• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    E42
    E42 --- ---
    Kdyby někdo nevěděl o akcích na May 4th a den matek...
    Store Details - LEGO® Store Westfield Chodov Mall, Prague
    https://www.lego.com/en-cz/stores/store/chodov-mall-prague
    EMMET
    EMMET --- ---
    KAERO: Ale nutno říct, že už dřív LEGO dělalo to, že co vyšlo jako velký set, tak později udělali jako zmenšenou verzi (zejména v technicu), jen to tentokrát otočili...
    KAERO
    KAERO --- ---
    VFISA: jojo, ten puvodni je vyborny, mame doma, klukovi to vydrzelo neskutecne dlouho (spolu s dalsimi navody z rebrickable).
    Jen prave nevim, jestli ten velky set by mel stejny ohlas, u kluka i u mne. Precejen vic kostek znamena tezsi stavba. Urcite lidi vymysli hromadu dalsich dinosauru, ale uz to by pro mne bylo mnohem tezsi zkouset z toho delat dalsi zvirata.

Me spis prijde fakt podivne ze nechali cely design stejny. T. Rex, pterodaktyl, triceratops. Proc ne jine dinosaury. A stejny design krabice. Takove kopirovani sama sebe. Zvlastni.
    VFISA
    VFISA --- ---
    KAERO: za me uplne v pohode, pze ten puvodni 3in1 je uplne fantastickej set
    EMMET
    EMMET --- ---
    KAERO: Tak na ten automat na minifigurky už si zajistili dost kupců (včetně asi i mě): Udělali fanouškovské hlasování, jestli tam chtějí nového rytíře, nebo novou narvu classic sopacemana

ETHAN
    ETHAN --- ---
    VACA: Chápu. Já to mám pověšené na zdech plus jsem pořídil takový ten otočný stojan na dvanáct marsek. Mám jich tam tedy zatím jen osm, ale další tam nejsou v zásadě jen proto, že zatím nebyly třeba. Je to hodně dobré. Ale co jsem přestal věci rozebírat a dost je vystavuju, tak už toho vlastně v marskách tolik nepřibývá. Na vlastní stavění bez návodu není od narození syna čas a teprve pomalu dorůstá do věku, kdy to naopak půjde dělat s ním. Takže jsem už leta nemusel koupit novou marsku.
    VACA
    VACA --- ---
    ETHAN: Mars skrinky jsou super, znam je z dilny.
    Ale pro me by to ted byl asi overkill..
    spis je mi zatim pralticky mit to v teh organizerech ktery muzu sbalit a nacpat kamkoliv se zrovna vejdou :)
    VACA
    VACA --- ---
    EMMET: Na tom asi neco bude.

—-
    Jinak, i kdyz nejsem cilova skupina tohodle setu. Tak musim rict ze ta puvodni (mensi) mi prijde super.
    Libi se mi na tom i to jak je to “ekonomicky” postaveny, a tim padem by to bylo cenove dostupnejsi.

Nejsem zastancem za kazdou cenu megalomanskejch setu co se poctu kostek tyce, pro spousta lidi to pak neni dobre pristupny…

—-
    Jinak 2, me by se libil tem Ansel Adams set:D
    Ale chapu ze to nemusi bejt obecne atraktivni tema, a ve vysledku bych si ho nejspis stejne nekoupil :D
    EMMET
    EMMET --- ---
    KAERO+TOOMIX: Chaloupka Baby Jagy se mi také moc líbila a řekl bych, že drobné prvky ruských pohádek si přeci jen našli cestu do CMF (mluvím minimálně o figurkách houbičkových skřítků). Ale v současné době, kdy LEGO vyklidilo ruský trh, tak podle mě nemá šanci nic ruského a už vůbec ne něco, u čeho by hrozilo, že by museli žádat o práva někoho z Ruska.
    KAERO
    KAERO --- ---
    Koukam, dobry napad se musi vytezit, a po dinosaurech 3 v 1 (set 31058), naslednem vydani tehoz s modryma kostkama 77941, a temer toho sameho jako set 6914 s cervenyma kostkama, prichazi to same, ale s vetsim poctem kostek:

KAERO
    KAERO --- ---
    DURDIN: mozna bych si umel predstavit nejaky technik, kde by bylo predstaveno par primitivnich/domacich/dilenskych mechanismu. Naklonena rovina, sroub, paka, lampa s pakovym ramenem, skladaci stul/zidle, splachovaci system, pakove nuzky, primitivni sekacka na travu, sici stroj?
    KAERO
    KAERO --- ---
    TOOMIX: ja taky. Chaloupka od Biziaeva dostala 10 000 bodu 2x! A ani jednou neprosla. Ted to jeste zkousi tenhle:
    LEGO IDEAS - Baba Yaga House
    https://ideas.lego.com/projects/a4bf3c5a-913b-4c43-a5b7-e0a93b406095

Ale prijde mi ze tenhle navrh neni uplne ono. Spis to vypada jak neco z Halloweenu. Asi tam chybi Bilibinova poetika, ktera u navrhu od Biziaeva rozhodne nechybela.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KAERO: já chci chaloupku z Mrazíka!

LEGO IDEAS - Baba Yaga
    https://ideas.lego.com/projects/7c9ee6e7-1ef3-452b-9e2b-e08503c0287e
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    KAERO: Pixar lampu si dovedu představit z technicu. Automat je zajímavý nápad, ale asi bych si ho taky nekoupil. Ale máš pravdu, že tam imho bylo pár zajímavějších nápadů
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    VACA: Kovové dílenské skříňky od MARS Svratka. Skříňka je kovová, šuplíčky vlastové a prodávají do nich i přepážky. Mám jich na Lego hodně (20+) a nemohu si je vynachválit.
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    KAERO: No, co vím tak zrovna Pixar má hodně velkou základnu skalních fanoušků, takže prodeje by to mít mělo slušný. Zároveň netvrdím, že by se nenašel lepší model - ale napadá mě, že můžou mít i třeba parametry aby to bylo diverzifikované různé zájmové oblasti a to je za mě v pohodě.
    KAERO
    KAERO --- ---
    MAAJAA: ja vim. Ale porad to je jen lampa. Kolik deti si s tim bude hrat? Moc asi ne. A kolik dospelych si to koupi? Zamestnanci pixaru, a par filmovych nadsencu. Za me nuda. Vidim hromadu lepsich veci co mely vyhrat:
    LEGO IDEAS - Blog - 49 Product Ideas Qualify for the Second 2023 LEGO Ideas Review
    https://ideas.lego.com/blogs/a4ae09b6-0d4c-4307-9da8-3ee9f3d368d6/post/f3c3dcb6-89fb-4adc-aad6-cb9c2ddb8deb
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    KAERO: To není obyčejná stolní lampa, ale ikonická Pixar lampička...
    KAERO
    KAERO --- ---
    Nove Lego Ideas budou prodejni automat, ricni parnik a stolni lampa.
    Parnik je super, ale ten zbytek ... jako vazne? Kdo tohle vybira.... nechapu...

LEGO IDEAS - Blog - LEGO Ideas Second 2023 Review Results
    https://ideas.lego.com/blogs/a4ae09b6-0d4c-4307-9da8-3ee9f3d368d6/post/1d2fa9a9-b6a6-4521-921d-7567869881d9
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam