• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    GREW: lego to obecně afaik nedělá. Mě teda mnohem víc zaráží, že je tam Shell, ale není GoodYear.
    GREW
    GREW --- ---
    BESH: Mel z ty reklamy tenkrat McLaren penize? Mel. Ma z toho lego setu dneska penize? Ma. Ma z toho lego setu, ktery ma realnou predlohu, designu a slavneho jmena penize samotne lego? Ma. Prijde mi pak pokrytecky tam tu reklamu nedat a prijde mi jako prekrouceni historie ji tam nedat. V ty dobe proste McLarenu penize z ty reklamy nesmrdely, tak by ty napisy Marlboro na tom modelu mely byt, kdyz to ma byt model toho realnyho monopostu z ty doby... Ano, dneska je doba, kdy Marlboro neni cool, Marlboroman taky neni cool, celkove koureni neni cool, ale v ty dobe to cool bylo a na tom aute ta reklama proste byla a McLaren z ty reklamy penize dostaval a tvarit se dneska, jako ze tam nebyla, protoze koureni dneska uz neni cool mi tedy prijde jako pokrytecky prekrouceni historie.
    BESH
    BESH --- ---
    GREW: Tocim se na tom "pokryteckem prekrucovani historie". To je takovy spravne konspiracni tvrzeni, nato ze jenom Lego nedalo na svuj model reklamu na ciga.
    GREW
    GREW --- ---
    BESH: Jenom abych byl v obraze :) Chces se "tocit" na tom, ze to je proste jenom "modylek" a je tedy uplne jedno, jestli jakykoliv model je co nejvernejsi svoji predloze, tedy vcetne plastovych modelu, treba od Revellu, nebo hotovych modelu, treba od Maista. Nebo se budeme "tocit" na tom, ze LEGO model je podradnejsi, nez treba plastovy model, treba od toho Revellu, nebo hotovy model, treba od Maista? Tendle LEGO set je proste prezentovanej jako model konkretniho auta, konkretniho jezdce v serii LEGO ICONS 18+, nejedna se o naky genericky set formule, kterou si naky lego designer kompletne vycucal z prstu. A podle me by tedy ten model co nejvice odpovidat realite, tedy vcetne reklam, ktere na sobe v te dobe, kdy s nim Ayrton Senna jezdil a vyhraval, mel ten monopost McLaren MP4/4 .
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    BESH: porad je to model podle predlohy a ne f1 city a senna je pro spoustu lidi i po triceti letech stale citlive tema.
    BESH
    BESH --- ---
    PLAGUEDIL: "Pokrytecke prekrucovani historie"? Jako fakt? U lego modylku formule? 🤦
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    ono by tam v tom fontu slo napsat McLaren a porad by to vypadalo lepe, nez uplne bez, ostatne to delali v dobach west psavali David.
    ale jinak souhasim, je to pokrytecke prekrucovani historie.
    GREW
    GREW --- ---
    JANFROG: V realu na tom aute ty reklamy byly, dokonce to auto ma od MArlbora cely to cerveno bily barevny schema, ja osobne bych ocenil, kdyby tam byl aspon alternativni set nalepek, diky kterejm by to auto vypadalo tak, jako kdyz v nem Ayrton Senna jezdil a vyhraval. Ta reklama na tom aute proste patrila k dobe, staj z toho mela v ty dobe penize a prijde mi trosku pokrytecky tam tu reklamu nedat. Jak rikam, muzeme debatovat nad tim, jestli je vhodny davat reklamu na cigara na lego set, ale na druhou stranu je to set, kterej je reprezentuje nakej presnej realnej model a je primarne urcen pro dospely zakazniky (viz. krabice "LEGO ICONS 18+").
    KAERO
    KAERO --- ---
    Jestli to dobre chapu, tak jen kvuli tomuhle setu udelali 2 nove dily - kola a zaves. A presto tam jsou celkem velke designove problemy.

Prijde mi ze na rebrickable najdu modely formuli co vypadaji lip (s prihlednutim ze autori byli omezeni na stavajici kostky, jine meritko atd.). A od LEGO ocekavam ze udela lepsi set nez fanousci. Namatkou:

LEGO MOC F1 McLaren MCL60 - Monaco by LegoCG | Rebrickable - Build with LEGO
    https://rebrickable.com/mocs/MOC-150476/LegoCG/f1-mclaren-mcl60-monaco/#details

LEGO MOC 2019 F1 | McLorenzo MOC01 | Formula One Racing Car by GeyserBricks | Rebrickable - Build with LEGO
    https://rebrickable.com/mocs/MOC-35332/GeyserBricks/2019-f1-mclorenzo-moc01-formula-one-racing-car/#details

LEGO MOC 2021 McLaren MCL35M (Monaco) by Grand Brix | Rebrickable - Build with LEGO
    https://rebrickable.com/mocs/MOC-110587/Grand%20Brix/2021-mclaren-mcl35m-monaco/#details
    KAERO
    KAERO --- ---
    Me zase nejvic chybi reklama GOODYEAR na pneumatikach. Bez nich ta kola vypadaji tak nejak nedokoncene.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    GREW: To ze chybi reklamy na Marlboro vidim spis jako plus :-)
    GREW
    GREW --- ---
    Zvlast pri pohledu zezadu to podle me hrozne mlati do oci, ale tech "chybicek" je tam za me vic, ktery pak zbytecne kazej dojem. Treba ten cervenej pruh na cumaku, kterej je na tom setu uplne jinej, nez v realu. To predni sklo taky neni uplne povedeny, chybejici reklamy, treba na tech gumach/kolech apod. Plus pak je samozrejmne na diskuzi, ze chybej reklamy na Marlboro, ktery dalo vlastne autu cely barevny schema. Ve vysledku je to povedenej model, s malejma chybkama, ktery by se daly snadno vyresit, kdyby se nad nima nekdo zamyslel, nez to poslal do vyroby. Ja bych byl hlavne nadsenej, kdyby tendle model udelali v meritku speed champions, treba podle https://rebrickable.com/mocs/MOC-53590/Grand%20Brix/1988-mclaren-mp44/#details

RSZ
    RSZ --- ---
    jj dík, to je fakt hodně vidět a u formule 1 to je fakt top markant
    GREW
    GREW --- ---
    PLAGUEDIL:
    RSZ: Na realnym aute jsou zadni kola/gumy o cca 40% sirsi, nez predni, viz treba tendle obrazek

PETJU
    PETJU --- ---
    RSZ: jj, jsou proste uzke a vubec nereflektuji realitu. Modelu to skodi.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    RSZ: myslel jsem ze jsou vzorkovane, ale video rika ze jsou uzke.
    RSZ
    RSZ --- ---
    PETJU: pardon, nechci to hledat ve videu, co je s nimi? nesedí proporčně?
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    co to zkusit jen zbrousit smirglem?
    PETJU
    PETJU --- ---
    BATY: Balazs v tom videu zminuje nejakou modifikaci, tak jsem zvedavej, s cim prijde.
    BATY
    BATY --- ---
    PETJU: Jojo, nápodobně...

Snad na to bude nějaká modifikace... Ale sliky asi tlustší nejsou, leda z nějakého RC modelu...
    PETJU
    PETJU --- ---
    BATY: Tech zadnich pneumatik je fakt skoda - je to jako pest na oko, ale stejne si to koupim :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam