• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    KAERO
    KAERO --- ---
    DURDIN: to jsou veci na hrani, je to jako volna adaptace opravdove vesmirne techniky. Ale z lego creator 31091 vyborne slouzi jako zaklad pro stavbu raketoplanu k ISS. Protoze raketoplan co je soucasti setu ISS je asi v polovicni velikosti, jakoze 'odleta' pryc a je v dalce. Ted si spousta lego fanousku mysli ze ISS je 2x vetsi nez doopravdy :)
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    JUNGLER: co jsem aktuálně viděl, tak ve friends je set 41713 - raketoplán, nebo creator 31117, ale nevím jak moc je to blízko reálné techniky, asi to bude spíš na hraní. A pak z ideas je tu raketoplán 10283, a přistání na měsíci 10266.
    KAERO
    KAERO --- ---
    Uz jsou navody ke Galaxy Explorer (10497) online. Moc pekna stavba. Akorat ty alternativni stavby jsou strasne podobne hlavni.

    LEGO Icons Galaxy Explorer (10497) Alternate Building Instructions Now Available - The Brick Fan
    https://www.thebrickfan.com/lego-icons-galaxy-explorer-10497-alternate-building-instructions-now-available/?
    KAERO
    KAERO --- ---
    JUNGLER: jinak cena co ti ukaze rebrickable muze byt doopravdy 2x vetsi nebo i 2x mensi, zalezi jak se ti podari nakoupit. Mam treba nektere rakety rozestavene uz 2 roky, protoze mi chybi posledni malinka kosticka v te jedine spravne barve, ale holt se ji nepovedlo objednat s jinyma objednavkama a kvuli jedne kosticce nebudu platit 200,- postovne, to pak extremne zveda cenu stavby.
    KAERO
    KAERO --- ---
    JUNGLER: Buran bude v pohode, ale myslim ze Skysaac toho antonova jeste v realu nepostavil, takze bys byl tester, a na to potrebujes zkusenosti a kostickovou zakladnu. Zacni mensima ale vyznamnyma raketama, jako je mercury-redstone, pak muzes pokrocit na Gemini Titan nebo Soyuz. No a casem dojdes na Burana. Shuttle od Kingsknight je naprosta pecka, hodnekrat ozkousena.
    Ja se uz pomalu chystam na Salyut 1, abych si pripravil cestu pro MIR, protoze chci MIR+Shuttle (v horizontu jednoho roku doufejme, jde to pomalu).

    Ale hlavne nez se do neceho pustis, tak si porovnej dostupne varianty dane rakety. Nekteri se s rozmerama doslova neserou a zjistis ze sice to vypada krasne, ale je to 2x tlustsi nez v danem meritku vzhledem k vysce ma byt. Nekteri zas delaji jen elektronicke stavby, takze to pak v realu nedrzi pohromade. Jini to zase moc presperkuji a snazi se modelovat detaily ktere pusobi rusive. No a nekteri maji naprosto genialni konstrukce, ktere jsou dokonale po vsech strankach, jen je problem zjistit ktere to jsou :)
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    JUNGLER: ale skoro 12k za kostičky, to je trochu mazec :D
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    KAERO: Hustý, pro začátek asi naprosto nezbytně nutně potřebuju tu Mriju s Buranem!!!
    ANGELFREE
    ANGELFREE --- ---
    BATY: :D to není můj pokoj
    KAERO
    KAERO --- ---
    JUNGLER: kup si na bricklinku kosticky a postav si neco z tohohle:
    https://kaerodot.gitlab.io/lego-rocket-mocs/
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    JUNGLER: s tim Curiosity roverem teda musim doplnit, že se na něj chystám, až se mi podaří ho někde za normální peníze sehnat :D Kdybyste měli někdo nějakej tip, tak sem s nim :)
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    BATY: nevíte jestli se chystá nějakej set reálnýho vesmírnýho výzkumu? Zatím mám raketoplán Discovery, Saturn V, ISS a chystám se na přistávací modul a curiosity rover... nic dalšího jsem ale nenašel. Ač fanda scifi, tak v legu mě nějak tyhle věci moc nelákají a chtěl bych mít plnou zeď reálný vesmírný techniky :)
    EMMET
    EMMET --- ---
    BATY: Já ho objednal hned dvakrát:-) Ať mám i na ty další dva modely:-)
    BATY
    BATY --- ---
    tak už to tam máme :)

    Průzkumný raketoplán 10497 | LEGO® ICONS™ | Oficiální obchod LEGO® CZ
    https://www.lego.com/cs-cz/product/galaxy-explorer-10497
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    helma na tento vikend 4 nasobneho majstra sveta vo F1, Sebastiana Vettela, ktory oznamil, ze po tejto sezone konci, lebo sa chce venovat detom a rodine;

    DURDIN
    DURDIN --- ---
    ANGELFREE: co to je za set to letadlo pod Saturn V mezi auty?
    Ale jako pěkná sbírka:)
    BATY
    BATY --- ---
    ANGELFREE: Pěkný to máš.
    KAERO
    KAERO --- ---
    BATY: hm, no je pravda ze kdyz muj nejmladsi neco postavi podle navodu, tak si s nim pak hraju ze to ruzne predelavame. a prijde mi ze tohle se snazili zduraznit timhle 'novym' zpusobem.
    BATY
    BATY --- ---
    Tady je video o těch lego missions s tabletem:

    Reinventing the LEGO experience with City Missions - testing the story-led building with my daughter
    https://youtu.be/Q308f83AusA
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam