• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    KAERO
    KAERO --- ---
    HONCKA: vodni obtisky pouzivam, viz treba ten dokument tady KAERO. Jenze vodni obtisky nebo i polyesterove samplepici folie jsou problemove na komplikovanych plochach, coz prave treba nohy od figurek jsou.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    EMMET: Nešlo by tohle obtisky, když použiješ tensol/adhesol, tak to nejde poznat od barvy, akorát je to pak nutné stříknout nějakým ochranným lakem
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Těch minifig služeb je na internetu poměrně dost, akorát vyjde figurka tak na 500+...


    Minifig Builder | Build Your Own!
    https://minifigs.me/pages/minifig-builder
    KAERO
    KAERO --- ---
    EMMET: lidi od raket pouzivaji tohle:
    millionprints.com
    https://millionprints.com/contact/

    Ja si delam potisky sam, neni to tak tezke pro placate kostky:

    https://kaerodot.gitlab.io/lego-rocket-mocs/index.html#stickers-and-decals

    Ale potisky figurek by byly zajimave, na tohle jsem videl jen drahe sluzby.
    EMMET
    EMMET --- ---
    PREDSEDA: výrobce Lepin - zrovna od nich doma nic nechci.
    Je to škoda - stále heldám službu, která dělá kvalitní custom potisky kostek.
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    KULHY: tohle se mi hodně líbí! Miluju tyhle detaily
    CHIX
    CHIX --- ---
    PREDSEDA: tsiii jo z ceho jsou ty cholky?
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    Jenom pro pobavení - kurví pelech, narozeninový dárek pro ID LASICE78

    BATY
    BATY --- ---
    KAERO
    KAERO --- ---
    EMMET: jo, OpenMRI je jine nez klasicke MRI co je v tom lego setu. OpenMRI bylo zvolene prave proto, ze lidi co maji uzkost z uzavrenych MRI posilaji na OpenMRI, kde pak vi jak s temito pacienty pracovat. Navrh OpenMRI je taky o popisovani jak probiha vysetreni, ostatne je to ten puvodni napad - uklidnit pacienta pred vysetrenim.

    Ale to nic nemeni na cele veci: nekdo ma napad jak uklidnit pacienty, lego to prevezme a ani nemaji dost slusnosti na to, aby napsali kdo to opravdu vymyslel. Snazis se to zlehcit, ale nic to nemeni na tom ze to je hnusne chovani. Jo, je mozne ze nejaky marketak co to psal na twitter to vsechno nevedel, ale to mi jen ukazuje na to ze na to lidi v LEGu zvysoka kaslou.
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    AXTHEB: ještě se dají použít šrouby/vruty s šestihranou hlavou a dát na to krytku ve stejné barvě: http://www.kovelisplasty.cz/tl_files/kovelisplasty/DATA/animace/40023.gif
    Ale aby to nepusobilo rušivě, musel bys trefit rozměry a abys to pak nevyrval ze stěny i s vruty, asi by bylo třeba dát na velké vruty treba dřevěnou láťku a na to až ukotvit lego vícero malými.
    Nebo mě napadá na tu 14x6 dát ještě jednu 14x16, kde jen zabrousíš rohy v místě vrutů, aby to do sebe zapadlo. A nebál bych se, že to pár klíčů vytrhne. Případně se tam dá dát trochu "lepidla" co se používá na upevnění závitů. To by mělo držet, ale povolit kdybys ro chtěl rozebrat...
    EMMET
    EMMET --- ---
    KAERO: Jinak, čím víc to zkoumám, tím víc rozdílů vidím - ten původní model na IDEAS bylo přístroj zvaný Open MRI, což je jiný typ stroje, než MRI, jehož stavebnici LEGO do nemocnic dodává.

    Jak píše sám autor: If a patient has been referred for an open MRI it was because they failed to do it in the conventional MRI & if they fail to do this again because of claustrophobia it will further delay their treatment.

    Takže z původního projektu na IDEAS zbyla jenom myšlenka použít stavebnici pro rozptýlení nervozity u pacientů. Je tu větší důraz na ukázku průběhu celého vyšetření z pohledu pacienta, kdežto v Open MRI projektu byl kladený důraz na to, jak samotný přístroj funguje.

    Tohle už je přesně ta oblast, kdy je fakt těžké soudit, kde je hranice slušnosti - měl by výrobce LED zářivek uvádět poděkování za inspiraci Edisonovi za žárovku nebo objevitelům diod? Teoreticky taky jenom mnoha postupnými kroky navazuje. Za sebe: NEVÍM. Můj osobní tip je, že copywrither, který psal tu malou zprávičku v životě nemluvil Erikem Ullerlundem Staehrem, jenom dostal jeho jméno na papíře jako projektového vedoucího MRI stavebnic a je dost dobře možné, že to byla právě Staehrova iniciativa, ať už inspirovaná myšlenkou Apolla Excondeho, nebo ne, která vedla k realizaci tohoto projektu.
    EMMET
    EMMET --- ---
    KAERO: TLG je obrovská firma, nemám tušení, kdo je zodpovědný za tenhle text a skutečnost, že jde o kratičkou noticku uvedenou tady (a jako jediná nemá prokliknutí na celý článek), tak nemohu soudit, jestli je v tom zlá vůle, nedbalost/lenost copywrighterů... Těžko říct: https://www.lego.com/en-de/sustainability/children/local-community-engagement/

    Každopádně sám autor původního projektu nevypadá, že by mu to nějak vadilo - viz komentář v původním projektu:

    KAERO
    KAERO --- ---
    EMMET: ano, pravidla znam. Ale to je snad otazka slusnosti, ne? Nemusi napsat 'zamestnanec LEGO', ale muzou to podat jako 'Apollo Exconde mel dobry napad, jako oficialni set by se to prodavalo malo, tak jsme se rozhodli jeho napad upravit a posilame to nemocnicim primo'.
    EMMET
    EMMET --- ---
    KAERO: No, mají přímo v pravidlech IDEAS řečeno, že to dělat mohou:

    Product Idea Guidelines
    LEGO IDEAS - Product Idea Guidelines
    https://ideas.lego.com/guidelines
    If the LEGO Group introduces a product similar to an idea submitted on LEGO Ideas, you understand and acknowledge that any coincidence is unintentional and release the LEGO Group against any claims of infringement.

    LEGO Ideas User Innovation Platform
    Terms of Service Version 1.9

    LEGO IDEAS - Terms of Service
    https://ideas.lego.com/terms
    In exchange for use of the Platform, and to the extent that your contributions through use of the Platform give rise to any intellectual property right interest, hereunder copyright, patent rights, design rights etc., you hereby assign all rights worldwide to the content generated by you to LEGO, meaning that LEGO and co-marketing partners can use your contributions in any way and for any purpose, including to reproduce, manufacture, copy, adapt, modify, perform, display, publish, sell, broadcast, transmit, or communicate to the public by any means whether now known or unknown and distribute your contributions for the whole duration of protection granted to intellectual property rights by applicable laws and international conventions.
    KAERO
    KAERO --- ---
    Reknete mi, ze veta "LEGO employee ... had a great idea" neni nejaka smejdovina.
    Protoze OpenMRI byl projekt LEGO Ideas od Apollo Exconde (to je jmeno), ktery byl podany presne za tim ucelem aby snizil strach pacientu z MRI. A projekt byl odmitnut pred pul rokem. A ted LEGO tvrdi ze jejich zamestnanec tohle vymyslel a davaji to do nemocnic?
    Tak mi reknete ze to neni hnusna kradez napadu. Ale me to zni jako naprosto totalni kradez.

    A neni to poprve, co mi prijde ze nejaky LEGO set je ideou napadne podobny predchozimu neuspesnemu LEGO ideas.

    LEGO IDEAS - Open MRI
    https://ideas.lego.com/projects/a29136a1-62c7-47f3-85a8-043545ef6d85/comments_tab#content_nav_tabs
    BONGI
    BONGI --- ---
    KAERO: byl jsi dřív. :D
    BONGI
    BONGI --- ---
    AXTHEB: J8 bych dal vruty s menší hlavou mezi ty 4 rohové piny a pak to překryl hladkou dlaždicí 2x2.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam