• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    BATY
    BATY --- ---
    BONGI: No jak to máš roztříděný :) Šprt je hláška, co říká Snape Hermioně v Harry Potterovi, když se pořád hlásí a na všechno zná odpověď. Když jsem ty tvoje roztříděné kostky viděl, tak to bylo první, co mě napadlo :)
    BONGI
    BONGI --- ---
    BATY: Teď se přiznám, že nerozumím. Proč šprt?
    BATY
    BATY --- ---
    BONGI: Neumíš se ovládat, nebo jsi pyšný na to, že jsi tak nesnesitelný šprt?

    ;)
    ANGELFREE
    ANGELFREE --- ---
    ha, bricklink vydal návody na první vlnu crowdfundigových 10k projektů

    Designer Program 2021 Instructions [BrickLink]
    https://www.bricklink.com/v3/designer-program/instructions.page
    BONGI
    BONGI --- ---
    Takhle to vypadá, když začínám stavět

    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    KAERO: OK
    KAERO
    KAERO --- ---
    ZELGARIS: tak uz se na ten rebrickable koukni, ne? ta cena 1300 je prumer ceny nove kostky, novych modrych se prodavaji momentalne jen 3 kusy, takze asi poslednich par dni tam visela jen ta jedna za 1300, a prumer se asi aktualizuje jednou za delsi dobu. pouzite kostky jsou mnohem levnejsi, a taky jdou na tom rebrickable videt, stejne jako na bricklinku:

    LEGO PART 6584 Vehicle Base, Train 6 x 24 with Two 1 x 2 Cutouts and 3 Round Holes Each End | Rebrickable - Build with LEGO
    https://rebrickable.com/parts/6584/vehicle-base-train-6-x-24-with-two-1-x-2-cutouts-and-3-round-holes-each-end/#buy_parts
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    KAERO: Ok, good to know, nezjistoval jsem, ale pak by me zajimalo, jak dosli k te castsce, kdyz to EZEEmu ukazuje 1300 CZK za kus, ale na BL to spousta lidi prodava kolem 100 CZK a zacina na to na 70 CZK (viz jeho a muj screenshot).
    KAERO
    KAERO --- ---
    ZELGARIS: dyt to na rebrickable pisou odkud to tahaj:
    Include BrickLink Stores
    Include BrickOwl Stores
    Include Independent Stores
    a dole je seznam lidi s odkazy na konkretni obchod
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    EZEE: To spise vypada, ze na rebrickable prodava mene lidi, nebo ty informace tahaji odjinud. Toho cloveka prodavajici modrou train base za 1300 CZK jsem nasel i na bricklinku jako nejdrazsi nabidku uplne na konci seznamu :)
    EMMET
    EMMET --- ---
    KAERO: Jj, snažím se renderovat s průhledným pozadím - dodat nějaké pozadí je mnohem jednodušší, než ho odstranit, když potřebuješ jiné:-)
    EMMET
    EMMET --- ---
    KAERO: Já dlouhodobě prosazuji vytvoření růžových technic kostek - holky prostě růžovou chtějí a já podporuji více holek v technických oborech. Kromě Elvisova cadilacu to vypadá, že jsou lidé, kteří mají těžkou pracovní techniku v růžové:
    11 Best Pink Construction 50th ideas | pink tools, pink truck, heavy construction equipment
    https://cz.pinterest.com/jessicaburattin/pink-construction-50th/

    Byť asi nejsmysluplnější je technika s reklamou na Růžovou stužku:

    KAERO
    KAERO --- ---
    EMMET: bacha, mas ten render s pruhlednym pozadim, ze? nevim uz jak si s tim bricklink poradi, ale matne vzpominam ze nejaky problem byl. navic treba ja mam nyx s tmavym pozadim, takze ta cerna kridla vidim na cernem pozadi, coz se ztraci.
    KAERO
    KAERO --- ---
    EMMET: bricksafe je taky zdarma. je spousta MOCu (i nepremiovych) co nabizi jen pdf. ono jenom to rozhrani je ponekud zmatene. mozna se ti plete dohromady nahrani digitalniho souboru kvuli seznamu kostek, a nahrani digitalniho souboru jako navod?

    pokud udelam pdf navod, tak tam pisu CC BY 4.0, viz treba Bell X1:
    LEGO MOC Bell X-1 by Kaero | Rebrickable - Build with LEGO
    https://rebrickable.com/mocs/MOC-90663/Kaero/bell-x-1/
    KAERO
    KAERO --- ---
    EMMET: jednoucelove kostky v technicu? nesmysl. Jedine jednoucelove kostky jsou ty z friends s ruzovou barvou, protoze zadna raketa neni ruzova. (Jestli ma nekdo pocit ze jsem jednostranne zamereny, tak ma absolutni pravdu!)
    EMMET
    EMMET --- ---
    KAERO: Jj, mám digitální soubor pro BrickLink Studio. BrickSafe neznám. Jinak mně přišlo, že to po mně chce digitální soubor i návod, nemohu tam dát jen soubor.
    Dále se chci zeptat, jesli sis psal nějakým způsobem na návody licenci (Creative Commons - jediné, co chci, je to, aby nezmizelo mé jméno, pokud by to někdo někde vystavoval, nebo dále upravoval, přeci jen je to pro mě reklama)
    KAERO
    KAERO --- ---
    EMMET: Potrebujes ucet na rebrickable. pak nutne minimum je obrazek, digitalni soubor (.io, .lxf atd.) nebo pdf navod, a seznam kostek. Pokud to je tvuj prvni MOC, tak to bude prochazet schvalovanim, cca jeden den. Behem zadavani noveho MOC se to primo zepta jestli je to alternate-model nejakeho existujiciho, at uz LEGO setu nebo MOCu jineho cloveka. Dobre je u setu napsat hezky popis co to je. Taky se hodi mit tam vice obrazku nez jeden, ale na to potrebujes mit bud premium ucet, nebo hodit obrazky na bricksafe a rebrickable je odtamtud stahne. Taky je dobre davat digitalni soubor i pdf navod zaroven. Pdf je dobre pro stavbu a pro zacatecniky/deti, digitalni soubor je dobry kdyz nekdo si chce tvuj model vylepsit nebo neco upravit, protoze se pak snaz objednavaji kostky z bricklinku. Pokud dodas digitalni soubor, rebrickable pak udela seznam kostek sam. Jinak bys je tam asi musel nadrtit rucne, nevim presne, vzdy dodavam digitalni soubor. Sdileni zdar!
    EMMET
    EMMET --- ---
    KAERO: Ahoj - dneska jsem zrovna dodigitalizoval jeden svůj alternativní model, který vzniknul cca před třemi lety tak, že mi zase jednou někdo tvrdil, že dnešní stavebnice jsou plné jednoúčelových kostek a nepostavíš z toho nic jiného, než je v návodu. A že prý z motorky letadlo nepostavíš - tak jsem pořídil Technic 42063 BMW R 1200 GS Adventure a postavil raketoplán. A říkal jsem si, že by třeba někdo ocenil kdybych k tomu udělal návod a vystavil to na rebricable - návod zatím nemám, ten automaticky vygenerovaný není nic moc, ale mám to rozházené do postupných kroků, jen jich je asi 143, takže strávávím pár hodin ručním česáním návodu.
    Chtěl jsem se ale zeptat - co všechno mám udělat, abych daný model mohl vystavit na rebrickabl a jak ho vystavím jako alternativní model?

    EZEE
    EZEE --- ---
    VACA: Ten Fort mel Erik :)) To byl snovej set taky! Ja mel 6090 hrad, ted se vali detem v pokoji u sestrenice :/ Hele mam je tak z 50% mozna 60 komplet ty sety:/ To je desny srani to dokompletovat a prodavat kdyz v tom mam detstvi se mi taky nejak nechce. Spi me zajimalo co teda s tim. Smichat a kaslat na to, nebo si s tim dat tu praci. Bavi me to na druhou stranu :)
    VACA
    VACA --- ---
    EZEE: Po tom jsme tenkrat touzili snad vsichni, kdo byl v tom věku:)
    BTW ty jsi taky mel takovou tu cool westernovskou zakladnu..
    Sakra ne aby te to napadlo teka rozprodat, tedka te to nespasi teh par tisic se rozutece, +je inflace jak pras. Mysli na vnoucata radsi;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam