EMMET: Ja netvrdim ze stoji za to delat stavebnici podle knihy ktera nebyla zfilmovana. To by Lego asi proste neprodalo takovy set. Ja tvrdim ze je spousta skvelych knih, ktere ale vetsina lidi nezna do te doby nez to nekdo slavny zfilmuje, a pak najednou je ten pribeh slavny i kdyz ta kniha tu byla treba 40 let. Teprve zfilmovanim se vytvori dostatecny trh aby pro to Lego udelalo set. Protoze lidi nectou, lidi musi mit pribeh zpracovany do hybajicich se obrazku aby se namahali vnimat.
Takze cekam az zfilmuji Gateway od Pohla, nebo mozna Berserkri od Saberhagena by mohl byt dobry akcni popkulturni film, na to by lidi hodne chodili a pak by z toho bylo lego plne vrazednych robotu! Moji srdcovku Anathemu asi nezfilmuji, to je pro beznou populaci moc komplikovane. Ale mozna cokoliv od Gibsona, spravne cyberpunkove lego bych si fakt nechal libit. Klaster svateho Leibovitze bych taky bral vsemi deseti, chramova lod plna vynalezu by byla sranda, a namet je zfilmovatelny vyborne. Ringworld, to by mohl byt set s rekordnim poctem dilku. Stir z hyperionu, treba by udelali spoustu stribrnych dilku...