• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    Udelal jsem si radost, kdyz ted hraju Fallen Order jeste na PS5...

AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    Sem se chtěl už chvilku zeptat. Mám docela dost Lega z druhé ruky a teď pravidelně objevuji základní kostky 2x2, 2x4 hlavně v krémově žluté a pár béžové barvě, které jsou skoro do vrtule a rozhodně už nejdou použít. Si říkám, zda je někdo před prodejem myl a na tyhle to bylo moc teplou vodou, nebo jestli to byla nějaká špatná směs, případně nejsou originální...
    Jestli si pak při mytí mám dávat pozor a nebo jestli to neovlivním. Mohl jsem to udělat i já, protože jsem pár kilo musel pořádně omýt po tom co se kotě rozhodlo, že si doskočí do pytle s Legem :/. No bohužel už nevím, zda byly v té postihnuté skupině, ale myslím si, že spíš ne.
    U praní v pračce většinou uvádějí jako bezpečnou teplotu 30°C, voda mohla mít 40°C, ale o moc víc ne.
    EMMET
    EMMET --- ---
    LEGO neustále vylepšuje recepturu plastu, ze kterého se kostky vyrábí, ale může se stát, že namíchali špatně granulát a kostky pak rychle degradují. Asi před dvěma lety se stalo, že několika recenzentům přišel Wolkswagen V2 s kostkami, které pořádně nedrželi a když zkoušeli stejnou konstrukci z vlastních.kostek, tak držela bez problémů. Je tedy možné, že unikla nějaká špatná várka plastu. LEGO k tomu oficiální vyjádření nedalo, ale problémy zmizely, takže předpokládám, že to upravili.
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    OT_: jj vim, nedavno jsem to resil, plus mi odešel ovladač od pásového auta tak poslali nový. V tom je zase musím pochválit
    OT_
    OT_ --- ---
    SOJKA: Na chybějící kostičky mají na webu přímo formulář a obratem je pošlou.
    BATY
    BATY --- ---
    Kdo ví, jestli to někde nebylo měsíc na mrazu nebo tak něco, třeba se to tím pak může nějak poškodit...
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    napsat jim mám rozhodně v plánu jelikož mám problémy s jinou stavebnicí A to Harry Potter tajemná komnata, kde mi chyběly tři kostičky.
    WERT
    WERT --- ---
    PETJU: nemyslim si ze by Lego neco takoveho dovolilo. Normalne bych napsal do Lega, verim ze by se k tomu mohli postavit a treba nabidnout nejakou kompenzaci. Treba i tady budou nejaky zamestnanci z Lega - tak treba zareaguji:)
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    PETJU: aha díky za info. Tak asi to bude nějaká špatná série ale přišlo mi to jak lego z AliExpressu.
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    Ahoj chci se zeptat jestli nekdo nemate problém s Duplo setem 10909, ted pred vanoci byl za body v Albertu.Mam docela dost setu Duplo normalne z obchodu ale nikdy jsem s tím nemel problem jako s timto setem.Kosticky u sebe moc nedrží, u starych setu jsem musel vyvinout trochu usili ke spojeni, nebylo to nic náročného ale kosticky u sebe tak nejak držely, ale u tohoto setu kosticky sotva drzi, při hraní si s nimi ale odpadavaji.
    EMMET
    EMMET --- ---
    KAERO: Přiznám se, že už si to nepamatuji.
    KAERO
    KAERO --- ---
    EMMET: kyslik? asi dusik ne?
    EMMET
    EMMET --- ---
    PETJU: Jaký stlačený.vzduch používáte? Normálně propanbutan, nebo ten drahý kyslík?
    MISEC
    MISEC --- ---
    Raz som osprchoval bager duplo a odvtedy trosku skripalo jedno koleso/oska kovova.
    BATY
    BATY --- ---
    Normálně osprchuju vlažnou vodou a nechám uschnout na ručníku někde, kde je místo. Reznout by to nemělo ;)

Modely, jde jdou motory to nedělám ;)
    BESH
    BESH --- ---
    SITH: Snazim se obcas ofouknout stlacenym vzduchem, ale kdyz si dlouho nevzpomenu, tak uz to pak nestaci. Takze cas od casu rozeberem, svrchni dilky omeju v mydlove vode, ususim a bud ulozime rozebrane, nebo znova postavime.
    SITH
    SITH --- ---
    PETJU: když na to tak koukám, jak se staráte o prach, jak je utíráte, čistíte, zbavujete se ho? hadřík, vše sundat, otřít, dát zpět? nějaké tipy a rady .)
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    PETJU: Nice duplo vlacek! ;)
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    TOOMIX: ano, toho nekde mam, i ten batuzek k tomu :)
    BATY
    BATY --- ---
    JIMIQ: To letadlo a hasiče mám taky ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam