• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    CROSS
    CROSS --- ---
    KAERO: Tohle mi vrtá hlavou už dlouho (přesně 11 let :-]) nejen u Lega, jak je zejména oblečení pro děti včetně opravdu malých tematizovaný. Star Wars, tyhlety marvel a DC postavy, fortnite – to pro čtyřletý fakt neni. Jako ty lego superhero filmy jsou i pro děti, ale přece jenom pro starší.
    KAERO
    KAERO --- ---
    Ted me vrta hlavou - posledni dobou vidam hromadu setu typu "learn to build", pro 4 lete deti, s tematikou superhrdinu (venom, ironman atd.). Dokonce i lego duplo ma spidermena a asi dalsi.
    Me teda prijde ze marvelovky nejsou zrovna filmy pro deti. Rozhodne bych to nepoustel tak malym detem. Tedy nevim proc by mely byt sety pro male deti s tematikou filmu ktere nemuzou videt. Vam to prijde v poradku? Nebo to je ulitba americkemu publiku kde se superhrdinove jsou asi na kazdem kroku?
    NTR23
    NTR23 --- ---
    NTR23
    NTR23 --- ---
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    HONCKA: a mám tam úplně jinou boudu, tam byla už trochu vyšší modelařina (uprava a výroba plastových dílů, broušení, lepení, lakování), jinak boudu jde vytisknout i na 3d tiskárně
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KAERO: nevím jak traxxas, mám expedici od Axialu (podobná cenová úroveň) a mám to komplet překopaný - kardany, nápravy, tlumiče, převodovku, linky, nárazníky - všechno.v kovu, k úpravě stačil šroubovák, obtížnost na úrovni merkuru, akorát se s tím mnohem líp dělá, že šrouby mají imbusové hlavy. Ono hromada věcí, pokud to má normální rám, je kompatibilních a na známější značky je brovská druhovýroba
    KAERO
    KAERO --- ---
    ACID: ale ne. se podivej na videa, co nekteri delaji s BuWhizz v ludicrous mode.
    RSZ: jo, mas recht. Ale RC auto od traxas je jen kvalitnejsi, ale princip je stejny - taky to deti nemuzou snadno predelavat.
    RSZ
    RSZ --- ---
    KAERO: Btw ten Carson je tak obdoba slubanu, nebo jiného čínského "lega". Být to značkové autíčko, traxxas řekněme, tak díl nesháníš..
    ACID
    ACID --- ---
    KAERO: aby to alespoň trochu za něco stálo, znamenalo by to hodně nových kostek..
    KAERO
    KAERO --- ---
    Kluci dostali po sestrence auto na dalkove ovladani, terenni (land rover), elektricke, uz teda pouzivane, ale celkem velke, 50 cm, puvodni cena cca 3500,-, rychlost to ma mit 20 km/h (uz se za tim musi bezet). Po pul hodine jezdeni v terenu praskl Cardanuv kloub. Kluci asi jezdili trochu drsneji nez sestrenka. Tak hledam u vyrobce (Carson) nahradni dil, a zrovna tohle neni (takze budu muset hledat na aliexpress neco podobneho vhodneho, premerovat to, mozna upravovat...).
    A vrta mi hlavou, byt to lego, tak snadno koupim nahradni kostku a jezdi se dal. Lego by opravdu melo udelat nejakou obdobu starych Racers setu, dalkove ovladana a fakt vykonna elektricka auta. Klidne i kdyby museli udelat nekolik novych dilu kvuli prenosu vykonu, stejne delaji soustavne nove a nove dily. Myslim ze by to bylo fakt popularni.
    Uz jenom ta moznost, ze by si mohli trochu upravit karoserii pomoci lego dilku by byla skvela. Treba ten land rover ma stresni ohradku, tak na to hned strkali naklad, ale ohradka je nizka a padalo to. Byt to lego, ohradku snadno zvysi. Ano, ten land rover vypada pomerne opravdove, nema na sobe zadne cudliky, ale to je klukum celkem ukradene.
    KAERO
    KAERO --- ---
    NTR23: hu-hu-hu-husty!
    NTR23
    NTR23 --- ---
    THRAWN
    THRAWN --- ---
    tak jsem nasetril, neodolal a k narozkam jsem si koupil tu Roklinku, je to fakt krasnej kousek, trosku vetsi, musel jsem tomu koupit policku (kterou jsem sice stejne chtel poridit, ale ne tak sirokou:) stavel jsem to asi tri tejdny a pripadal si jak ty co stavej na youtubu ty mega velky hrady, je to fakt super detailni, zaroven dost mista na hrani s minifigama (mam dve deti, tak taky pomahali stavet plus se prave nemohli dockat, az s tim budem moc hrat) ma to taky super udelanej manual, kde jsou obcas poznamky ke kostickam co jsou pouzity plus sem tam nejaka ta zajimavost, no proste to za ten balik fakt stoji, nejelspi lego co jsem kdy stavel. Jo a jen teda ja hrozne rad vzdycky rozbalim vsechny ty balicky s kostickama najednou, mam s legem spojeny to prohrabovani se a hledani kosticek, ale tady jsem se musel krotit a otevrit vzdy max pet balicku (je jich tam dohromady skoro padesat:)

EZEE
    EZEE --- ---
    TOOMIX: a da se to koupit jen na letisti v Dansku? :))
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    Kauza "objednávka kostek z oficiálníhon Lego store" pokračuje. Ani po 4 měsících nemám všechny kostky vedené jako "skladem", které jsem si objednal.
    Podotýkám, že jsem si objednal celkem jen asi 120 kostiček za dohromady 900 korun, přičemž mi to posílají v průběhu 4 měsíců v pěti balíčcích a jen za poštovné museli dát víc než za ty kostky. Po opakovaných urgencích na customer servisu mi sice něco poslali, ovšem dorazily zcela jiné kostky z úplně jiné objednávky. Takovou míru diletantství jsem za léta objednávání na Bricklinku nikdy nezažil, zážitek "originál Lego obchodu" teda fakt stojí za to.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    PAVLICZECH: to musis dokola furt pocitat jestli to je 7 nebo 8 nebo kolik
    BONGI
    BONGI --- ---
    PLAGUEDIL: Já jsem si ho udělal z plate 2x16, na jednu půlku brick 1x16. Na druhou dolů brick 1X1 a zbytek tiles.
    PAVLICZECH
    PAVLICZECH --- ---
    PLAGUEDIL: Jakákoliv delší kostička?
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    PLAGUEDIL: Před chvílí jsem se díval na shop PV Productions, který zmiňoval EMMET a mají tam i pravítka: https://pv-productions.com/product/technic-ruler-for-lego/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam