• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    KAERO
    KAERO --- ---
    EMMET: nojo, tyhle veci jsou uz celkem dlouho propocitane a otestovane. Kapacita silnic je mimojine dana reakcnimi schopnosti ridice. Jde to jeste vylepsit, kdyz si roboti povidaji mezi sebou a treba se dokazou rozjet zaroven.
    Nejlepsi jsou ty priklady z realneho provozu, kdy mezi dvema nemeckymi mesty byla nejaka dalnicni sit, stavitele chteli zvednout propustnost, pridali propojku, a zacaly se tvorit vetsi zacpy, protoze vetsina chtela jet tou propojkou. Takze pridani silnic zhorsilo situaci. A to dlouhodobe, lidi holt nedokazou optimalizovat v absolutnim meritku :)
    EMMET
    EMMET --- ---
    DURDIN: To video je hodně zajímavé - jenom mi přišlo, že je tam moc témat na jedno video. A zajímavý argument pro asistované řízení s využitím AI.
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    EMMET: když zmiňuješ minifig scale rc auto, dneska na mě na yt vyskočilo tohle:

Why Traffic Jams Happen (with LEGO Cars)
    https://m.youtube.com/watch?v=kRPm3VDGqWE

On má brick technology vůbec zajímavé videa, ale ty malé autíčka mi připadnou hodně hezký nápad.
    EMMET
    EMMET --- ---
    HONCKA: A ty si to ty si ten programovatelný vysílač umíš naprogramovat? Protože moje zkušenost je, že většina lidí o tom jenom mluví, ale nakonec to neudělají.
    Na kroužcích programujeme jednoduchá až elementární dálková ovládání a i to je dost náročné i pro děcka, která to baví. (A časově náročné i pro nás, kteří jim dodáváme rovnice, podle kterých to mají programovat)

Hotové řešení za 100 EUR odpovídá hotovému řešení přímo od Lega. To je pořád konkurenceschopné.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    EMMET: taky je to pro pár nadšenců, u tohu BuWizzu musí být nadšenci nadruhou, že si zaplatit 400 E za dálkový ovládání modýlku a pak to ovládat přes bluetooth na telefonu, v dnešní době, kdy programovatelný vysílače stojí pakatel
    EMMET
    EMMET --- ---
    TEAPACK: Tak mohl dát třeba předobjednávky, pokud si věří, že to zvládne dofinancovat sám (mně tedy v tom videu trošku přišlo, že ho to psychicky docela odrovnalo).
    Přijde mi trošku špatné PR, když přezentuješ něco, co vypadá skvěle, lidi to chtějí mít doma... a neřekneš jim ani, kdy to bude (což chápu, že neví), kolik to bude stát (to mě trošku trápí - to už by mohl mít touhle dobou naceněné, alespoň pro ty kdo mu to pomohou zafinancovat), a když už nevíš nic z toho, tak kde si alespoň mohu zapnout upozornění, že už to půjde do prodeje... Tahle jedna drobnost - nějaké jasně označené místo, kam si mohu kliknout pro odběr novinek a předobjednávku, to mi tam hodně chybí.

Ale jako, jasně, že je to něco, co mě zajímá. Minifig-scale auto je vlhký sen mnoha lidí a divím se, že s tím dávno nepřišlo LEGO samotné.
    EMMET
    EMMET --- ---
    HONCKA: Pokud to bude včetně dálkového ovládání a nabíječky, tak je 100 EUR naprosto konkureční cena, když kouknu, kolik stojí třeba BuWizz nebo ty nový Technic auta s proprietárním ovládáním přímo od Lega.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    AXTHEB: to je imho na 90% tím gyrem, mám starý mini-z mr2 a driftuje mi mnohem líp noname číňan co jsem koupil komplet rtr za $40 děckám na blbnutí.
    Mě se to líbí, ale je to pořád hračka, ty Kyosho jsem kupoval na závodění s tím, že je to komplet rozebíratelný, jde to opravovat a upravovat.
    Tj záleží na něm, jaký bude mít podnikatelský plán, jestli to chce prodat pár nadšencům, nebo to prodávat ve větším, já jsem ochotný dát max litr za podvozek 1500 i s ovladačem. Pokud to bude dražší, tak si holt pár měsíců počkám a koupím to od číňana za cenu, kdy to budu moct mít na každým speed champions modelu.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    HONCKA: Bez.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    AXTHEB: s gyrem nebo bez gyra máš ty miniz?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    HONCKA: Mám tu jak levný mini-z, tak drahý mini-z a to na videu driftuje líp než drahý mini-z z továrny.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    AXTHEB: právě že entry řada mini-z stojí 1500 i s vysílačem, pokud by to stálo podobný peníze, tak bych o tom uvažoval, tohle nemůžeš srovnávat z MR03/04
    TEAPACK: jaksi existuje nějaký kapitalismus, tj jsem ho schopný podpořit koupí produktu za mnou přijatelnou cenu klidně i v předprodeji, proto jsem se ptal na ten crowdfunding. Tohle není charita.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    Navíc ho můžeš podpořit přímo na jeho stránce o RC podvozku =)

Support the RC-Chassis – Bricks, Blocks & MOCs
    https://bricksblocksandmocs.com/products/support-the-rc-chassis

(úplně dole)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    HONCKA: Já bych spíš čekal tak 150€, když to s srovnám s mini-z.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    TEAPACK: jo to dává smysl, jsem na to zvědavej, hlavně ať na to nenapálí nějakou nesmyslnou cenu typu 100e
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    HONCKA: Pokud to během posledního roku zvládá financovat ze svého obchodu, tak není moc důvod. Hlavně původní nápad zveřejnil, ale pak zase stáhnul, nejspíš kvuli tomu, aby se toho nápadu nechytnul někdo agilnější - třeba KOBI, a neudělal ten podvozek za půl roku a on nepřišel o super nápad. Stejně tak to zveřejnění teď bylo nejspíš kvuli tomu, aby si ochránil autorská práva ...
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    IMOLOL: pěkný, ale nechápu, proč to nehodil na nějaký crowdfunding
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    lego drift car base :
    Bricks Blocks & MOCs – Bricks, Blocks & MOCs
    https://bricksblocksandmocs.com/

This Took Me 5 Years and $60,000 to Build…
    https://www.youtube.com/watch?v=I7aPx0vuoO4
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    KAERO: moc krásný domečky! Nádraží je za mě must have! Jsem fakt rád, že díky designers programu dál žijou oficiální produkcí opuštěné řady a témata, jako jsou western, piráti a alespoň trochu realistická železnice. V romhle ohledu těch domečků není nikdy dost :)
    EMMET
    EMMET --- ---
    KAERO: Je to má sentimentální guilty pleasure. Už když jsem byl dítě, tak byly zastaralí, ale jsou legendární. Co se týče nových součástek: Nesmí mít nové součástky ve smyslu nového vyrábění. Ale pro model skříně se soškami už udělali to, že použili existující součástky bez potisku (vynechat jednu proceduru nic nestojí). A trošku se bojím, že krok k "necháme vyrobit menší várku v jiné barvě, když už stejně existuje většina těch součástek" by mohlo být lákavě malý, když si uvědomím, že prodejnost některých setů uměle zvyšovali právě tím, že tam daly součástky na nové barvy.
    KAERO
    KAERO --- ---
    EMMET: sbiras kosmonauty? Matne si vzpominam ze jsem nekde cetl ze designy pro Bricklink designer program nesmi mit nove soucastky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam