• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    !!!

KAERO
    KAERO --- ---
    Kandidati na lego ideas, 3. davka za 2024.
    Zkouknete Turinguv stroj, silena vec ktera nema sanci, ale je to velmi zajimava stavba.

LEGO IDEAS - Blog - 54 Product Ideas Qualify for the Third 2024 LEGO Ideas Review
    https://ideas.lego.com/blogs/a4ae09b6-0d4c-4307-9da8-3ee9f3d368d6/post/d7e1fb2b-e2a1-42a4-8d83-12fc623bda0e
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    KVIIIK: tak mi (po týdnu) odpověděli i z jejich podpory, dám to sem veřejně, kdyby to někoho zajímalo.

Ptal jsem se, zda s tímto sete lze ovládat 4 výhybky, když obsahuje 4 servomotory. Odpověď je: "Ano, lze, stačí dokoupit navíc jeden ovladač a pár kabelů". Takže za cca 150 EUR to znamená automatizaci celkem 2 levých a 2 pravých výhybek, dostatek pro základní kolejiště.

Ještě přihodím, co mám v dlouhodobém horizontu v plánu zrealizovat v plné automatice. Zelená barva značí stoupání, kdy jedna kolej jede vzchem a druhá zajíždí do tunelu.

KAERO
    KAERO --- ---
    Objednavky na BrickLink Designer Program Series 4 zacnou 4.2. Vlak z divokeho zapadu vypada fakt dobre:

Designer Program Series 4 [BrickLink]
    https://www.bricklink.com/v3/designer-program/series-4/main.page
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    Objednávali jste někdo někdy na TrixBrix? (custom koleje a automatizované výhybky)
    Dost zvažuju pořízení dvou setů, ale rád bych to zkonzultoval s někým, kdo už to třeba má doma :)
    Trixbrix Automation - 4 Switch Combo Showcase
    https://www.youtube.com/watch?v=Zh4ORNht6MI
    ADDALBERT
    ADDALBERT --- ---
    NELLAS: Jj, kdyz jsem ted v lego store scanoval, tak mi to prave jeden typek doporucil
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ADDALBERT: Nainstaluj si omgbricks, budeš mít tyhle funkce na skenování i offline zdarma.
    Nedostaneš teda voucher, no.
    ADDALBERT
    ADDALBERT --- ---
    ADDALBERT
    ADDALBERT --- ---
    Zajimave. Ted mi appka na scenovani QR kodu vysokcila s tim, at si zaplatim subscription
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    snad to není úplně offtopic. Lego Bricktales na Steamu s 85% slevou. Je to výborná lego puzzle game, vhodná i pro děcka.

Save 75% on LEGO® Bricktales on Steam
    https://store.steampowered.com/app/1898290/LEGO_Bricktales/
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    Lego support je i vtipný!

KARADUM
    KARADUM --- ---
    ETHAN: Ted uz pry jen 30%
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    Čekání na půlnoc u nás neprobíhá kvůli ohňostrojům, ale proto, že 1. 1. se začíná prodávat nový modulár :D Objednáno, i když mě tedy naštvali, protože mají nějaký bug v systému a dárky za body nelze k objednávce přihodit. Takže jen GWP a kód uplatním jindy :(
    KYRYS
    KYRYS --- ---
    DREEK: taky jsem 2x koupil přes Marketplace větší set a pak jsem se dozvěděl, že to byli zaměstnanci.
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    FYI:
    Před Vánoci slevy samozřejmě moc nebývají, i když tedy ve skutečnosti Black Friday a výprodej přímo na shop.lego.com říkají něco jiného. Nicméně mezi svátky jsou často, protože od 1. 1. jsou k dispozici nové sety a tedy typicky Tesco a jemu podobní vyprodávají ty staré.

Zaměstnanci Lega mívali před lety možnost ročně nakoupit za X tisíc za 50% ceny, tedy reálně si, pokud to dovedli prodat, vydělat až 2X, případně X zpět a mít všechno to Lego. Nevím ale, jestli to tak stále je a netuším, jak vysoké je X (bylo tuším kolem 40 tisíc).
    DREEK
    DREEK --- ---
    BUCKOWSKI: Imho ti prodejci jsou dost často zaměstnanci Lega v Kladně (často ty nabídky pod cenou byly z Kladna), někde jsem četl/slyšel, že mají 1x měsíčně nějaké větší slevy na sety. Pak velké slevy na Lego měli zaměstnanci/partneři Mallu, tam ty benefit ceny byly údajně skoro za nákupku bez marže. A pak i Alza má nějaké benefitní ceny.
    KAERO
    KAERO --- ---
    jo po vanocich nekteri prodavaji nevhodne darky. ale lego je v kurzu, takze s cenama se moc dolu nejde, pripadne to velmi rychle odchytnou predprodejci.

BUCKOWSKI: svetylka na Ecto-1 jsem sehnal na bazaru (konkretne odkarla.cz), a vyslo to na 1/2 puvodni ceny z ciny :) jeste jsem pak koupil nejaka svetykla pro auto a pouzil to pro klukuv ninjago kristalovy palac.
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    PETJU: za kolik a odkud byly světýlka? Přemýšlím o tom taky - já řešil jen promotáním LED pásku dovnitř - jelikož mám vysoko na polici, tak pásek není skoro vidět, ale tady ty bodovky se mi líbí
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    Teď jsem na bazoši našel zajímavý zdroj - více než 100 kladných hodnocení. Spousta setů - některé už běžně nedostopné. Peníze cca o 10 až 20 % níž, než v běžných obchodech. Risknu to a otestuju.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam