• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    Dekuju za odpovedi 🙂

Stavim 75252 a zatim mi chybi 1 dilek. Jak casto se to vam to stava?

Dival jsem se, ze Lego ma sluzbu, ktera chybejici dilky posle. Jen mi to prijde blby kvuli jednomu dilku vyzit.
    EMMET
    EMMET --- ---
    CITRONAK: Ty nejmenší dílky mají obvykle váhu nižší, než je odchylka strojů, které to přerozdělují, proto se přidává dílek navíc, aby přinejhorším chyběl ten (a opravdu jsem za osm let, co se tomu věnuji měl několik stavebnic, kde dílek navíc chyběl).
    Nově se také přidávají ve větším množství dílky nábojů navíc u různých vystřelovacích mechanismů, protože se rády ztrácejí.

A poslední případ, který je hodně vzácný, je situace kdy u malých stavebnic Technic či Creazor 3in1 používá alternativní model součástku, která vůbec není použita v hlavním modelu.
    KAERO
    KAERO --- ---
    CITRONAK: na rebrickable.com byva seznam dilku navic.
    CEEFA
    CEEFA --- ---
    CITRONAK: jj, normal
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    Dostal jsem se zpět k lego tak po 20 letech 🙂 Stavím teď jeden z větších setů, který jsem dostal k vánocům.

Je normální, že jsou tam kusy (části? nevím, jak to správně česky nazvat 😅), většinou ty menší, navíc?
    KAERO
    KAERO --- ---
    Jo a ten Wonka s tovarnou na cokoladu dosahnul 10 000 uz podruhe.
    KAERO
    KAERO --- ---
    Me se taky libi fukcnost a propracovanost zdymadla. Ale je to hodne velky model, to nema sanci projit:

VACA
    VACA --- ---
    za me osobne teda vede traktor :)

Jinak wtc dvojcata mi prijde trochu odvaznej pocin. Me osobne to nijak neurazi, ale rekl bych ze zejmena v americe je to furt jeste docela tema, a aktualne symbol nejvetsiho teroristickyho cinu...
    Tam nevidim moc sanci na uspech...

Ve svetle udalosti lonskeho roku na me na takovej ten "prvni dojem" moc dobre nepusobi ani ta subnautica. Nevim proc, ale prvni asociace ktery to ve me vzbuzuje je tragedie ponorky u titanicu, ktera byla celosvetove dost intenzivni tema...
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Italská riviéra, hodiny a service station. Naprosto dokonalý a chci!
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    me teda zaujala piratska truhla, galera a jako fanouska speed champs samozrejme A Team combo:)
    KAERO
    KAERO --- ---
    DURDIN: jo, to s ikeou je dobry napad. ostatne spoluprace uz tu je, ikea krabice pro lego.

Kluk ma Chram kristaloveho krale, coz jsou dve samostatne casti. Jenze jsme do toho nastrkali svetylka (svitici krisalovy trun!) a je to propojene dratky. Takze jsem vzal viko ikea krabice a pouzil to jako pevny podklad chramu. Krabice jsou super.
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    KAERO: u rakety mám pocit na úspěch, tohle téma je teď v kurzu.
    A bylo by zajímavé, kdyby v ikea prodávali ten miniset ikea, jako limitovanou edici.
    KAERO
    KAERO --- ---
    No mam pocit ze tentokrat predvyber vyvolal mnohem nadsenejsi reakce nez predchozi dva.

Tak doufejme ze vyhraje ten nejlepsi a budeme si moci koupit novou raketu :)
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    ten abu simbel potrebuju.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    KAERO: za mě teda Lego Anatomy, Krusty Burger a ta první Coraline. I ten mechanicky kalendář je dobrej.
    EMMET
    EMMET --- ---
    Já fandím Sarielově kalendáři - přijde mi, že z modelů přináší asi jako jediný něco inovativního.
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    Mě se líbí Alžběta a loď vikingů
    BONGI
    BONGI --- ---
    KAERO: Za mě ROLLS-ROYCE PHANTOM 1
    KAERO
    KAERO --- ---
    A jeste 7.2. zacne prodej Bricklink Designer Program, Series 1:
    https://www.bricklink.com/v3/designer-program/series-1/main.page

RUTHLESS: obecne souhlasim, ale nejsem novinar abych se snazil o objektivnost :) No a konkretne, rakety jsou velke, hori a jsou mnohem zajimavejsi nez ty hromady domecku, tv serialu a jinych podivnosti, hernajs prece! :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KAERO: za zminku pro tebe :-) me tydle vesmirny veci naprosto a vubec nezajimaj a fakt bych si to nekoupil :D :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam