• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    BATY
    BATY --- ---
    TRAGED: Ale to bude spíš na koukání, tam budou mít asi ty jejich oficiální ceny, které mají na eshopu.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    Ná podzim se v OC na Chodově otevře offic. lEGO store
    EMMET
    EMMET --- ---
    ANDREJKA: Aktuálně jsou tyto stavebnice 3 svého druhu. Jejich účelem je rozvíjet vlastní nápady na stavění u dětí, takže žádný pevný návod není, jen nějaké základy a pak obrázky pro inspiraci.
    Určitě by šlo udělat i brožurku s aktivitami a komiksem místo interaktivního videa - ale bojím se, že by tím vzrostla cena stvebnice ještě tak o dvě stovky.
    BATY
    BATY --- ---
    MAJACHUNATA: Na noťas appky nejsou, ale ke každé stavebnici lego má na svých stránkách dostupný návod v PDF. Krom té, o které jsme se zde bavili ráno, která rozpoutala tuto diskuzi.
    MAJACHUNATA
    MAJACHUNATA --- ---
    MAJACHUNATA
    MAJACHUNATA --- ---
    MAJACHUNATA: na notas ty appky nejsou, ale dá se lecos samozřejmě. Dokonce máme i telefony! Jen mi přijde hloupý podminovat skládání Lega přítomnosti elektroniky. Z klidne samostatne činnosti se rázem stane něco, k čemu potřebuji pomoc/dozor. Není to neřešitelný. Je to jen zbytečný. S papírovým návodem si vyndají co chtěj a jedou. A pojedou tak klidně za deset let, protože je to komplet pohromade připravené použít. S návodem v appce vzniká zbytečná závislost na dalším zařízení, co není v krabičce.
    BATY
    BATY --- ---
    KAERO: Ano, tou druhou částí tvého příspěvku jsem ti chtěl zrovna oponovat, že pokud staví lego, tak prstíky si cvičí s těma kostkama. Chtěl jsem tím jen říct, že zrovna stavění lega z tabletu nebo notebooku dětem nezapočítávám jako screen time, co mají denně na TV, telefon atd...

    Znovu pro upřesnění: Nějaké jejich lego minecrafty atp. jim nechám stavět z papírového návodu. Ale když staví nějaký dražší set, kde bych rád si ten návod uchoval nezničený, neupatlaný atd, tak je to nechám stavět z NB, tabletu...
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    BATY: to as maji, ale tydle aplikace byvaji vetsinou fakt jen na zarizeni telefon/tablet. Nikoliv v pocitaci.


    A naprostej souhlas, ze je vcelku jedno, co to dite dela, uz jen cumeni do monitoru mi prijde fakt zbytecny.
    KAERO
    KAERO --- ---
    BATY: no, uplne jedno to neni. smatlani na ohebny papir a otaceni stranek prekvapive rozviji vic nez smatlani na plochy skleneny displej. tu studii dohledavat nebudu: i pro starsi deti je prace rukama a dotykove stimuly stale dulezity rozvojovy prvek, ktery je hodne potlaceny pouzivanim smatlafounu a tabletu. zas ale je pravda ze pokud stavi lego, tak maji dotykove stimuly z kostek. u navodu asi celkem ok, otazka je jak funguje appka pro ten set 60354.
    BATY
    BATY --- ---
    MAJACHUNATA: A notebook máte? :)
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    BATY: Tisknu víc stránek na jeden papír (teda pokud to je čitelné), ale máš pravdu, že pro delší návody to je dost neekonomické.
    MAJACHUNATA
    MAJACHUNATA --- ---
    RSZ: já to chápu, deti dostali supermaria - taky bez návodu a musela jsem to postupně vytisknout. Lego je jejich samostatná činnost. Mají krabici s ním a navodama a sami si vystačí. Tablet nemaj vůbec. U předškolních mi nepřipadá nezbytny a my dospělí ho k ničemu nepotrebujeme
    BATY
    BATY --- ---
    DURDIN: Tohle moc nechápu...

    "Koukání do tabletu" za mě je, že dítě tupě hraje hry, místo aby se bavilo nějak jinak. Jestli při stavění lega kouká do papíru a nebo do tabletu je za mě úplně jedno.

    A druhá věc je, že tisknout X desítek stran lego návodu, ještě ke všemu barevně, aby to šlo vůbec postavit, mi teda přijde dost neekonomické :)
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    BATY: Já osobně některé návody dětem vytiskl a nebylo třeba se bát roztrhání ani dlouhého koukání do tabletu.
    RSZ
    RSZ --- ---
    NOIK: já bych řekl, že andrejce jde prostě o screen time, stále to je koukání do displaye
    BATY
    BATY --- ---
    Taky nechávám děti stavět podle tabletu, když jde o dražší sety s nějakým pěkným návodem, třeba creator auta atd. Nechci mít ten návod pomuchlaný a roztrhaný :)
    BATY
    BATY --- ---
    ANDREJKA: Standard to asi není, mám doma desítky setů a takovýto bez návodu ani jeden :o) Ale na krabici to píšou, takže stěžovat si nemůžeš :o)
    NOIK
    NOIK --- ---
    ANDREJKA: jak píše kolega, zrovna jste vyfasovali specifickou věc, ale jinak stavět z mobilu neni zas tak hrozný jak se na první pohled zdá, syn v šesti letech běžně stavěl podle plánků v pdf stažených z rebrickable, akorát je užitečný vypnout zhasínání displeje
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    BATY: bydlíme v lucembursku, ale mezitím to zkoušel muž a tomu to stáhnout jde. já mám teda android a on apple, to se to může lišit i v závislosti na OS?
    v appce pdf taky není, na té krabici jsem to četla, ale teda doufala jsem, že jsou tam nějaké další bonusy v té appce a ne že bez extra tabletu pro dítě v rodině si to teda asi nepostaví. plus teda bych řekla, že s tabletem už tráví času dost i bez lega. no nic, všem díky, byl to fakt krásnej a drahej dárek, doufám, že další v tomhle věku zatím nedostane :D
    BATY
    BATY --- ---
    10304: Chevrolet Camaro Z/28 - HANDS-ON REVIEW
    https://youtu.be/9H28MSL-iN8
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam