• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    KAERO
    KAERO --- ---
    DURDIN: jiny format, to je dobry napad, zkusim. Podpora nebude - explicitne pisou ze nejsou schopni rucne zkontrolovat prispevky. Proste bud projdu pres jejich automaticke testy kvality, nebo smolik.
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    KAERO: já teda s ideas nemám zkušenosti, ale zkoušel jsi to tam hodit v jiném formátu? jpg/webp/heic? Je možné, že ten png interně "nechápe", tak ho transformuje na něco jiného, ale paradoxně sníží kvalitu. Nebo jim napsat na nějaký support, jestli k těm ideas jsou.
    KAERO
    KAERO --- ---
    Tak a uz jsem regulerne nasraty. Pred nejakou dobou jsem zkousel podat Lego Ideas, a akorat mi to nejaky automat vracel ze fotky jsou rozostrene. Tak jsem se na to vykaslal.

Ted jsem zkusil podat novy napad, a okamzite dostanu email ze nemuzu podat protoze obrazky jsou rozostrene. Doprcic no jasne, kdyz ja tam nahraju ostry render, tak to ten system zprasi!

Prvni obrazek je to co tam nahraju, druhy obrazek je jak to vypada po zpraseni jejich webem.

Fakt nevim co s tim.

ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    KAERO: Dik za Ninjago 30649 (akorat si ted uz nevzpomenu, ktery to byl kod :(()
    PETJU
    PETJU --- ---
    UETOYO: To je pekny ulovek! :)
    Ja nejaky vzacnejsi ninjago figurky mam - ani nevim, kde jsem k nim prisel, tak kdybys je treba sbiral..
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    napocital sem 14 prazdnych krabicek, jsou nastrkane v sobe. jestli si nekdo zaridi kod zasilkovny nebo tak nejak tak to zanesu a poslu.

PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    KAERO: me spis pobavil ten generacni rozdil. v dobe kdy jsem si hral s igrackama, tak lego u nas koupit byl vlhky sen, to spis nahrazka cheva.
    KAERO
    KAERO --- ---
    VERCA_ZABA: jojo, ja chapu ze obecne deti si s playmobilem uzijou. Me to nebavilo, ale jine deti to urcite bavi.

Ale to moc nevysvetluje tu dospelackou cast. Teda vlastne ani nevim jestli playmobil ma takovou dosplackou fanouskovskou zakladnu. Ale asi ma, kdyz vydavaji StarTrek z 50 let stareho serialu a ne z noveho ST, nebo A-Team a KnightRidera, ktere dnesni deti neznaji? Nebo jen hrajou na nostalgii rodicu, cimz ovlivnuji vyber darku, a pak si s tim hrajou jen deti a rodice na to nesahnou?
    U nas teda spis funguje ze deti vidi novy film a pak chteji danou vec jako hracku. Pripadne vlny popularity ve skole. Ale vlny popularity KnighRidera a A-Team, dokonce i Scooby doo jsou proste uz davno pase a deti to neznaji.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    KAERO: já myslím, že děti si najdou v obojím to svoje.. I dospělý.. (jo, ten Knight Rideruv Kitt se mi prostě líbí).
    Ono třeba u těch dětí nejde jen čistě o stavení, ale i o hru. Což když srovnám synovo různý monster trucky z Lega a Mystery Machine a Bonduv Aston Martin z Playmobilu, tak co se týče výdrže, Playmobil jednoznačně vítězí. Lego furt při nárazech odpadává, musí se to opravovat, Playmobil drží. (jasně, není z tolika dílků, tak jich tolik nemůže odpadnout..)
    KAERO
    KAERO --- ---
    UETOYO: ech. Dal jsem tam smajlik, tak to ber prosimte s nadhledem.
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    KAERO: tak doteď mají jen dva startek sety, ne? Já co si tak procházel katalog Playmobil, tak cílovka jsou tak nějak "všichni", aneb od každého trochu.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KAERO: tak zrovna ta cílovka, co si hraje s Playmobilem se těžce míjí s těma, co se dívají na ST
    EMMET
    EMMET --- ---
    KAERO: V klidu - já si to raději ověřil a zjistil jsem, že žádný vysloveně autoritativní zdoj není, obě firmy si vyprávějí příběh trochu po svém. Ale shodnou se na tom, že původcem obou figurek je Hans Beck, že nejprve jeho návrh nebyl přijmut a proto ho nabídnul dál a ujal se ho jeho přítel z Československa. Další detaily jsou ale už různé podle toho, kdo příběh vypráví...
    EMMET
    EMMET --- ---
    KAERO: Fun fact: Igráček není kopie, podle některých zdrojů je dokonce Playmobil kopie. Příběh se má tak, že základní myšlenku vymyslel německý designer Hans Beck, který ji nabídnul svým zaměstnavatelům, ale ti o ni neměli zájem. Tak se s nápadem svěřil československému příteli Jiřímu Kalinovi, který se svou kolegyní Marií Krejchovou rozpracoval myšlenku do figurky IGRÁČEK. Když to viděl Beckův zaměstnavatel, tak si řekl, že když to může fungovat v Československu, tak proč ne v Německu.
    Vývoj byl pomalý, protože tou dobou byl nedostatek ropy a tedy i plastů - to byl i jeden z důvodů, proč Českoslovesnké plánované hospodářství představilo IGRÁČKA na mezinárodním veletrhu hraček až o dva roky později, než Německo svůj Playmobil, ačkoliv IGRÍČEK byl navržený dřív.

Velikost a struktura kloubů vychází z návrhu Hanse Becka, který se rozhodl pro ideální velikost do dětské ruky, proto jsou si obě figurky tak podobné, ale vývoj nejspíš vznikal nezávisle.
    KAERO
    KAERO --- ---
    KAERO: se omlouvam ze nazyvam Igracka kopii, dostudoval jsem si to a ten nemecky autor nabidnul vyrobu u nas, protoze se mu to zezacatku nedarilo v nemecku prosadit.
    KAERO
    KAERO --- ---
    UETOYO: dyt to tam rika, ze LEGO a PLAYMOBIL jsou jine svety, tak jaka konkurence :)
    Ale uprimne, jako dite me tyhle figurky nebavily (presneji nase kopie - Igracek). Bylo to oproti legu neskutecne nudne. A sic fanda startreku, vubec nechapu proc by si nekdo kupoval playmobil startrek. Pro male deti to je stary startrek, a pro dospele tam neni ani ta vyzva to postavit.
    KAERO
    KAERO --- ---
    Nazvy novych setu:
    LEGO 2024 Set Names Revealed - The Brick Fan
    https://www.thebrickfan.com/lego-2024-set-names-revealed/?

Takze asi fakt bude ornitoptera z Duny. A k Persevarence ma byt i Mars Exploration Rover? Zajimave, perseverance ma asi velke prodeje.
    MAJKL09
    MAJKL09 --- ---
    KAERO
    KAERO --- ---
    Plán selhal. Lego končí se snahou vyrábět kostičky z recyklovaných lahví - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/ekonomika/podniky/lego-kostky-ropa-materialy-ekologie-udrzitelnost.A230925_144733_ekoakcie_jla
    KAERO
    KAERO --- ---
    Jak jsem tehda resil ty pitome bodiky v LEGO obchodu, tak zjistuju ze to nevyuziju. Treba to vyuzije nekdo jiny? Tady jsou kody, ktere si muzete pridat do objednavky z LEGO obchodu, a treba dostanete darek. Kdo prvni prijde, prvni bere. Je na to 50 dni:

RW7ML7KE3H
    CJ3WU5EN7X
    YX7CP9UV9Q

Navod:

Dostáváš od nás promo kód na tuto položku.
    Kód můžeš použít na další objednávku z LEGO® obchodu podle následujících kroků:
    1. Přidej si vybrané položky z LEGO obchodu do své tašky
    2. Na horní liště klikni na ikonu nákupní tašky
    3. Klikni na políčko „Přidat promo/slevový kód Insiders“ a rozbal nabídku
    4. Do políčka „Přidat promo/slevový kód Insiders“ vlož kód a klikni na „Použít“
    5. Odměna bude přidána do tašky
    6. Klikni na „Bezpečné placení“ nebo „Platba pomocí služby PayPal“ a pokračuj v platbě
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam