• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    JOPS
    JOPS --- ---
    KAERO: Hod sem nějakou fotku, otevřený vs zavřený :)
    KAERO
    KAERO --- ---
    Tak jsem si postavil Serifuv trezor. Boziii. Uzil jsem si to, a jeste si to uziju az se kluci budou snazit trezor otevrit. Dynamit jsem nechal uvnitr, aby to meli tezsi :)

    Kdyz ten set vysel, tak se resilo ze je chyba v dilcich a navodu, misto 1/2 pinu tam by snad mel byt 3/4 pin. Procital jsem nejake diskuze, vcetne toho ze rodic nadava ze trezor nejde detem spolehlive otevrit. Tak jsem cekal, ze kdyz jsem v posledni vlne zasilani, budu uz mit opravenou verzi. Nemam. Ale taky zjistuju, ze i s puvodnimi 1/2 piny trezor funguje na 100 %. Akorat musi clovek premyslet, a musi ponechat v mechanismu dostatecnou vuli. Vzhledem k tomu, ze set je oznaceny jako 18+, si myslim ze by to mel kazdy dospely zvladnout. Mozna mohlo byt v navodu naznaceno ze ma clovek nechat vuli, podobne jak tomu byvalo ve starych technic setech z 80-90 let.
    EMMET
    EMMET --- ---
    Ale když koukám na tu změnu pianisty - někdo možná řekne, že dát tam černošku je politická korektnost, ale když se nad tím zamyslím, tak mi historicky nepřesnější přijde v jazzovém kvartetu spíš ten běloch ve fraku :-D
    EMMET
    EMMET --- ---
    JUNGLER: Finální produkt musí splňovat vnitřní standandardy na kvalitu produktu, což mimo jiné znamená:

    - nesmí se používat illegal building techniques (které jsou definovány tím, že způsobují z fyzikálních, nebo výjimečně chemických, důvodů vyšší opotřebení dílků) - a stavitelé MOC si často ani neuvědomují, že některé metody spadají do této kategorie.

    - velmi neradi vrací do výroby dílek, který se už nevyrábí, někdy už dokonce vyřadily formy a museli by je draze nechat vyrobit znovu, je tedy třeba nahradit takové dílky jinými. Tohle se myslím hodně řešilo u nákladního robote, kde vyšel zelený classic space man.

    - u velkých setů se může stát, že se řeší i to, že LEGO Ideas mají vyhrazenou jen určitou kapacitu výrobních linek, kterou nesmí překročit

    - nevím jak u stavebnic 18+, ale Milan Reindl popisoval v jednom rozhovoru, že na konstrukci může mít vliv i autor návodu, který dbá na jeho jednoduchost a srozumitelnost a může poprosit designera, jestli by nějaký detail nepřepracoval čistě kvůli tomu, aby se to lépe popisovalo v návodu.

    a když se sečtou věchny tyhle faktory, může občas dojít k nějaké větší změně oproti předloze.
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    KAERO: s tím souhlasím. Na druhou stranu třeba takové lego friends, nebo dříve lego elves...na některé sety se člověk křivé podíval a rozsypalo se to, ale myslím, že tady to až na pár detailů vypadá identicky, takže bych to viděl být genderově korektní.
    KAERO
    KAERO --- ---
    JUNGLER: taky se casto resi jestli je ten model pevny. spousta lidi navrhne vec co sotva drzi pohromade.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    JUNGLER: snad je to jen blbou fotkou, resp pozovanim fotky, spousta detailu a rozmeru vypada identicky na obou verzich. Btw obcas se pry skutecne preferuje barva, co je zrovna na skladu kvuli jinym setum
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    JUNGLER: genderová korektnost? :)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    JUNGLER: mno co na to rict
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    NAGASAWA: proč ten set udělají ve finále ošklivější? Úplně nechápu důvod těch změn. Jsou tam teď nějak levnější dílky a nebo v tom je nějakej hlubší záhadnej důvod?
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    VFISA: Normálně bych to ani nekontrolaval, ale vše je origo...
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    KAERO: Originál je o dost dustojnejsi a cistejsi bohužel no.

    KAERO
    KAERO --- ---
    NAGASAWA: pro srovnani:
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    2500,- od 1.7., tak jsem rad, ze mu to nakonec vyslo. Zmeny kosmeticky, original byl jako vzdycky o trochu hezci, ale tak mohlo to dopadnout hur.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    RSZ
    RSZ --- ---
    VFISA: prcek dostal něco takového od dědy, hrozně fancy obal, plno mechanismů (byl to truck), ale bylo to provedením fakt zoufalé, přesně jak psal kaero - to co mělo držet nedrželo a naopak. Sestavil to a vyhodil (teda odložil na zídku na ulici)
    KAERO
    KAERO --- ---
    VFISA: na deti prave potrebujes neco, co funguje jak ma. pokud to nebude drzet, a melo by, tak to dite prestane bavit. pokud to drzi prilis silne, a nebude schopne to rozlozit, tak ho to taky prestane bavit. mam doma 3 kluky. urcite ale existuji trpelivejsi deti nez ty moje.
    naopak do vitriny to muze byt klidne ausus filaovej, kdyz se to slozi jen jednou a pak to jen stoji v policce.
    VFISA
    VFISA --- ---
    KAERO: To chapu. Já jsem nemyslel stavebnice do vitriny ale treba diferencialy na edukativni stavení s malym
    KAERO
    KAERO --- ---
    Hura, po roce mi prisel Serifuv sejf z Bricklink designer program. Jupiiii, rok cekani ale byla poradna pruda.
    BATY
    BATY --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam