• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    KAERO
    KAERO --- ---
    No tak jsem samozrejme zklaman. Daval jsem molekuly KAERO do STEM challenge, a naivne jsem si doufal ze bych mohl mit nejakou sanci. A co vybrali? Debilni hloupe veci ktere maji s vedou spolecne leda tak to, ze veda se da napasovat snad na vsechno. Staticky mikroskop, staticka kniha, pidiletadylka, a primitivni kulickova draha (ta ma napis STEM, kdyby nekdo nevedel jakou to ma souvislost).
    A to tam byly zajimave projekty, teda kdyz teda odhlednu od sveho, tak tam bylo nekolik projektu ktere mely opravdu souvislost s nejakou vedou a byly najekym zpusobem funkcni nebo sly pouzit jako vyukova pomuzka.

LEGO IDEAS - Blog - Celebrate the wonder of STEM! - Fan Vote Open!
    https://ideas.lego.com/blogs/a4ae09b6-0d4c-4307-9da8-3ee9f3d368d6/post/631ea64e-9bd0-4130-9029-965f7a4aca21
    KAERO
    KAERO --- ---
    NELLAS: ajo, toho jsem si nevsim. Ze by balicek vazil presne 65,00 g? Muze se stat. No, uzavrel bych to tim, ze asi nejsou extra metrologove, kdyz nevi ze vyznamne nuly se musi psat (a ze mezi cislem a jednotkou je mezera) :)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    KAERO: A co to vpravo dole? To je na setiny gramu. Tipla bych, že to prostě ignoruje poslední nulu.
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    KAERO: mozno len zaokruhluje / orezava pre tlac.
    KAERO
    KAERO --- ---
    STAJA: spis to vypada na vysledek namatkove kontroly, takze by te to melo uklidnit ze naopak bude vsechno v poradku. Akorat me mate ze to vazi jen na desetiny gramu, predpokladal jsem vic.
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    STAJA: vidis to... presne to iste mam, a nepamatam sa, ci tam bola gramaz. ale tak uz je to daky ten piatok ked to maly skladal.
    STAJA
    STAJA --- ---
    HADIAK: je to právě staré lego 42099, které jsem se rozhodl až ted otevřít, když jsem nemocnej :) No uvidíme se synem v průběhu stavby
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    STAJA: vahu nie, len cislo a qr kod. ale tak lego stale vymysla daco nove. skor ako ta vaha by ma tam ale zaujimal ten "?" :)
    STAJA
    STAJA --- ---
    Nesetkal se někdo, že by měl na každém sáčku nálepku s váhou? nějak mám strach že tam všude bude něco chybět :/

PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    byli v DOVu na lego vystave, nemyslim si ze za 220 to je ok cena na tech 10 modelu, ale zase lepsi nez nic.

tohle se mi libilo, asi si to postavim do kallaxu do jedne police.

EZEE
    EZEE --- ---
    V Alze davaji k obj. pidi pytliky

ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    Jinak od zitrka zase v Albertu akce na body a lego, pokud to tady jeste nepadlo
    Vánoční LEGO akce v Albertu 2023 | Briky
    https://www.briky.cz/clanek/vanocni-lego-akce-v-albertu-2023/154/zobrazit?
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    Nova modular building vypada dobre
    LEGO Natural History Museum - REVEALED
    https://youtu.be/3Sd_-3WFyRk?si=um3zALhLDjyOa4jp
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    BONGI: užij si stavení, mě to moc bavilo, těch detailů tam! A děti zase hodně baví ten výtah:))
    BONGI
    BONGI --- ---
    Nový dárek k narozeninám. Haunted House

EMMET
    EMMET --- ---
    Když už se tu řeší ornitoptéra: Na oficiálních obrázcích vypadá model menší, než ve skutečnosti je - jde to vidět i na tom promo videu. Křídla mají v plném rozpětí 80 cm, což vůbec není málo.
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    KAERO: Přesně to samé jsem si říkal taky. Celý set nechci, ale tu mechanickou část bych si rád složil. Btw Trochu mi to velmi vzdáleně připomělo 70129.
    KAERO
    KAERO --- ---
    Doprcic... ten mechanismus musim videt zevnitr!
    PETJU
    PETJU --- ---
    LEGO Dune Ornithopter (10327) officially unveiled with realistic flapping wings! - Jay's Brick Blog
    https://jaysbrickblog.com/news/lego-dune-ornithopter-10327-officially-unveiled-with-realistic-flapping-wings/

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam