• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    BONGI
    BONGI --- ---
    BATY: Dík.
    BATY
    BATY --- ---
    BONGI: Aha, promiň, neumím číst.
    BONGI: Asi to vidím ok...

BONGI
    BONGI --- ---
    BATY: To je ale na Brickset?
    BATY
    BATY --- ---
    BONGI: Normálně, takhle, pošleš link: https://brickset.com/sets/ownedby-baty85
    BONGI
    BONGI --- ---
    Vedete někdo svou sbírku na Rebricables? Pokud ano je nějaká možnost jak ten seznam vyexportovat včetně obrázků nebo někak umožnit náhled jiným, bez předání přihlašovacích údajů? Našel jsem jen možnost exportu do CSV
    BONGI
    BONGI --- ---
    UETOYO: Nevím, jestli jsem dobře porozuměl otázce, ale na Bricklinku se z inventury u dané součásti dájí nejít její varianty a v kterých setech byly použité. Zvláště u malých dílů nenajdeš žádný kód a barva je také matoucí.
    BONGI
    BONGI --- ---
    DURDIN: No a speciálně šedivá barva starších kostek podléhá času (oxidace, slunce, prach) a rozlišit je je velmi složité až nemožné. Já jsem na to rezignoval a protože kompletuji a stavím bez ambice prodat, rozlišuji u starých setů jen šedá světlá a tmavá.
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    Pokud se jedná o hodně staré sety, pak může být ještě rozdíl v šedé (grey/bluish grey/..):
    KAERO
    KAERO --- ---
    UETOYO: nektere kostky maji varianty (mold variations), a v nejakem setu se mohla objevit jen dana varianta. Jinak (aspon co vim) kostky nemaji kod, ktery by urcoval ze to patri k danemu setu nebo jinemu. Jeste by se asi daly resit barevne variace, ale vzhledem k tomu ze napr. Sian trpel na nejednotnost zelene barvy, tak to taky neni dobre voditko.

Napr. 1/2 bush:
    BATY
    BATY --- ---
    Hezkej malej brácha...

BATY
    BATY --- ---
    Maják za 5 354 Kč. Mně už se domů bohužel víc lega nevejde, takže nic...
    FARIN
    FARIN --- ---
    PTT: skoda ze neni sleva na Roklinku ...
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    Mighty Bowsera nekdo nahodou nepoustite?
    PTT
    PTT --- ---
    Na Alze jsou dny Lega...
    RSZ
    RSZ --- ---
    Děti sw a marvel bavil trochu tak mezi 6-9 rokem a potom je to omrzelo téměř úplně, nic na tom nezmění ani nový film a kampaň (a teda některé ty poslední kinder marvelovky nemůžu ani cejtit, takže jsem rád). Mají nějaké oblíbené filmy, taky triko, čepici.. ale nějak to nehltají. V legu to znamenalo nakupování některých kultovních dopravních prostředků ze sw, takové ty "city" avengers sety (vrtulník, letadla, auta a k tomu vždy nějaká postava), nebo něco s velkou figurkou Hulka.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    CROSS: SW je akorát pohádka New Hope jsem taky viděl v první třídě u kámaráda na videu (stejně jako např Predátora) akorát narozdíl od mýho synka to byly x-tý mizerný kopie dabovaný rychlodabbingem :)
    Současný děcka mají marvelovky, my měli Arnolda, Stallona a JCvD
    KAERO
    KAERO --- ---
    EMMET: jj, ma to prilis moc kostek. spousta napadu na Ideas jsou prilis rozsahle stavby. ale uz se taky stalo, ze napad vyhral a designeri z lega to zjednodusili (a nekdy az na ukor, jak mi prislo u lode v lahvi).
    EMMET
    EMMET --- ---
    KAERO: Zdymadlo je úžasné, ale jako nápad na Ideas vidím trochu problém v tom, že to je zároveň MOC plný zajímavých technik na stavbu budovy - popravdě bych na autorově místě zkusil mechanismus co nejvíc zjednodušit, aby to mělo co nejméně kostek, aby to bylo co nejlevnější - lidé si to pak koupí kvůli tomu mechanismu a vestaví si to do krajiny, jak budou chtít. Tohle je spíš na BrickLink program.
    VACA
    VACA --- ---
    KAERO: Jj tak ta retezova reakce kdyz to maji deti kolem, urcite je…

Ale aneb podle rceni “co bylo driv: slepice, nebo vejce?”, nekdo s tim zacit musel.. :)

Taky jiste bude fungovat i to, ze na vetsich zakladkach to treba videj mensi deti na tech vetsich ze starsich rocniku.
    Tam je pak ta motivace asi taky vcelku jasna..
    KAERO
    KAERO --- ---
    Uzasne zdymadlo. Nezapomente se podivat na lego ideas jak je udelano vnitrni soustroji:

https://ideas.lego.com/projects/87a2578d-fa7e-4c08-a361-9b7b3271829e
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    cert vem, kdo je cilovka - ta hra ma rating 7+ :p
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam