• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    EMMET
    EMMET --- ---
    BATY: Taky je to první auto z této řady, které má odpružení. Myslím, že se to pomalu blíží starým technicům s karoserii Model Team :-)
    BATY
    BATY --- ---
    HADIAK: Jojo, taky jsem si říkal: "No konečně!" :))
    Postavil jsem už pár Creator Expert aut, ale mám pocit, že pedály vidím poprvé. Ale třeba se pletu :)
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    ma to pul metru plus ten celen ma 15 nebo kolik navic.

PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    BESH: 70738
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    BATY: wow pedale! :)
    BESH
    BESH --- ---
    PLAGUEDIL: Copak to je? My ted staveli 71705, ale tohle je nejaka jina varianta Odmeny osudu?
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    taky stavime.

BATY
    BATY --- ---
    BATY: Akorát jsem neobkládal to auto těma lopatama a krumpáčema, to se mi moc nelíbí. A náhradní kolo stačí taky jedno vzadu, na kapotu jsem ho taky nedával. Možná sundám i ten naviják :)
    BATY
    BATY --- ---
    Tak hotovo :)

DURDIN
    DURDIN --- ---
    EMMET:
    Building a Lego-powered Submarine 4.0 - automatic depth control
    https://youtu.be/KLEH8RJsYgI
    EMMET
    EMMET --- ---
    KAERO: Je otázka, co tu cenu určuje. Mohle se s ním stát to samé, co se stolním fotbálkem: Cena je totiž jedna z prvních věcí, co se u plánovaných stavebnic určí. A fotbálku se stalo, že zjistili, že prostě nejsou schopni vyrobit dostatečně pevný klasický závodní fotbálek, tak ho zmenšili, ale cenu už markeťáci nesnížili. Jeřáb od Liebherru byl o rok odložený a podle Sarielovi recenze je jeho stabilita celkem blízko limitům, tak je možné, že model plánovali větší.
    Ale je to samozřejmě spekulace. Jsou další faktory, jako že LEGO je teď obecně dražší a je možné, že zkouší, co si může dovolit.
    KAERO
    KAERO --- ---
    EMMET: jo, ma to dobre stranky, je to hratelne, program do mobilu je funkcni, nepada to, funguje jak ma. ale za tu cenu... jsem asi cekal vic :)
    EMMET
    EMMET --- ---
    KAERO: Drahé to je, ale ta věrohodnost je hledisko, které nezajímá všechny. Říká tam i to, že se dozvíš hodně o fungování jeřábů, jen to není žádný konkrétní jeřáb. Právě to se mi na Sarielových recenzích líbí - že dává víc kritérií a někdy mě nadchne set, který totálně není věrohodný, ale jinak je zajímavý. Pro mě prostě věrohodnost není důležitá kategorie.
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    EMMET: kdyby tam ty vetší kostky jinak chyběly, tak to dává smysl, ale ony tam jsou. Jen jich je méně a jsou suplovány větším množstvím prcků. A víc než "dětských" 3v1 se to týká velkých a drahých "sběratelských" setů.
    KAERO
    KAERO --- ---
    KAERO: a obecne to sariel dost ztrhal. moc drahe a ne moc verne opravdovemu jerabu.
    KAERO
    KAERO --- ---
    Sarielova recenze. To cenove srovnani s ostatnimi technicy vyzniva pro novy jerab hodne spatne:
    LEGO 42146: Liebherr Crawler Crane LR 13000 - HANDS-ON REVIEW
    https://youtu.be/MS8K35NamoQ?t=1799
    EMMET
    EMMET --- ---
    KVIIIK: Jak jsem se dozvěděl z jedné recenze, někdy to může být optimalizace kompletace. Ne všechny kostky se vyrábí v jedné továrně.
    U setů typu Creator 3in1 jsou někdy dílky zvláštní kvůli alternativním modelům.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    KVIIIK: To bude podle me jen jeden z duvodu.
    Aniz bych mel insider info z lega, vsadil bych se ze je to zpusob balancovani skladu. Musi vyrobit urcity minimalni mnozstvi kazdy kostky za jedno formovani, 100% to bude v milionech, a tak nektery specificky kousky budou urcite prebytecny a designeri sou nuceny je vyuzivat ve vnitrni strukture.
    Pokud nekdo vite vic/ mate primy zkusenosti, rad se dozvim vic, klidne i naprimo do zpravy.
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    Nepřijde vám, že v posledních letech LEGO uměle navyšuje počet kostek v setech jednoduše tím, že místo větších kostek použije víc malých na místě, kde to postrádá smysl? Naposled u Eldorado Fortress je tam vedle sebe 12 1x1 placka na místě uvnitř stavby, kde to není vidět, pritom mohli jednoduše použít 1x12. Stejě tak je to nadužívání 1x2 kostku hradů ba nístech, kde úplně stejně mohla být 1x6 nebo 1x8 kostka.
    Takovýmhle způsobem je v jednom setu o 2400 dílcích klidně 200 dílků úplně uměle navíc.
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    Na racing bricks už je recenze jeřábu liebherr. Z těch předchozích obrázků mi to tak nepřišlo, ale tady je vidět, jak je obrovský:

The $700 LEGO Technic monster - 42146 Liebherr LR 13000 detailed building review
    https://youtube.com/watch?v=aQVWlbX9d9s
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam