• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    KAERO
    KAERO --- ---
    HONCKA: dik!
    TOMAS_23
    TOMAS_23 --- ---
    Dekuji vsem za odpovedi.
    Nejjednodussi bude asi opravdu pouzit vterinovy lepidlo.
    Jinak kosticky taky nelepim a ani nechci, ale tohle bude svatebni kytice (ne, hazet se s ni nebude . . . :D ) a bude o poznani vice namahana, nez jen "vystavena". Takze to bude prvni a asi i posledni prilezitost kdy pouzit lepidlo na Lego.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    TOMAS_23: cokoli na ABS, tj asi nejjednodušší je vteřiňák, ten revell je na plastikový modely, který jsou z polystyrenu, nevím jestli bude abs lepit
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KAERO: ten stanley taky nesmrdí, resp abych něco trošku cejtil, tak jsem do toho musel srčit rypák, nebylo to otevřený dobře 3 roky
    BESH
    BESH --- ---
    TOMAS_23: "Lego mi odpovedelo, ze doporucujou kosticky nelepit" Lol, uplne vidim, jak v Legu po tvem dotazu museli povolat exorcistu. :)
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    TOMAS_23: říkal někdo lepidlo?

ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    KAERO: muzes ten louhovac vyfotit?:)
    KAERO
    KAERO --- ---
    TOMAS_23: slepil jsem jediny model, ktery denne pouzivam jako louhovac caje, je na lince a neslepeny bych ho opakovane stavel dohromady pote co nekdo posune prkynko dal nez musi, nebo mu upadne lzice atd. nic jineho bych si nedovolil slepit, a i tak jsem slepil jen kriticke casti modelu.

pouzil jsem sekundove lepidlo. drzi to dobre, ale zasycha to mnohem dele nez u jinych materialu.

pak jsou lepidla na tvrde plasty, ktere maji aktivator - nejprv se tim potre lepena plocha, a po nejake dobe se teprve lepi. tim jsem lepil plastove casti vysavace, a i kdyz jsou namahane tak drzi jak pribite. uz si nepamatuju jak se to lepidlo jmenovalo, ale dulezity byl ten aktivator. samotne lepidlo byl kyanoakrylat, takze klasicke sekundove lepidlo.
    TOMAS_23
    TOMAS_23 --- ---
    Zdravim,
    chci se zeptat - lepite Lego ? Jaky pouzivate lepidlo ?
    Ke zvlastni prilezitosti (svatba) chci "par" kosticek slepit, ale nejsem si jistej lepidlem. Co sem koukal na internetech, tak by asi bylo nejlepsi lepidlo na modely Revel Contacta Professional (https://www.peckamodel.cz/339604-revell-professional-s-jehlou).
    Mate s tim nekdo zkusenosti ?
    Lego mi odpovedelo, ze doporucujou kosticky nelepit, pripadne kontakovat vyrobce lepidel (?!) . . .
    Diky,
    Tomas
    KAERO
    KAERO --- ---
    BONGI: dik!
    BONGI
    BONGI --- ---
    KAERO: Šel jsem si ještě jednou čuchnout a nesmrdí. Ale jsem kuřák, tak jsem raději nechal ještě čuchnout ženu a nic. :D
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KAERO: ok tak snad na to nezapomenu, synátor je má cca 6 let, tak nevím jestli to bude nějaký průkazný, jinak nepředpokládám, že by si renomovaný výrobce jako Stanley dovolil to udělat z něčeho nebezpečnýho
    KAERO
    KAERO --- ---
    HONCKA: tak zkus cuchnout :) ty krabice co mam taky nesmrdi kdyz jsou delsi dobu otevrene a smrad vyvane. jak to ale je uzavrene treba tyden, otevru, tak se na mne vyvali hnusny smrad. ale par kroku bokem uz to citit neni, jsou to nejspis velmi tekave (a tedy hadam ze nebezpecne) latky.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KAERO: kluk má na technics tohle, stojí to stejně, je to značkový od Stanleyho a jde to stackovat dohromady a imho to nesmrdí, resp jsem přímo k tomu nečuchal, ale na dálku jsem nic necejtil
    Stanley Příslušenství - Organizér SORTMASTER JUNIOR 1-97-483 | Sanitino.cz
    https://www.sanitino.cz/stanley-prislusenstvi-organizer-sortmaster-junior-1-97-483
    KAERO
    KAERO --- ---
    BONGI: a smrdi nebo ne? (ja vim divny dotaz :) )
    BONGI
    BONGI --- ---
    KAERO: Nebo větší se stavitelnými přihrádkami "Plastový organizér NOR 490x390x65 mm"
    BONGI
    BONGI --- ---
    KAERO: Já používám "Organizér NORB 399x303x50, krabičky KNO40305B" nebo pod názvem NORB40. Vyhovují mně krabičky uvnitř.
    KAERO
    KAERO --- ---
    KAERO: jeste doplnim - dulezite je ze to je placaty kufrik. Nemam pro staveni stabilni stul, takze je pro me dulezite ze to muzu zavrit do kufriku a nekam schovat. Placaty protoze mam na to placate misto nad knihovnou.
    KAERO
    KAERO --- ---
    nejakou dobu zpatky jsme resili jake mate krabice na lego. ja jsem tehdy uvadel ze mam organizer DOMINO, ktery mi vyhovuje rozmery i variabilnimi prihradkami:
    Client Challenge
    https://www.hornbach.cz/p/organizer-domino-19-prihradek-360x268x66-mm/5663565/

Ale po letech me vadi, ze ty krabice porad smrdi. Smrdi nejakou nusnou chemii. Staci kdyz nejakou krabici mesic neotevru a po otevreni to jde strasne citit. Sice se to vyvetra za par minut, ale co jsem patral to byva kdyz vyrobce udela nejaky levny plast s podradnymi aditivy. Smrdi to i kdyz jsem to hodnekrat poradne umyl, takze to opravdu postupne leze z celeho objemu plastu. No a dceruska objevila moje krabice a ma tendence si s tim hodne hrat, takze bych ty organizery chtel nahradit necim podobnym aby to necichala.

Prosim kdo ma nejake podobne krabice, a ty krabice nesmrdi, tak dejte odkaz. Dik.
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    KAERO: Přesně tak, je to kvůli lepidlu co se odpařuje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam