• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    BATY: Mňam!
    BATY
    BATY --- ---
    EMMET
    EMMET --- ---
    KAERO: Popravdě - Education sekce se chová dost neurvale. Třeba to, že skončí podpora EV3 Education víceméně do poslední chvíle neoznámili. Pravděpodobně proto, aby se zbavili skladových zásob stavebnic (a teď, když si někdo chce dokoupit další sady, tak zaplatí skoro dvojnásobnou cenu u spekulantů).

    Každopádně to vypadá, že nástupnickou stavebnicí za WeDo bude Spike Essentials. Ovšem má trochu jinou koncepci, protože LEGO Education překopalo strukturu stavebnic. Nepřijde mi to špatné, ale opět násilně nasazeno bez předchozího upozornění.
    KAERO
    KAERO --- ---
    EMMET: WeDo odpiskane? Doprkynka, ty sety pro skoly nebyly zrovna levne. Toto pekne vorou. Powered Up aplikaci nemam, ale podle obrazku to vypada stejne jako Boost aplikace, ikonkove smatlani?

    Zkousel jsem zprovoznit Boost androidi aplikaci na destkopu, ale neuspel jsem. Zkousel jsem asi 3 virtualni androidy (vcetne googliho vyvojoveho prostredi), a androidi odbornici me poucili ze je bezpochyby chyba v te appce, protoze ty simulatory rozjedou skoro vsechno.

    Na ten fork se kouknu, dik. Vypada ze to ma integrovany senzor vzdalenosti.
    EMMET
    EMMET --- ---
    KAERO: Vysvětlit to neumím. Řekl bych, že LEGO přecenilo své síly, respektive podcenilo počet vývojářů - Boost je víceméně druhé zařízení z nové řady elektroniky Powered Up. WeDo 2.0 už bylo tiše odpískáno, protože softwarově mu nelze dodat podporu dalších věcí. A LEGO už loni pochopilo, že mít na každou stavebnici vlastní aplikaci je blbost, takže by se snad mělo pracovat na sjednocení. Boost lze programovat pomocí Powered Up aplikace. Té ovšem výrazně chybí dokumentace (sám jsem tam zkoušel naprogramovat jednoduché ovládání motoru pomocí dálkového ovládání a většinu času jsem zkoušel, co dělá která ikonka.

    Každopádně na desktop by mělo jít aplikaci dostat ve Win11

    Možná že najdeš užitečný fork scratche zde: https://bricklife.com/scratch-gui/
    KAERO
    KAERO --- ---
    Mam doma LEGO Boost. Androidi program je super, ale deti rostou a smatlani ikonkama uz je nepouzitelne pro vetsi programy. Navic nekteri znami mi hlasi ze uz zacinaji mit problemy rozjet to na nekterych tabletech (nove verze androidu). Boost mel desktopovou verzi, ale ta uz je mrtva (nepodporovana). Boost je podporovany ve scratchi (a dokonce oficialne legem, lego zamestnanec vyvijel podporu boostu pro scratch), ale chybi tam senzor vzdalenosti. Podpora senzoru vzddalenosti je naprogramovana jednim nadsencem, ale vyvojari scratche to odmitaji pridat do hlavni vetve (z nepochoptielnych duvodu). Kdyz jsem napsal LEGO jestli by to slo pridat, tak jsem dostal jen nejakou obecnou odpoved.

    Postupne z Boostu zacina byt jen hromada obycejnych kostek. Je mozne ze az deti povyrostou a zvladnou psat normalni programy treba v pythonu, tak zkusi nektere z jinych knihoven na ovladani boostu. Ale ted ta doba jeste nenastala.

    Muze mi nekdo (neni tu nekdo z firmy primo?) vysvetlit, proc jsem kurva v tomhle marastu? Mel jsem za to ze LEGO je ta nejlepsi firma s nejlepsi podporou na svete atd. Ale spis mam chut nadavat.
    KAERO
    KAERO --- ---
    BATY: Na můj vkus málo raket :)
    BATY
    BATY --- ---
    TOMBRIDER: Máš pravdu 🙂
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    BATY: Na můj vkus málo Porschat :)
    BATY
    BATY --- ---
    KAERO
    KAERO --- ---
    Tohle me pobavilo: na rebrickable je motorizace Sianu, kde v popisu dole ma autor napsane:

    ****Important information****

    To some Chinese MOC thieves, please do not directly sell my instructions without my permission, I have added some politically sensitive words in it. If you sell it, you will have an incorrect political stand for your government because you support Taiwan's independence.
    中國的山寨廠商或個人賣家請注意,請勿未經允許直接販售我的作品,我有加了政治敏感字眼在我的說明書裡面,盜賣文件視同支持台獨,請三思。
    KAERO
    KAERO --- ---
    Skoro 30 km/h se Sianem a Buwhizz. Husty.... :)
    Motorizing 42115 Lamborghini Sián FKP 37 with BuWizz - The big drive
    https://www.youtube.com/watch?v=5MRWBXt4HgM
    AVALON_CZ
    AVALON_CZ --- ---
    Mám 3x minifig papriky, vyměním za jinou..
    KAERO
    KAERO --- ---


    [MOC] Imperial Walker Mk2 - LEGO Technic, Mindstorms, Model Team and Scale Modeling - Eurobricks Forums
    https://www.eurobricks.com/forum/index.php?%2Fforums%2Ftopic%2F191725-moc-imperial-walker-mk2%2F=
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Massive LEGO Pirate Harbor Battle Built By 10 People!
    https://youtu.be/ipIat6PkNfQ
    KAERO
    KAERO --- ---
    SLAVIDAN: to uz si bohuzel nepamatuju. projdi si web lego ideas, je tam filtrovani. nebo jejich bog, nebo google.
    SLAVIDAN
    SLAVIDAN --- ---
    KAERO: Zajímavé. Co vyhrálo předtím?
    KAERO
    KAERO --- ---
    SLAVIDAN: to jsou nejake 'bocni' programy. je to uz podruhe nebo potreti co udelali nejaky druhotny vyber z tech co se dostaly do finale ale nebyly schvaleny v obvyklem procesu. takze vikingska vesnice bude (za ~1 rok).
    SLAVIDAN
    SLAVIDAN --- ---
    KAERO: Nový způsob schvalování Lego Ideas? Takže to bude?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam