• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KAERO: tak dkyz zrovna u tohodle par kostek ztratis, tak to bude aspon autenticky a nedostaveny :-) tak to ma byt!
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    RUTHER: proč by si měl ztrácet kostičky? Je to v rozumě velkých pytlíkách a kostičky jsou dostatečně velký, když někde upadne, a nějak extra se s nimi nemanipuluje tak, že by mohly odletět, navíc jdou celkem snadno nahradit / koupit. Když to srovnám s klasickou kitařinou, kde jsou mnohem menší dílky, které ti snadno uletí při vyšťipování a můžeš si je zničit x dalšímy způsoby a který nejdou koupit samostatně (ani celé sprue), takže si je musíš vyrobit, tak Lego je fakt user friendly.
    KAERO
    KAERO --- ---
    Neni to set co bych si koupil, ale ta stavba! Sice si pomohli specialni kostkou na kryt oci, ale jinak je vnitrek poctiva prace plna SNOT technik. Doporucuju si projit navod na staveni:
    Building Instructions - Download
    https://www.lego.com/en-us/service/building-instructions/43023

AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    RUTHER: Příště míň textu a víc přemýšlení, nebo dostaneš banána.
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    KAERO: Já to nemyslim zle. Asi bych řekl, že jsem grafoman. Zatímco ostatní někdy neba číst. Moje vina.
    KAERO
    KAERO --- ---
    RUTHER: misto RUTAN ses RUTHER, ale mimo ses uplne stejne. akorat to tu plevelis.
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    KAERO: Já teda nechci být off-topic, ale Internety taky ukazujou osmdesátkových Darth Vadera za 2 000,- Kč (a viděl jsem ho, v lepší kondici i za mnohem více)... ale ty inzeráty tam jsou většinou roky a těžko říct, kdo si to koupí...
    https://www.ebay.com/itm/205241867557

KAERO
    KAERO --- ---
    RUTHER: nevim kolik lidi prodava lego v klasicke zastavarne, ale nejvetsi trh s legem je bricklink.com, tam uvidis aktualni ceny. Normalne se prodavaji i rozbalena lega, lega bez obalu, tak si prohlidni ceny a uvidis.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    RUTHER: Investiční lego se nevybaluje. Jinak já si teda lego kupuju pro radost ze stavění, z toho modelu a tak.
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    RUTHER: A když to nerozbalený uložíš, tak si s tím neužiješ. A když to budeš chtít prodat, tak nevím, jak budeš u rozbalenýho přesvědčovat, že to má všechno kostičky, v klasické zastavárně...
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    KAERO: No jenom přemýšlím, jakou návratnost má ta investice. Když buď to nerozbalený uložíš anebo rozbalíš a neprodáš za více než 400 $ a když ztratíš kostičky a to se mě stávalo vždycky, tak se spšíe nedoplatíš, když to budeš chtít kompletovat, než to zúročit... mluvím o investičním legu.
    KAERO
    KAERO --- ---
    RUTHER: co? tu prvni pulku tvoji vety s 1/2 a 1/4 nechapu. Dokupovani chybejicich kostek zas tak drahe neni, obzvlast kdyz mas na to koupit si set za 800 $.
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    KAERO: Já myslím, že v obalu legu za 1/2, rozbalený se všema kostkama za 1/4 a když chybí kostky, tak dokupovat je to za majlant.
    KAERO
    KAERO --- ---
    RUTHER: 12060 kostek, je to napsane vpravo dole.
    Kdyz ztratis 10 kostek, tak treba bude jen jedna vez kratsi, nebo to byla kostka tvorici vnitrni konstrukci a stavba bude jen krehci, nebo ti bude chybet jeden strom, ale stavba porad bude. Takze si myslim ze v pohode.
    Ciste statisticky ztratit 10 kostek z 12060 je lepsi nez ztratit jednu kostku u nejakeho lega se 50 dilkama, tam je vetsi sance ze pri ztrate jedne kostky to uz nebude dohromady fungovat.
    Pokud ztracis kostky, tak holt lego asi neni pro tebe, vetsina lega ma jen par nahradnich kostek, a skoro vzdy to jsou jen nejake kosmeticke kostky, nevzpominam si na set kde by to byly nejake kriticke kostky bez ktereho by se stavba neobesla.
    No a posledni bod - nahradni kostky jdou koupit.
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    TOOMIX: Tohle mi přijde děsivý... tisíce (?) kostiček a když ztratíš 10, tak to už nepostavíš.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    1.11.2026, cena 800$

KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    Pozítří se spustí preorder. Tentokrát neberu nic, ale ten balon je parádní.
    Designer Program Series 8 [BrickLink]
    https://www.bricklink.com/v3/designer-program/series-8/main.page
    BATY
    BATY --- ---
    GREW
    GREW --- ---
    TRAGED: Osobne me "triggeruje", ze by ten Grond mel mit tri napravy a ma jeno dve. Myslim, ze by je nezabilo ho udelat se trema napravama, tak, jak ma bejt.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam