :)
    A já se vrhnu do zkoumání. Čím povolí (pravděpodobně) Krágl, Lorda Byznyse !
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    BATY: to jo! nádraží z Disney train se nepočítá, protože je hnusný a drahý :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam